Servis iPhone 6 - vymena sklad/lcd
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Servis iPhone 6 - vymena sklad/lcd
Ktory servis odporucate na vymenu skla na iP6? Hladal som po nete, vacsina apple servisov like mzone, traco maju ceny okolo 249 eur aj s pracou. Ale su aj lacnejsie ako napr pcexpres.sk za 224 a vymena na pockanie. Obavam sa jedneho, i ked mi po maile tvrdil servisak, ze maju OEM screen, ze to bude nejaky cinsky fake. Na nete koluju o nich rozne skusenosti, vraj davaju aj cinske kraviny. Jedna sa o retinu a nerad by som na phone mal nejaky smejd. Da sa to rozoznat?
Dik borci!
Dik borci!
-
phatres1994
Star
Re: Servis iPhone 6 - vymena sklad/lcd
pcexpres nemam s nimi vobec dobru skusenost a pokial viem ja, tak skoro nikde sa nedockas original displeja, takze si to kludne mozes spravit sam a objednat z ciny 
skus sa opytat v iBite v NR, kolko si pytaju za iP6. chodil som ku nim na prislusenstvo ked este v Mlynoch nebolo Traco. o tom ani neviem, ci robi servis
//sry, Traco si uz spomenul
//sry, Traco si uz spomenul
-
hojko
Site Admin
A robi sa pri iPhone 6 vobec vymena skla, nemeni sa kus za kus (swap)???
-
kukiak
Addict
Pocas zaruky ti ho vymenia kus za kus, ale nie pri rozbitom LCD, kedze to je tvoja chyba. Vymena je primitivna, kazdy jeden pozarucny servis bere tie veci z ciny, co ale neznamena, ze tam nejaky rozdiel postrehnes.
//ci myslis, len samotne sklicko, dotyk? to myslim sa pri iphone neda vymenit tak lahko ako pri samsungu
//ci myslis, len samotne sklicko, dotyk? to myslim sa pri iphone neda vymenit tak lahko ako pri samsungu
-
masterdead
SysAdmin
pisal som vcera s danym servisom, ktory mi napisal ze sa bude jednat o swap, tento pojem nepoznam, ale nerad by som mal nejaky screen ktory bude mat uplne zle farby a podobne
-
guess.whoo
Redeemer
tak ten servis nema poriadok v pojmoch velmi. swap je vymena celeho zariadenia kus za kus
-
Jaccobinho
Medium Star
Môže sa jednať aj o swap LCD (swap použité len ako anglicky výmena). Jednoznačne sa bude jednať o výmenu celého zariadenia, len ak sa vyjadrili ako výmena swap modulu alebo len swap modul. Čo sa týka mimozáručných opráv a Apple, z viacerých zdrojov som už počul, že originálne diely na Apple neexistujú pre servisy, že sa väčšina opráv rieši výmenou kus za kus a z tých pokazených sa potom robia refubrished kusy - to môže byť vlastne ten, ktorý ty dostaneš ako nový vymenený. Tak či tak, potom nevidím dôvod dávať niekomu zarobiť 100 € len za to, že má ten displej z číny na sklade a vymení ti ho, to si radšej objednať vlastný a vymeniť si ho sám (nejakému známemu, čo to vie). A len tak mimochodom - o prípadnú nekvalitu sa nemusíš báť, ja mám s displejmi z Číny (eBay) také skúsenosti, a vlastne so všetkými vecami, že nikde som sa nestretol s takým prístupom k zákazníkovi, ako pri predajcoch z Číny - a to som veľakrát nereklamoval poškodenie, ale kvalitu, s ktorou by sa veľa ludí kvôli nízkej cene uspokojilo. Väčšinou refund bez nutnosti posielania dielu späť. Teda diely späť som neposielal nikdy, vždy som to uhral aby som to poštovné nemusel platiť
Ale to zas nehovorím že sú tie veci nejaké nekvalitné, ja som vždy objednával tie najlacnejšie ponuky a problém bolo možno tak s 10 percentami kusov čo som objednal.
-
masterdead
SysAdmin
Vcera som bol v pcexpres a displej vymenili. Avsak nie je dobry. Na jednom mieste presvita podsvietenie, celkovo displej nelicuje a pri home buttone troska odstava. Ale priznal vadny kus a hned objednal dalsi displej s tym, ze som pocul ako hovoril ze chce ineho vyrobcu. Sice som displej zaplatil v plnej sume, ale do FA napisal ze je vadny a bude nasledovat jeho vymena. Nechcel a celkovo neodporucil davat naspat stary displej, ze radsej tam nechat docasne "novy".
O tom, ze neexistuju originalne nahradne diely pre servisy som pocul tiez.
O tom, ze neexistuju originalne nahradne diely pre servisy som pocul tiez.
-
Arkaz
Addict
Presne tak. Pri apple vyrobkoch sa robi len swap vymena. aj pri prasknutom displeji resp mechanickom poskodeni ale to si zaplatis sam. konkretne suciastky vymienaju len neautorizovane servisy. A nakolko apple nepredava OEM nahradne diely tak vsetko su to ,,OEM". byt tebou objednal by som to z ciny za 100-120 dolarov a vymenil sam doma. pri ip6 to je vymena na 20-30 minut nakolko sa zacina rozoberat priamo od displeja. a ver ze kvalita bude rovnaka ak nie lepsia od toho co ti dali oni.
tu je navod. ak by si to kupil uz rovno so sluchatkom a senzorom tak ti staci to rozobrat po krok c 16 co je uplna lahoda =)
https://www.ifixit.com/Guide/iPhone+6+F ... ment/31738
tu je navod. ak by si to kupil uz rovno so sluchatkom a senzorom tak ti staci to rozobrat po krok c 16 co je uplna lahoda =)
https://www.ifixit.com/Guide/iPhone+6+F ... ment/31738