siet LTE nahrada za pevny DSL, radiovy internet?
siet LTE nahrada za pevny DSL, radiovy internet?
Dnes bola tlacovka swanu, od zajtra bude spolocnost swan ponukat svoj 4G internet v 50 miestach na Slovensku. V diskusiach citam, ze vsetci ti, ktori vyuzivaju pevny internet aDSL sa im oplati si vziat 4G internet od swanu za 5 eur, rychlosti maximalne 50/20, FUP 100GB. Mna zaujima vas nazor, dokaze siet LTE plne nahradit pevne pripojenie? V pripade ze uzivatel neprekroci FUP. Co v pripade radioveho spojenia? Bod - multibod, je vyhodnejsie upustit od radioveho pripojenia a prejst na 4G internet? Spravne takito ludia zmyslaju? Je 4G internet silnou konkurenciou pre spolocnosti, ktore ponukaju radiovy internet? Napriklad v lokalitach v meste kde su rodinne domy, alebo nie je natiahnuta optika len DSL telefonny kabel.
Re: siet LTE nahrada za pevny DSL, radiovy internet?
otestoval by som pingy na konkretnom mieste, moze to byt porovnatelne, moze to byt horsie
hranie hier urcite nie, na YouTube ma byt shape 2mbit/s, P2P shape, bavime sa o beznom surfovani kde sa nekladie doraz na ping. ja si myslim ze v lokalitach kde nie je VDSL tak jednoznacne aDSL je v neprospech v porovnani s LTE sietou.
A samozrejme pokial clovek resp. zakaznik nevyuziva triple play sluzby, napriklad telku Magio + pevny internet...
nepoznam ziadneho poskytovatela ktory by vedel dat na radiovom spojeni bod-multi bod viac ako 10mbit/s v spicke
celym tymto prispevkom mierym na spolocnost Antik, oni maju vela lokalit v mestach pripojenych prave technologiou radioveho spojenia momentalne rychlosti su 8/2, za 17,92eur / mesacne. Tak len na margo toho. priklad Poprad, Kosice...
ked zajdem do detailov napriklad mestska cast Kalvaria v Kosiciach, Kavecany, Juh rodinne domy, ale aj centrum mesta... ja si myslim ze spolocnosti budu musiet upgradovat siete, na vyssie dosiahnutelne rychlosti.
A samozrejme pokial clovek resp. zakaznik nevyuziva triple play sluzby, napriklad telku Magio + pevny internet...
nepoznam ziadneho poskytovatela ktory by vedel dat na radiovom spojeni bod-multi bod viac ako 10mbit/s v spicke
celym tymto prispevkom mierym na spolocnost Antik, oni maju vela lokalit v mestach pripojenych prave technologiou radioveho spojenia momentalne rychlosti su 8/2, za 17,92eur / mesacne. Tak len na margo toho. priklad Poprad, Kosice...
ked zajdem do detailov napriklad mestska cast Kalvaria v Kosiciach, Kavecany, Juh rodinne domy, ale aj centrum mesta... ja si myslim ze spolocnosti budu musiet upgradovat siete, na vyssie dosiahnutelne rychlosti.
mne je to jasne, len co by potom nutilo ludi dat si LTE, ked uz maju doma standardne ADSL2 s 5 mega? nizsia cena? nevidim ine benefity
vyssia rychlost maximalne rychlosti maju byt 50/20, ked pojde 30/10 je to slusne, co je viac ako aDSL
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A kde ju vyuzijes?? Na HD video nie, na torrenty nie, ulozto a podobne srandy z tych sa stahuje pomaly... a pri nacitavani stranok ten rozdiel nepostrehnes.
-
hrban
Addict
postrehne, ak budú pingy vysoké alebo vyššie tak bude rozdiel hlavne pri načítavaní stránok, čo predpokladám, že budú pingy vyššie ako pri kábli.
-
Sphinx
Addict
da sa to vyuzit ako domaci net ? resp ako (cez co) to viem privies k viacerym zariadeniam ... resp dostat signal do switchu
/ahh zrejme LTE Router a nasledne do switchu...
/ahh zrejme LTE Router a nasledne do switchu...
-
vendo
Guru
ano je to moc pekne ale ak v jednej bunke budete 6ti tak tu rychlost uz nedosiahnete ak viaceri naraz tak rychlosti pojdu brutalne dole
FUP 100 je dost malo. Za aDSL by som to asi nemenil, aj ked tie rychlosti by boli super.
SWAN zvýšil týždenný FUP na ich LTE internete zo 75GB na 150GB. Mesačný FUP je tak 600GB, čo je podľa mňa veľmi slušné.
Ja mám momentálne pomalý DSL net od Telekomu (9/1), preto uvažujem nad LTE od SWAN. VDSL alebo optiku mať nemôžem, takže jediná možnosť je LTE. Chcem ho používať ako hlavný internet doma, takže na sťahovanie, pozeranie videí a tiež na hry.
Máte niekto tento net od nich? Aké sú vaše skúsenosti?
Ja mám momentálne pomalý DSL net od Telekomu (9/1), preto uvažujem nad LTE od SWAN. VDSL alebo optiku mať nemôžem, takže jediná možnosť je LTE. Chcem ho používať ako hlavný internet doma, takže na sťahovanie, pozeranie videí a tiež na hry.
Máte niekto tento net od nich? Aké sú vaše skúsenosti?
-
guess.whoo
Redeemer
neviem presne ci to menili alebo nie, ale ked bol este ten internet 100gb za 5€ tak sa cez torrenty a fastshare a pod. nedalo stahovat rychlejsie ako 100kb/s. Over si toto
Týždňový dátový limit 150GB je celkom slušný, len v cenníku majú, že limit rýchlosti pri p2p je 6/1 Megabit, to je za hodinu 2,4GB dát, čo zase dosť málo.
Je veľmi otázny aký je ping.
Je veľmi otázny aký je ping.