Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
Disky sa rovnaju zasadne za tepla, pretoze hlinik zmakne a je ohybny. Za studena akurat tak pukne. Na Lipovci pri Vrutkach je to Stanfer, cena okolo 35 az 40 eur za koleso.
-
tomo.za
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ano bezne sa to robi za tepla, pretoze je to jednoduchcie a da sa tak opravit +- cokolvek, kazdopadne tym material trpi a tie disky uz potom nemaju taku kvalitu ako predtym pokial moje informacie siahaju... tu v Brne s tym nieje problem, akurat su strasne dlhe cakacie doby a navyse mam tie disky uskladnene na SK takze by som radsej nieco lokalne
-
guess.whoo
Redeemer
urcite ked je kov vystavovany vysokym teplotam tak straca svoje vlastnosti, hlavne pri diskoch to plati
Čo je to vysoká teplota? Práveže kovy pri zvýšení teploty v určitom intervale opäť nadobúdajú svoje pôvodné mechanické vlastnosti
. Takže by som netvrdil, že čo vyššia teplota = poškodzovanie kovu. Kov nie je plast...
-
hojko
Site Admin
Co napriklad take kalenie, ved to je fakticky zahriatie na vysoku teplotu a potom prudke ochladenie vodou, cim kov ziska este vacsiu pevnost a tvrdost.
-
tomo.za
Light Star
nerad by som tu zabiehal do metalurgie, existuje X materialov a da sa s nimi robit Y veci, ktore na ne podla technologickeho postupu maju vplyv Z... ale tu sme v teme o gumach/diskoch takze znova, moze mi niekto odporucit firmu, ktora by sa venovala rovnaniu/opravam alu diskov v okoli ZA? idealne za studena...
-
drop
Medium Star
Viem, ze v okoli ZA su min. 3 servisy kde rovnaju disky. Ja som nasiel googlenim ale osobnu skusenost nemam kedze som to vzdal. Jedny co viem su v Liet. Lucke pri kolajach ale neviem ako to robia ci za tepla ci studena a ci vobec dobre..
-
hojko
Site Admin
Krytka stredovej dierky.
Ee, na jednom je taky stuplik raz a na ostatnych kolesach dvakrat? Co to je?
Ak máš skrutky,tak to slúži len ako vodítko pre disky. Ja tie štuple napríklad vôbec nemám. Neosadil by som v takom pripade moje disky.
-
martinez13
Light Professional
Chcel by som poradiť ohladom schválenia pneu či môžu byť. Jedná sa o Continental Sport Contact 2 225/45 R17. Našiel som dokonca recenziu z roku 2004 tak či nemajú nejakú staršiu ''technologiu'' alebo ako to nazvať ako už novšie ..viete čo myslím..
sú nejazdené nové a z origo novými 17'' audi diskami ma vyjdú na 700e cez kamaráta čo je celkom dobrá cena
Neviete mi nejaké info povedať ohľadom tých gúm? Ďakujem za odpoveď.
sú nejazdené nové a z origo novými 17'' audi diskami ma vyjdú na 700e cez kamaráta čo je celkom dobrá cena
Neviete mi nejaké info povedať ohľadom tých gúm? Ďakujem za odpoveď.
-
RATZINGER666
Darca
mas ten rozmer napisany dobre? nie som si isty, ze by sa CSC2 robili v tomto rozmere...
ku gume samotnej: CSC2 boli zname tym, ze sa rychlo drali, nicim inym nevynikali... ak to obuvas na vacsie a tazsie auto, dobre by som si to rozmyslel... taktiez ide o 12-rocny model, ktory sa uz moc nepredava, ako prve by si mal skontrolovat datum vyroby... okrem toho za svoje peniaze mozes dostat lepsiu, novsiu a modernejsiu gumu...
ku gume samotnej: CSC2 boli zname tym, ze sa rychlo drali, nicim inym nevynikali... ak to obuvas na vacsie a tazsie auto, dobre by som si to rozmyslel... taktiez ide o 12-rocny model, ktory sa uz moc nepredava, ako prve by si mal skontrolovat datum vyroby... okrem toho za svoje peniaze mozes dostat lepsiu, novsiu a modernejsiu gumu...
-
martinez13
Light Professional
No posielam foto je tam 225/45 R17 nie?
Budem to dávať na vw Golf 5, čiže nieje to až také ťažké auto no keď vravíš že sa rýchlo derú mám pocit že sa ich chce niekto zbaviť na mne
písal som kamošovi nech pozrie rok na boku no vraj to nevie, mňa to vtedy nenapadlo keďže tvrdili že sú nove. Práve preto sa pýtam že určite už zoženiem lepšie gumy s novsou technológiou ako tieto hm. Tak zrejme ich nezoberiem teda ďakujem za info
Budem to dávať na vw Golf 5, čiže nieje to až také ťažké auto no keď vravíš že sa rýchlo derú mám pocit že sa ich chce niekto zbaviť na mne
Nemáš fotku celej pneumatiky? Bude na nej 4-miestne číslo a pred ním by mal byť aj nápis DOT. Prvé dve čísla určujú týždeň a druhé dve čísla rok, kedy boli pneumatiky vyrobené. Inač 700€ je podľa mňa veľa za tie disky aj s tými pneumatikami. Ale tak to je len môj názor.
-
RATZINGER666
Darca
hej, uz to vidim, ja som myslel, ze to je 225/40, ta sa robila iba 18", tak reku nech nekupis zle...
...no keby kolega odfotil tu pneu celu, dal by sa z nej vycitat aj datum vyroby, je dost detailna, len ten na tejto fotke nie je vidno...
noobsz: mne sa to tiez zda vela, ale tak iba samotna guma bude stat tak 100-110e... na tom samozrejme nic nemeni fakt, ze ta guma nie je ziadne terno... disky vyzeraju velmi zachovalo, mozno su naozaj nove a zhodene z novsieho modelu, aspon teda na mna tak posobia... ale co je to za typ, by musel napisat niekto, kto pozna koncernove kolesa...
...no keby kolega odfotil tu pneu celu, dal by sa z nej vycitat aj datum vyroby, je dost detailna, len ten na tejto fotke nie je vidno...
noobsz: mne sa to tiez zda vela, ale tak iba samotna guma bude stat tak 100-110e... na tom samozrejme nic nemeni fakt, ze ta guma nie je ziadne terno... disky vyzeraju velmi zachovalo, mozno su naozaj nove a zhodene z novsieho modelu, aspon teda na mna tak posobia... ale co je to za typ, by musel napisat niekto, kto pozna koncernove kolesa...
-
martinez13
Light Professional
Pozrite to teraz ja tam vidím len DOT a nejaké písmenká je to v pravo. Disky som pozeral detailne na 3 nieje ani ryha akurát na tejto čo je sfotena sú asi 2 malinké ale to si moc nevsimam. Takže vravíte že aj tak sa mi to neoplatí disky plus pneu za tu cenu? Ja si radšej dám poradiť..
-
Fabo
Hardcore addict
Ak dobre vidim, tak su to 6 rokov stare gumy, takze nic moc. Dost zalezi od skladovania, ak boli niekde zakonzervovane v dobrych podmienkach tak to bude este fajn, ale ak stali niekde za skladom na kope a teraz sa nasli tak je to na zvazenie.
Na to sa vykasli, starsie gumy ako dvojrocne sa neoplati kupovat. Je to uz nebezpecne.
-
martinez13
Light Professional
no tak to kašlem na ne, jednak starý model a za druhé ak majú 6 rokov... chlapík predáva disky s pneu vo veľkom má to všetko vyblískané no neviem ich presnú históriu.. ale rozmýšlam že by som si aspoň disky skúsil vypýtať za koľko by dal ak by dal samotné a pneu dokúpiť.. Sa mi zapáčili moc, i keď vám sa moc nemusia páči. Ďakujem za rady!