Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Johnnny »

Doteraz som bol v tom, ze T500 nepatria medzi sluchadla ktore by vyzadovali AMP. Prave kvoli tomu som ich kupoval.
V podstate nehraju zle ani z toho Xonaru, ale mohjlo by to byt kusok jasnejsie.

E10 ma temnejsie podanie a to je presne to comu sa vyhnem. Stoner Acoustics by bol idealny, ale ten novsi sa uz do 40€ nevojde.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nejde o to ci potrebuju amp alebo nie. Ide o vystup dacu. Lineout ma zvacsa na vystupe velmi vysoku impedanciu a to pri pripojeni sluchadiel (zvlast s nizkou impedanciou) nerobi dobrotu. Zvuk moze byt velmi skresleny, hrat to potichu....
Konkretne napr. spominany Stoner ma na vystupe 470 ohmov a to veru sluchadla daju tazko.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Aha tak, nad tym som nepremyslal. Ok, zrejme zatial ostanem pri tom Xonare.

Vdaka
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

dnes som objednal shure se215 a fiio e12, tak uvidime ci budem spokojny, ak nie tak to vrátim ..
Ryan Giggs
VIP
VIP

SE215 su za zenitom. Je kopa lepsich spuntov, aj lacnejsich. Pacit sa ti samozrejme mozu.
E12 je super zosilovac. K comu ho budes pripajat?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Ryan Giggs napísal:SE215 su za zenitom.
co tym myslis? ano mas pravdu, ja som povodne rozmyslal nad lacnejsou variantou VSD3s spolu s fiio e11k, no nakoniec som sa rozhodol investovat trochu viac, ak mi sluchadla nesadnu tak ich asi vrátim ...

budem to pripajat prevazne k mobilu (oneplus one) a obcas aj k ntb. Oplati sa kupit nejaky DAC?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Myslim tym to ze napr. tie spominane lacnejsie VSD3 hraju lepsie ako Shury.

Pripajat zosilovac priamo na vystup integrovanej zvukovky ci mobil nie je prave najidealnejsi napad. Zvuk ti to nezlepsi. Zosilovac iba zosiluje. Obzvlast k spuntom je to uplne zbytocna investicia. To si urobil zle. A hlavne ak z tych vystupov lezie nejaky bordel (sum atd.) tak to moze akurat zvyraznit.
Mal si prave uvazovat hned o nejakom dac/ampe. Kludne o prenosnom typu E17 ci E18. Zvuk bude niekde uplne inde. A investicia v podstate rovnaka ako za samostatny zosil.
DEVZYO1G
Addict
Addict

hmm, tak to asi nebol najrozumenjsi napad ... no nevadi, zosilovac si asi necham aj tak, sluchatka uvidim podla toho ako mi sadne zvuk.
Ake mam moznosti teraz vlastne, kupit nejaky portable dac?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Holy portable dac napajany baterkou budes hladat tazko. Ak to teda chces pouzit aj s fonom. Vacsinou je to combo aj s ampom. A teda ten E12 ti je v podstate zbytocny.
Alebo potom kupit holy dac a pouzivat ho len s PC a s E12. A s fonom len E12. K spuntom je ale taky zosilovac celkom zbytocny.

Tie sluchadla sa ti pacit samozrejme mozu. A zrejme aj budu, nehraju zle. Ide len o to ze pomer cena/kvalita tam je dost priemerny. Svojho casu patrili v ramci ceny k spicke. Ale za tu dobu uz je na trhu kvantum podstatne lacnejsich ktore hraju podobne. Resp. za podobnu cenu kopa takych ktore hraju podstatne lepsie.
DEVZYO1G
Addict
Addict

a dokupit k tomu stoner ud120 ? mobil podporuje usb audio out, malo by to fungovat nie?

ide mi o to ze pocas tyzdna cestujem casto medzi dvoma mestami, obcas prespavam atd .. potrebujem to mat "mobilne", o pocuvanie v buse mi az tak nejde.

aky vyznam ma potom to že e12 je prenosny a nabijatelny? v akej situacii realne sa to da realne vyuzit?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. kupit Stoner. Ak teda bude na One plus fungovat. Aj ked teoreticky by mal.

E12 ma taky vyznam ked chces k nejakemu malo vykonnemu zariadeniu s kvalitnym vystupom (napr. Mp3 playeru, telefonu....) pripojit nejake narocnejsie sluchadla (napr. velke domace s nizkou citlivostou a velkou impedanciou) ktore to zariadenie nedokaze utiahnut. Alebo ak z roznych pricin potrebujes v sluchadlach vysoku hlasitost. Resp. tam kde nevies pouzit stolny zosil napajany zo siete. Ci v pripade ze mas DAC k pc ktory je napajany z usb (napr. Stoner )a chces ho pouzit aj k tabletu, telefonu, ntb na cestach...
Pripajat ale zosilovac priamo na nekvalitny vystup logiku nema.
DEVZYO1G
Addict
Addict

kupim ten stoner teda, aj tak planujem kupit nejake vacsie domace sluchadla pravdepodobne na buduci mesiac.
Ryan Giggs
VIP
VIP

K velkym domacim sa urcite hodi lepsi zdroj ako integrovane.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Máte niekto skúsenosti so slúchadlami Plantronics GameCom 788? Resp. aké slúchadlá na hry aj s mikrofónom do 50€ by ste mi odporučili?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Idealne bez mikrofonu a mikrofon zvlast. Existuju nalepovacie, pripinacie so stipcom... Z kazdych sluchadiel vies v dnesnej dobe vyrobit headset.

Ak to musi mat nutne pevny mikrofon tak do 50 eur jednie Kingston HyperX Cloud. Aj ked prave pozeram ze to zdrazelo teda fest.
rados915
Guru
Guru

A keby som teda išiel do kombinácie slúchadlá+mikrofón, čo by si odporučil do 50 eur? Majú tie pripínacie mikrofóny aj nejakú kvalitu? Aby to neboli nejaké chrastítka.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie zvlast mikrofony su praveze vacsinou na tom podobne resp. lepsie ako tie headsetove.

Co sa tyka sluchadiel, zalezi ci musia byt uzavrete kvoli izolacii alebo mozu byt aj otvorene.
rados915
Guru
Guru

Keďže to chcem hlavne na hry a hudbu, radšej uzavreté.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Okolo 50€ su napr. Omnitronic SHP-600 co su vlastne tie Kingstony len bez mikraku. Lacnejsou ale zvukovo o nic horsou alternativou su sluchadla od Superluxu ci Samsonu. Napr. Samson CH-700, Superlux HD 662 (662B, 662F), HD 660.

Co sa tyka mikrofonu, za par supiek je napr. Zalman ZM-mic1. Pripnes ho na kabel sluchadiel a mas headset. Na youtube mas aj kopu videi s testami a porovnanim aj s niektorymi mikrakmi na headsetoch.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

toto je taká dilema; pokiaľ sa nebavíme o šuntoch, tak ak niekto chce niečo, čo sa označuje ako "headset", tak musí platiť...no ak sa zamyslíme nad tým, čo dostaneme, tak cena, za ktorú sú cloudy a aj dvojky nie je tak vysoká

ja by som už nechcel riešiť solution tipu nejaké superluxy 668 + zalman mic1 (tak som mal s superluxami HD330 a tým micom) a je to otrava...káble káble a ešte raz káble...

low-cost riešenie kedysi bolo v podobe RR One Moon
http://okcomp.ekatalog.biz/katimg/s/295 ... ro_a_s.jpg
čo sú rebrandované maxell retro dj, akurát krajšie a s mikrofónom a samozrejme razer to rebrandoval do podoby http://sluchadla.heureka.sk/razer-adaro-stereos/ a hodil 700% maržu :lol:
Napísať odpoveď