Adobe After Effects

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Adobe After Effects

Príspevok od používateľa japaja »

others programs čo keby si dal 1gb ram? alebo rovno vypol ostatne veci? lebo to čo maš nieje renderovacia farma
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Znizil som limit na ostatne, vypol co bezalo na pozadi, cas renderovania +/- rovnaky.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

To je celkom dosť dlhý čas. 6 sekundove FullHD video na noteboku ale cez Sony Vegas rendrujem cca 15 sekund.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vsak aj ja spravim FullHD za par sekund, pokial tam hodim FullHD video a pridam par efektov. V tomto danom pripade je problem v tom, ze idem zo 120 fps videa na 30 fps, upravuje sa saturacia farieb + Twixtor efekt.
vladenko007
VIP
VIP

Ok tak teda z 1920x1080 120 fps, 29570kbps 6 sekundové video
konvert do:
Use this setting to create an MP4 (AVC/AAC) file for progressive internet downloads.
Audio: 192 Kbps; 48 000 Hz; 16 Bit; Stereo; AAC
Video: 29,970 fps; 1920x1080 Progressive; YUV; 12 Mbps
Pixel Aspect Ratio: 1,000
pridaný efekt color balance a bez Twixtoru lebo ho nemám. Čas rendrovania 27 sekund.
Prílohy
Snímka obrazovky (260).png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kde teda hladat problem???

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2015, 15:25)
Ked som skusil pouzit FullHD video z mobilu s 30 fps, tam som pridal color correction, exportoval som 6 sekund dlhe video, tak to cele spracovavalo 11 sekund. Cize evidentne to zalezi od zdrojoveho videa, tutnosti konvertovania/komprimovania, typ efektu atd... Zda sa vsak, ze v prvom rade budem musiet dokupit pamat, aby som mal 16GB RAM a potom sa uvidi.
vladenko007
VIP
VIP

Ja som to 120 snímkové video stiahol z netu lebo nemám zariadenie na natočenie videa 120 s/sek.
Stiahol som ho tu v High Quality.
http://www.blurbusters.com/hfr-120fps-v ... recording/
Nemám možnosť skúsiť to AAE takže neviem.

Matne sa mi zdá že niekedy dávnejšie cca 4 roky naspäť som v Sony Vegase skúšal Twixtor. Pozeral som nejaké tutorialy a chcel som skúsiť spraviť spomalený záber z normálne natočeného videa.
Po vložení Twixtoru a nastavení som dal rendrovať a trvalo to strašne dlho pretože Twixtor dopočítaval chýbajúce snímky aby spomalené video nebolo trhané pretože išlo sa z videa 24/sek.
Takže podľa mňa to rendruje tak dlho kvôli tomu Twixtoru.

Takto to vyzerá po použití Twixtor efektu. Je celkom pekné

Neviem či si pozeral tento tutorial ale tu je konkrétne popísaný Twixtor nastavenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

vladenko007: Tutorial som dival uz davnejsie, Twixtor som skusal normalnu verziu aj Pro verziu, ale stacili mi nastavenia zo zakladnej verzie. Ano, Twixtor dopocitava snimky, aby to bolo fakt spomalene, idealne je to pri pouziti stativu a statickeho pozadia.

//autoeditácia príspevku (24 Mar 2015, 11:47)
Uz je na ceste dalsich 8GB RAM, tak uvidim, ze ci to pomohlo :)

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2015, 23:54)
Tak som dnes nahodil druhy 8GB modul RAMky, cize mam 16GB RAM a hned je to pri renderi vidiet. Teraz Affter Effect vyuziva viacej jadier a v konecnom dosledku je rozdiel vyrazny.

Renderoval som nejake FullHD 120 FPS video, upravoval farby a ine. Skusil som aj rozdielne nastavenia, teda take, ze 3GB z pamate mam vyhradene na system a 1 jadro procesora, cize mi ostava pouzitelnych 13GB RAM a 7 jadier. Tu su vysledky:
8GB RAM (automaticke nastavenie) - 7min a 39 sekund
16GB RAM (2 jadra procesora & 4GB RAM na jadro) - 1 min a 4 sekund
16GB RAM (3 jadra procesora & 3GB RAM na jadro) - 1 min a 30 sekund
16GB RAM (5 jadier procesora & 2GB RAM na jadro) - 2 min a 18 sekund
16GB RAM (7 jadier procesora & 1,5GB RAM na jadro) - 3 min a 4 sekundy

Ked to zhrniem, tak idealne by bolo pouzit 3 jadra a 4GB RAM na jadro, avsak program automaticky vyhradzuje 3GB na chod Windowsu. Cize vyuzit mozem len 13GB RAM, ale asi od tych vyhradenych 3GB este odpocita to co vezme program a pod, kedze mi nedovoli dat 3 jadra po 4GB (co by bolo 12GB). A hoci som nastavil, ze vyuzijem len 2 jadra a 4GB na jadro, v reale pri renderovani bolo vyuzitych 13,1GB RAM a 6 jadier, jedno jadro bolo s nizkym vykonom bolo evidentne pre Firefox v ktorom bezalo video z YouTube, posledne driemalo. Este keby som tak zistil, ze preco mi neberie CUDA jadra z grafiky na pomoc pri renderovani a nahladoch, pretoze pise, ze grafika nie je podporovana alebo nemam spravne ovladace: http://www.geforce.com/hardware/desktop ... ifications

Edit: Ak by niekto riesil problem s CUDA, tak treba pouzit tuto utilitku, ktora aktualizuje zoznam podporovanych kariet a potom je mozne CUDA jadra vyuzivat. Utilita je urcena pre Affter Effects, Premiere Pro, od novych az po starsie verzie: http://www.studio1productions.com/Artic ... ffects.htm
Napísať odpoveď