Rozvody - Ford Focus
Rozvody - Ford Focus
Zdravím, chcem sa spýtať máme Focusa Combi r.v. 2000 prvykrát boli rozvody menené pri 134 tis km teraz má 205tis chcel by som sa spýtať kedy treba zas vymeniť rozvody. Na aute sa najazdí mesačne cca 3-4tis km (Nemecko-Slovensko)
Vďaka za rady
Vďaka za rady
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozvody - Ford Focus
potrebujem vediet motorizaciu
1,6 16V (benzín)
-
RATZINGER666
Darca
presnejsie nevies? tie jednasestky sa tam davali hadam aj 4 rozne...
// ak nevies, pozri do papierov presny obsah alebo typove oznacenie... alebo napis, ci mas rozvod retazovy alebo remenovy... podla toho ho identifikujeme
// ak nevies, pozri do papierov presny obsah alebo typove oznacenie... alebo napis, ci mas rozvod retazovy alebo remenovy... podla toho ho identifikujeme
-
erytrocyt
VIP
Prvá výmena po 150 000 km, každá ďalšia po 80 000 km.
-
RATZINGER666
Darca
hmm to len tak v skratke? ja to mam v servisnom manuali pre zetec-e o nieco zlozitejsie... zvlast vymeny klinakov vacky a zvlast pomocnych, pri retazovom mam uplne ine udaje...
ok, s tými 80tis som si aj ja myslel
Ratzi: je tam remeň, a motor Zetec 1598ccm 16V to je všetko čo momentálne viem zistiť
Ratzi: je tam remeň, a motor Zetec 1598ccm 16V to je všetko čo momentálne viem zistiť
-
RATZINGER666
Darca
si si isty? nie ze ten objem nemozem najst v papieroch od fordu, ale dokonca mi ho nevie najst ani google... pri zetecoch som nasiel iba 1596 a 1597, a to moze byt celkom problem...
// najviac ich bolo vyrobenych vo verzii SE, takze vymena vackoveho aj pomocneho remena pravidelne po 160kkm...
// najviac ich bolo vyrobenych vo verzii SE, takze vymena vackoveho aj pomocneho remena pravidelne po 160kkm...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
aj tak ich vymenis teraz a do dalsej vymeny pojde auto do sveta tak co ?

-
RATZINGER666
Darca
preto by bolo vhodne sa zamysliet nad tym, ze ci tie rozvody nevydrzia, dokedy nebude predane 
remen som cital rozne, ale po 60tis km tomu nic neuskodi...
a to, ze ci do predaja vydrzi... no radsej menit jak keby mal prasknut a stretnu sa mi piesty s ventilmi.... uz som viacero aut videl pri predaji, ze ten remen by nevydrzal uz ani len dotyk prsta a drzal len silou vole..
a to, ze ci do predaja vydrzi... no radsej menit jak keby mal prasknut a stretnu sa mi piesty s ventilmi.... uz som viacero aut videl pri predaji, ze ten remen by nevydrzal uz ani len dotyk prsta a drzal len silou vole..
-
kukiak
Addict
Ma niekto skusenost kolko ma aj s robotou vyjde vymena rozvodov na ff1 1.6 74kw? Je ich naozaj potrebne vymenit po 10 rokoch alebo to este nieco vydrzi ? Nabehane ma 116k
-
hojko
Site Admin
Vydrzat to vydrzi mozno aj dalsich 5 rokov a 100 tisic km, ale moze sa kludne stat, ze zajtra tam nieco streli a tebe ostanu oci pre plac. Vzdy treba pocitat s rizikom. Ak nemas teraz zvysne peniaze, tak by som to neriesil a pockal, kym ostanu na to peniaze.