Dopravná dostupnosť Biskupice - BA
Dopravná dostupnosť Biskupice - BA
S pár kolegami si chceme zobrať v BA dom na prenájom, ale ceny sú v širšom centre mrte neznesiteľné, tak premýľšame i nad okolitými dedinami / časťami BA nie tak blízko centra.
Lenže tu by nás zaujímala reálna časová dostupnosť.
Napr z Biskupíc to busom (70ka) vychádza podľa IMHD približne na 20 min (na Nivy). Nás by však zaujímal reálny čas počas rannej/poobednej špičky.
Tak prosím vás, nejaký Bratislavčania hoďte, čo to reálne trvá taká cesta. Dik
Lenže tu by nás zaujímala reálna časová dostupnosť.
Napr z Biskupíc to busom (70ka) vychádza podľa IMHD približne na 20 min (na Nivy). Nás by však zaujímal reálny čas počas rannej/poobednej špičky.
Tak prosím vás, nejaký Bratislavčania hoďte, čo to reálne trvá taká cesta. Dik
Re: Dopravná dostupnosť Biskupice - BA
Zalezi aj od toho, odkial tam chces cestovat. Spicka byva v rannych a poobednych hodinach pri Biskupiciach dost upchana, podobne to je s kazdou okrajovou castou mesta alebo okolitych oblasti (Pezinok etc.). Realne sa podla mna v MHD nezdrzis viac ako dvojnasobok udavaneho casu pocas tychto peakov.
Taký odhad by som mal aj ja. Len ideálne, aby to niekto potvrdil, čo má s tým aj skúsenosť.
ak ides o 6:00 da sa to... cim je viac hodim tym je to horsie..
naspat zasa rovnako, cim skor ides, napr. 14 30, este to nieje plne... cim je viac hodim, tym horsie, okolo 17:30 - 18:00 sa to zvykne zasa normalizovat..
(cestu centrum-slovnaft, mam rekord 63min v aute. a opacne 12min.)
BA je typicka tym ze ked napadne 1mm zrazok, zdrzanie je +2min na 1km
Smer na Slovnaft je dost preplneny, drzim tak palce.
naspat zasa rovnako, cim skor ides, napr. 14 30, este to nieje plne... cim je viac hodim, tym horsie, okolo 17:30 - 18:00 sa to zvykne zasa normalizovat..
(cestu centrum-slovnaft, mam rekord 63min v aute. a opacne 12min.)
BA je typicka tym ze ked napadne 1mm zrazok, zdrzanie je +2min na 1km
Smer na Slovnaft je dost preplneny, drzim tak palce.
Co napisal Forsaken je v podstate uplne vystihnuty stav, co by som len dodal, ze tieto zapchy sa daju vacsinou elengantne obist linkou 208 po Strojnickej a dalej, co cloveka hodi na Cintorin Ruzinov, kde sa vacsinou da po par minutach cakania nastupit na nejaky autobus co doteraz trcal v zapche...ale tak su dni, kedy sa narve plno vodicov aj na tuto trasu, ale aj tak je tam to zdrzanie mensie, lebo trolejbusarom obvykle koncia nervy niekde okolo dialnicneho mosta, tam to hodi do protismeru a podho k dalsej zastavke
Potom ide Ondrejovova (201,202), tam sa caka tiez, ale nie zas az tak dlho, potom trasa od Astronomickej (67,87,78) a ten Slovnaft je uz o nervy (hlavne kvoli tomu semaforu na velkej krizovatke).
Akoze vacsinou ak je nejaka zapcha, tak ta 208 to vyriesi s 10-minutovym oneskorenim oproti normalu...
Vela ludi vnima prave tu vzdialenost od centra pre Vrakunu/Biskupice ako problem, lebo to centrum mas tak za 20-25 min MHD, Karlovka okolo 40-50, Dubravka viacej....Ked mas auto tak neni problem. Pre obidve plati, ze treba chodit v spravnom cas, ako tu uz odznelo
Akoze vacsinou ak je nejaka zapcha, tak ta 208 to vyriesi s 10-minutovym oneskorenim oproti normalu...
Vela ludi vnima prave tu vzdialenost od centra pre Vrakunu/Biskupice ako problem, lebo to centrum mas tak za 20-25 min MHD, Karlovka okolo 40-50, Dubravka viacej....Ked mas auto tak neni problem. Pre obidve plati, ze treba chodit v spravnom cas, ako tu uz odznelo
Karlovka od centra 40-50 minut??? To kade, cez Vieden?Karlovka okolo 40-50
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Z Vrakune/Biskupíc.
Tak to je potom OK.
Byvam tu uz 28 rokov a od kedy spravili ten nadherny svetelny tunel zo semaforov v Slovnafte, tak mam totalnu nechut tade jazdit. Cez Slovnaft je to VZDY o minimalne 5min dlhsie pocas zacpy. Na porazenie. Pocas studenskych cias som radsej chodil trolejbusom 201,202 ako tu uz bolo spomenute ale musel som si odkracat 1,5 km. Stale som bol doma rychlejsie nez v 70tke ktora vzdy trcala v tej zapche 
Cez Slovnaft je to vseobecne vzdy pomalsie nez cez Gagarinku. Vsetci sa tam vlecu 40-45.
Cez Slovnaft je to vseobecne vzdy pomalsie nez cez Gagarinku. Vsetci sa tam vlecu 40-45.
-
Yos
Professional
Taktiez tu byvam uz cez 20 rokov a najvacsi problem su zapchy po pracovnej dobe. Medzi 16-17 hodinou mi to z Niv do Podunajskych cez pracovne dni trva medzi 30-45 minutami. Niekedy vyuzivam namiesto Gagarinovej Mierovu ulicu, kde je to ale o stasti a nacasovani. Z Prievozskej za McD odbocim na Hranicnu a tam sa veziem az ku cintorinu Vrakuna. Ak to casovo dobre trafis po pracovnej dobe, tak si doma do 20 minut.
Najhorsie je na tom kruhovy objazd pri kostole, kde sa nacakas dvakrat tolko, preto cestu cez neho nevyuzivam vobec, ci rano, alebo poobede.
// akurat dnes som to spomenul. Idem o 16:25 z Niv, cez Mierovu ulicu. Pri cintorine som sa zdrzal 5 minut a o 16:45 uz sm pri dome.
Najhorsie je na tom kruhovy objazd pri kostole, kde sa nacakas dvakrat tolko, preto cestu cez neho nevyuzivam vobec, ci rano, alebo poobede.
// akurat dnes som to spomenul. Idem o 16:25 z Niv, cez Mierovu ulicu. Pri cintorine som sa zdrzal 5 minut a o 16:45 uz sm pri dome.
Pod. Biskupiciam je lepsie sa vyhnut a na byvanie si vybrat inu oblast. Dovody su nasledovne: vysoka kriminalita a dlhe cestovanie v spickach.
gogo956 - nemenil by som, kriminalita minimalna a doprava sa da zvladnut
tajna skratka
http://utrack.crempa.net/report/saved_r ... 3e7c3fd20a
tajna skratka
http://utrack.crempa.net/report/saved_r ... 3e7c3fd20a
-
Point
Professional
gogo .. toto môže napisat naozaj len niekto kto v tej vrakuni/biskupiciach nebyva ..
Nikdy som tam nebyval, to je pravda. Ale kazdy koho som poznal a tam byval, sa skor ci neskor odtial odstahoval. Uznavam ze su tam urcite aj lepsie casti kde to moze byt v poho.
Veru tak. Podunajske B.je mestska cast s najvacsou rozlohou. Cize ani zdaleka sa neda globalizovat ze je tam zle byvat. Su zle aj dobre miesta.
taky domcek v starej casti biskupic by som s kudnym srdcom bral:) a to sa mi na travnikoch zije celkom dobre