Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Tak si daj poslat novy tovar.
Reklamovali ste niekto niečo skrz aliexpress? Objednával som mobil, včera dorazil, bol poškrabaný na zadnom kryte a zistil som, že nefunguje mikrofon (zrejme studeny spoj na doske, po fyzickom pritlačeni ide).. otvoril som dispute, navrhol mi partial refund asi na 15 dolarov, no po prvom nabiti na 100%, som zistil že telefon prestal reagovať na nabíjanie - pripojím ho do siete tak sa nenabíja, pripojím ho k laptopu tiež nie. Modify, nejaké výmeny názorov, záver je taký, že predajca navrhuje full refund a mám mu odoslať fon naspäť do číny na adresu kt. mi zaslal. Ak potvrdím v tomto pripade dispute v znení ako navrhuje on (full refund + odoslanie tovaru) môže sa stať, že po obdržaní ním sa začne vykrúcať a už neuvidím ani nefunkčný mob ani peniaze? visí mi v tom zhruba 70éčiek čo nie je až taká suma, ale deň by mi to pokazilo 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ked to bude raz potvrdene, tak sa vykrucat nebude... to uz by potom riesil aliexpress inak razne.
Mal by si byt kryty tou aliexpress buyer protection, takze ked to navrhol predajca, bude to platit. Skor by som este ziadal nieco navyse na postovne.
Tak som to prijal a poslal späť, doporučene do 500g priamo do 14 milionovej provincie, za ľudových 7,30€
dúfam, že sa to podarí doručiť priamo jemu a nie nejakému bratrancovi z tretieho kolena 
Reklamoval niekto u ibuygou? Pokazili sa mi Xiaomi PIston. Sluchatku hraju len trochu sustia a vyskove pasma su utlmene(skoro vobec nepocut spev).
http://www.ibuygou.com/help/after-sales-policy.html
Ak som spravne pochopil netreba im ich posielat ale treba im zaslat dokaz ze su pokazene. Myslite ze mi uznaju reklamaciu?
Ak som spravne pochopil netreba im ich posielat ale treba im zaslat dokaz ze su pokazene. Myslite ze mi uznaju reklamaciu?
-
guess.whoo
Redeemer
tak im napis co mas robit v pripade sluchadiel
Najskor budu chciet nejake video, ktore by to potvrdilo. Tak co ja viem, vypeckuj tam co najhlasnejsie nejaku pesnicku a nejako to skus natocit, upni na youtube a posli im link. To je viac-menej standardny postup pri cinskych reklamaciach. 
-
guess.whoo
Redeemer
ako chces nahrat zvuk sluchadiel? tam nebude nic pocut, preto som mu pisal nech im napise co dalej
-
hojko
Site Admin
Za posledne dva mesiace som toho viacej nakupil z Aliexpressu, su to veci pre mna alebo pre kamaratov, napriklad oblecenie na bicykel... Za posledne dva mesiace som mal mozno 15 objednavok, ci to boli drobnosti v malej obalke alebo nieco vacsie (dres+kratasy). Posledne zasielky skoncili vsetky na colnici, rad-radom presli colnicou. Nastastie ani jedna nebola odkazana na colne konanie, ale predlzi to cas dodania aj o 5 dni.
Nestalo sa niekomu nieco taketo podobne??? Mam podozrenie, ze uz pri mojom mene akosi eviduju v systeme zasielky s tym, ze kazda jedna prejde skenerom cez colnicu.
Nestalo sa niekomu nieco taketo podobne??? Mam podozrenie, ze uz pri mojom mene akosi eviduju v systeme zasielky s tym, ze kazda jedna prejde skenerom cez colnicu.
Ja tento týždeň dal objednávky 5x Ali + 1x ebay, o mesiac dám vedieť. 
-
Sphinx
Addict
@hojko 6x objednávka každý kus na colnici +2 dni (ali)
Sikanacia jak sviňa. .. inde im utekajú peniaze ale to ich netrápi
Sikanacia jak sviňa. .. inde im utekajú peniaze ale to ich netrápi
-
Fabo
Hardcore addict
Kolegovi tiez v poslednej dobe islo vsetko cez colnicu, aj ked nakoniec neplatil nic. Aj take blbosti ako balicek odporov.
-
Sphinx
Addict
njn daňová kobra v akcií....par € za CLO/DPH spasí Ficolandiu...
//nevie niekto ako je to pravne vysporiadane v Anglicku ? ked som objednaval mobil tak to slo DHL do Ang a potom na SK aby som neplatil clo/dph.. ci maju nieco oficialne o bezcolnom styku alebo ako to funguje nakolko predajca volil takuto cestu
//nevie niekto ako je to pravne vysporiadane v Anglicku ? ked som objednaval mobil tak to slo DHL do Ang a potom na SK aby som neplatil clo/dph.. ci maju nieco oficialne o bezcolnom styku alebo ako to funguje nakolko predajca volil takuto cestu
-
mato951
Star
Ja som objednával pre kamaráta tričko lacoste a tiež to išlo cez colnicu ale neplatil som nič. Ako to že to trvá tak dlho niekedy až 5dní? U Mňa to trvalo vždy max 1 deň. Tu je moj link s poslednej objednávky http://tandt.posta.sk/zasielky/RO007507327CN
-
Fabo
Hardcore addict
ked to ide z anglicka tak sa clo neplati, ale to je na mobily ajtak 0. DPH sa plati, ak nie je zaplatena v inom state spolocenstva.
Co sa tyka vyuctovania cla v Anglicku, zalezi. ak si to poslali za nizsiu cenu (trebars povedzme kontajner si poslu za "nakupku" pricom realna predajna hodnota je niekde inde)
Co sa tyka vyuctovania cla v Anglicku, zalezi. ak si to poslali za nizsiu cenu (trebars povedzme kontajner si poslu za "nakupku" pricom realna predajna hodnota je niekde inde)
Clo/DPH musel zaplatiť príjemca v Anglicku - čiže nejaký veľkosklad. Následne z Anglicka sa to už expeduje v rámci EÚ trhu, čiže žiadne clo.
EÚ je totiž jedna veľká colná únia.. v rámci ktorej sa nevyberá clo, ale za dovoz sa vyberá jednotné clo v zmysle TARICu.
EÚ je totiž jedna veľká colná únia.. v rámci ktorej sa nevyberá clo, ale za dovoz sa vyberá jednotné clo v zmysle TARICu.
Ahoj. Vyriesil si to nejako?Walky napísal:Reklamoval niekto u ibuygou? Pokazili sa mi Xiaomi PIston. Sluchatku hraju len trochu sustia a vyskove pasma su utlmene(skoro vobec nepocut spev).
EDIT:// rovný mesiac po odoslaní, predajca potvrdil prijatie, takže moja prvá reklamácia bez väčších problémov, full refund počítam do týždňa domaDingo1942 napísal:Tak som to prijal a poslal späť, doporučene do 500g priamo do 14 milionovej provincie, za ľudových 7,30€dúfam, že sa to podarí doručiť priamo jemu a nie nejakému bratrancovi z tretieho kolena