Prepojenie dvoch routrov
Re: Prepojenie dvoch routrov
A nedostane niektory notebook/PC/tlaciaren tiez IPcku .2 takto ?
Tak myslim, ze by nemal. Pripojil som vsetky zariadenia a nastavil staticke ip. Cize pokial bude nejake nove, tak pochybujem, ze by mu to pridelilo nejaku z tych, ktore uz su obsadene.
No to sa moze stat. Ale fakt uz neviem kde by mohol byt problem.
Pozeral som aj nejake navody na nete a vsetky su rovnake. Vsade pisu tak, ako to mas spravene, tak neviem preco to nejde.
Skus pogooglit LAN to LAN connection alebo nieco podobne, mozno nieco najdes.
Pozeral som aj nejake navody na nete a vsetky su rovnake. Vsade pisu tak, ako to mas spravene, tak neviem preco to nejde.
Skus pogooglit LAN to LAN connection alebo nieco podobne, mozno nieco najdes.
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Necital som uplne temu celu do podrobna len som to preskakal ... nastav to takto ...
Router 1. 192.168.1.1 - Hlavny router, zapni DHCP od 192.168.1.10 - 192.168.1.200
Router 2. 192.168.2.1 - druhy router - vypni DHCP.
WIFI nastav rovnaku na oboch. mozes zmenit kanal, no nazov a heslo nechaj rovnake.
Kedze su prepojene medzi sebou kablom tak z jedneho routra LAN 1 chod do druheho routra LAN 1 .... pri druhom routri nepouzivaj WAN. Riesenie o drzku ale funguvat bude.
Samozrejme na routri 2 vypni FIREWALL, aj ostatne veci. aj ked je to zbytocne vypinat lebo to sluzi pre WAN.
Router 1. 192.168.1.1 - Hlavny router, zapni DHCP od 192.168.1.10 - 192.168.1.200
Router 2. 192.168.2.1 - druhy router - vypni DHCP.
WIFI nastav rovnaku na oboch. mozes zmenit kanal, no nazov a heslo nechaj rovnake.
Kedze su prepojene medzi sebou kablom tak z jedneho routra LAN 1 chod do druheho routra LAN 1 .... pri druhom routri nepouzivaj WAN. Riesenie o drzku ale funguvat bude.
Samozrejme na routri 2 vypni FIREWALL, aj ostatne veci. aj ked je to zbytocne vypinat lebo to sluzi pre WAN.
Lukkas dik. Urobil som to nejak podobne iba s rozdielom adries. Dik za rady
Lukkas - takto by musel dat masku 255.255.0.0 aby boli v jednej podsieti, a to je teda uplne to iste ako som mu radil ja. Urcite to takto funguje, ale ma problem s tym, ze sa pocitace medzi sebou nevidia.
Uz vidia. Iba reset hl. routru a nove ipcky pre ostatne zariadenia a jedna pracovna skupina na pc..
Takze uz je to vyriesene, hej ?
ahojte, sorry že oživujem staršiu tému, ale riešim rovnakú situáciu ako sa tu rozoberala, tak nechcem zbytočne zakladať ďalšiu, v skratke mám optiku od telekomu a dva routre - Huawei HG8245H (slúži aj ako ONT zariadenie) a druhý router TP-Link Archer C2 AC750 (pôvodne slúžil ako router na prístup k internetu) odkedy som zrušil magio TV a nechal len internet ako router už slúži spomínaný Huawei, lenže som zistil, že pôvodný TP-Link mal lepší dosah wifi - hlavne na poschodí a na záhrade, kde mi wifi pri Huaweii vypadáva, chcel som teda zapojiť aj druhý router (TP-LINK), natiahol som kábel z voľného LAN portu Huaweia na poschodie a zapojil router, lenže ďalej sa neviem dostať, nakoľko sa neviem cez PC pripojiť k TP-Link routru, skúšal som kábel zapojiť aj do "Internet" aj do LAN portu na TP-linku ale nič, keď hodím do prehliadača IP 192.168.0.1, ktorá mu bola predtým priradená nič mi neotvorí (cez mobil sa na neho viem napojiť cez wifi a IP mi otvorí, ale neviem to nejak cez mobil nastaviť) na Huawei router mám prístup cez IP 192.168.1.1, viete mi poradiť, ako sa napojiť na TP-link router aby som to vedel rozbehať ?
/// skúsil som dať cez telefon na tom TP-linku quick settings s automatickou detekciou pripojenia (nechal som kábel zapojený do portu Internet) a tvári sa že sa to nastavilo a wifi funguje, názvy WIFI som dal rovnaké aj heslá, jedine na 5ghz sieť som pridal 5G do názvu a cez tú mi ide internet, aspoň v mobile, ale cez PC sa stále neviem pripojiť do nastavení routra
/// skúsil som dať cez telefon na tom TP-linku quick settings s automatickou detekciou pripojenia (nechal som kábel zapojený do portu Internet) a tvári sa že sa to nastavilo a wifi funguje, názvy WIFI som dal rovnaké aj heslá, jedine na 5ghz sieť som pridal 5G do názvu a cez tú mi ide internet, aspoň v mobile, ale cez PC sa stále neviem pripojiť do nastavení routra
zavolaj do tcomu nech ti na ont vypnu wifi a zapnes to na tplinku...
alebo hore v topiku stavame domacu siet riesia nieco podobne tak sa nato pozri
alebo hore v topiku stavame domacu siet riesia nieco podobne tak sa nato pozri
Huawei HG8245H má IP adresu 192.168.1.1 a prideľuje IP adresy od 192.168.1.2. , tak iba zapoj TP-Link do Lan a nastav mu IP adresu 192.168.1.2 a vypni DHCP.
kzS - ja chcem praveze wifi na oboch, na tom ONT viem ked tak wifi vypnut cez nastavenia routra
Tie IP-cky som tak skusal nastavit, ale stale som sa nevedel napojit cez PC na ten druhy router, ked som to zapojil na TP-linku do portu "internet" tak som to videl v sprave zariadeni Huaweia pod IP 192.168.1.70 skusil som to ping-nut cez cmd ale bez odpovede, ked som to zapojil do LAN portu na TP-linku sa mi ping vratil, ale tiez nie tak ako by mal, v pripojenych zariadeniach cez Huawei bol ale TP-link ako offline, takto nešlo ani wifi pripojenie na internet cez TP-link, pri zapojeni do portu "interner" a auto settingu internet cez wifi islo (DHCP Na TP-linku bolo vypnute) a cez Huawei som mu nevedel zmenit IP adresu..
Niekde som sa ale vcera docital ze routre od telekomu maju nejak osekane nastavenia, tak ci to nebude tým, pripadne som este rozmyslal ze kuoim nejaky lepsi router so silnejším dosahom wifi a zapojim ho za Huawei tak, aby len cez tento novy router islo wifi
Tie IP-cky som tak skusal nastavit, ale stale som sa nevedel napojit cez PC na ten druhy router, ked som to zapojil na TP-linku do portu "internet" tak som to videl v sprave zariadeni Huaweia pod IP 192.168.1.70 skusil som to ping-nut cez cmd ale bez odpovede, ked som to zapojil do LAN portu na TP-linku sa mi ping vratil, ale tiez nie tak ako by mal, v pripojenych zariadeniach cez Huawei bol ale TP-link ako offline, takto nešlo ani wifi pripojenie na internet cez TP-link, pri zapojeni do portu "interner" a auto settingu internet cez wifi islo (DHCP Na TP-linku bolo vypnute) a cez Huawei som mu nevedel zmenit IP adresu..
Niekde som sa ale vcera docital ze routre od telekomu maju nejak osekane nastavenia, tak ci to nebude tým, pripadne som este rozmyslal ze kuoim nejaky lepsi router so silnejším dosahom wifi a zapojim ho za Huawei tak, aby len cez tento novy router islo wifi
Ja mam doma rovnaky setup, urob to najlepsie takto:
Na Huawei si nastav IP 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0, DHCP zapni od vyssieho rozsahu, napriklad od 192.168.1.20
TP-Link resetni do vyrobnych nastaveni, nepripajaj ho do siete, iba na PC. Nastav mu IP 192.168.1.2, masku 255.255.255.0 a gateway 192.168.1.1. DHCP vypni.
Potom pripoj TP-Link k Huawei cez normalny port, nie WAN.
Nasledne si mozes nakonfigurovat nazov a heslo k wifi. Ak chces jednotnu wifi v celom dome, tak si musis nastavit rovnaky nazov, zabezpecenie, heslo aj kanal na oboch zariadeniach.
PS: na Huawei sa nedaju zmenit DNS servre, preto mam doma DHCP nastavene na TP-Linku a zapnute DNS 1.1.1.1 a 1.0.0.1: https://www.theverge.com/2018/4/1/17185 ... ce-1-1-1-1
Na Huawei si nastav IP 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0, DHCP zapni od vyssieho rozsahu, napriklad od 192.168.1.20
TP-Link resetni do vyrobnych nastaveni, nepripajaj ho do siete, iba na PC. Nastav mu IP 192.168.1.2, masku 255.255.255.0 a gateway 192.168.1.1. DHCP vypni.
Potom pripoj TP-Link k Huawei cez normalny port, nie WAN.
Nasledne si mozes nakonfigurovat nazov a heslo k wifi. Ak chces jednotnu wifi v celom dome, tak si musis nastavit rovnaky nazov, zabezpecenie, heslo aj kanal na oboch zariadeniach.
PS: na Huawei sa nedaju zmenit DNS servre, preto mam doma DHCP nastavene na TP-Linku a zapnute DNS 1.1.1.1 a 1.0.0.1: https://www.theverge.com/2018/4/1/17185 ... ce-1-1-1-1
Naposledy upravil/-a Gothar v 23 máj 2018, 12:37, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: opravena gateway
Dôvod: opravena gateway
Mám to isté.Optika od Telekom,ten istý router.Akurát za ním 2x router.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
gothar nemyslel si gateway 1.1 ?
Dik za upozornenie, samozrejme ano