nejde nacitat bios

Informácie o software, ankety...
dafter
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

nejde nacitat bios

Príspevok od používateľa dafter »

Ahojte, vcera som nasiel aktualizaciu pre bios od ASUS-Megatrends(doska- RoG Formula V http://www.alza.sk/asus-crosshair-v-formula-d241238.htm) bios som stiahol, dal pouzit a odrazu sa PC sekol, restartoval som ho, PC sa zapne a nic, cierna obrazovka, jedine co spravi je ze 2x kratko zapipa(piiip piiip )........skusal som na doske tlacitko pre reset biosu - nepomohlo..... skusil som aj vybrat baterku(15sec.) taktiez nepomohlo.......je mozne ze som ten bios nejako zmazal?
mate nejake riesenie ako PC znova spojazdit?

dafter :smt006
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: nejde nacitat bios

Príspevok od používateľa test »

Skus povytahovat pamate a skusit to s jednou.
dafter
Medium Expert
Medium Expert

nie, nepomohlo, co tam je len za chybu,

Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

hej expert ked to tak dobre ovladas tak preco sa pytas?

1. si nastuduj manual k doske co znamenaju 2 pipnutia...
2. si nastuduj manual k doske a zisti ako obnovit BIOS... - reset BIOSu je nieco ine, ako nahranie z backupu...
dafter
Medium Expert
Medium Expert

to som spravil hned ako prve, o tych pipnutiach neni absolutne ziadna zmienka, a obnovovani biosu je tam nieco, ale to len v tom pripade ak tam je uz nejaky bios, a ja ho chcel len vratit, no u mna to vypada ako keby tam uz ziadny bios nebol :aasmile5:

EDIT: nasiel som na nete tie pipnutia 2x kratko- otestovat SATA kabel, popripade vymenit(vykonane problem stale pretrvava )
- skusit inu dosku (z mojho hladiska nemozne)

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

dva krátke môžu byť pamäť. Máš možnosť skúsiť len jeden modul, alebo úplne iný pamäťový modul?

Btw. UEFI, ako aj všetky novšie biosy od ASUS-u idú obnoviť aj keď je doska úplne mŕtva podržaním F niečo a narvaním biosu na USB kľúč. Vzhľadom na to že som dosku nedostal už riadne dlhú dobu do takéhoto FUBAR stavu, tak si nepamätám čo to je. Skús pogoogliť: "How to recover asus Crosshair V Formula bios in preboot", alebo niečo na ten štýl.

Ak to nenájdeš mrknem sa na to večer/zajtra.
dafter
Medium Expert
Medium Expert

no podarilo sa mi ako tak rozchodit....... vlozil som do PC CD s utilitami od asusu pre dosku, PC sa normalne nabootuje, iba raz pipne, potom ide vsekto normalne a naraz vyhodi spravu od American Megatrends su tam rozpisane vsetky sloty USBcka atd, a uplne dole stoji ze kvoli vysokemu pretaktovaniu nemoze nacitat WIN(ano toto sa mi uz stalo ked som ho raz vysoko pretaktoval) no v tomto pripade som nic nenaktoval a PC bol na tovarenskych 3,3GHz, stlacenim F1 sa dostanem do BIOSu kde mi ako prve vypise tabulku *Invalid Input Range* stlacenim ok tabulka zmizne, no v biose sa nemam ako dalej pohybovat kedze ziadna z troch klavesnic a 4roch mysi nefunguje resp nereaguje, takze nemam inu moznost ako PC restartovat a potom sa opakuje to iste........ pripojil som este dosku k notebooku pomocou RC TweakiT, takty su normalne, ale doska sa javi ako zamknuta a nemozem ziadne hodnoty menit, este co som stihol postrehnut tak jedna sa o nejaky CMOS error

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Skúšal si rollbacknúť späť bios na pôvodný?
dafter
Medium Expert
Medium Expert

v RC Bios FLashback mam na moznost 2 Biosi, vymenil som medzi oboma a nic, furt sa stane to iste, resp, ako spravne ho mam *rollbacknut* ?

na nete som sa docital ze v CD k doske by mal byt Bios pre recover, no CD je v PC som ho 3x restartoval, no nepomohlo, a v biose sa nemozem vobedz hybat, ako som uz vyssie pisal, nic tam nefunguje

hmm, aj po resetovani CMOS, a vybrani baterky, furt v tej *American Megatrends obrazovke* pise ze Overclocking failed! Please enter Setup to re-configure your system, press F1 to Run SETUP, F1 stlacim, dostanem sa do Biosu, vybehne tabulka s errorom - Invalid Input Range, a rad by som sa v tom biose poprechadzal a vsekto nahadzal do default ale ja sa tam nemozem vobec hybat :(
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

našiel som na googli presne tvoj problém a tu je aj riešenie

I had the same problem corrected it by BIOS flashback
im posting it here because it will be useful to somebody facing the same problem like me.
1.remove cpu and RAM
2.Format Flash drive to fat32
3.Copy the bios rom file to the flash drive
4.rename it to C5F.rom
5.just connect the 24 pin atx power cable and switch on the smps
6. insert the flash drive make sure the ROG Connect switch is in ON position and press and hole the GO button on your motherboard
until the LED near the bios EPROM chip starts blinking
7. after it is finished the process the LED will not be glowing.
8.Insert CPU and RAM, start the motherboard.
Hope this Helps.

poprípade môžeš napísať na asus podporu a mali by ti poslať nový bios chip, ten len vymeníš a hotovo.
Napísať odpoveď