no snad to niekto pochopi com som chcel napisat
danove priznanie za 2014
danove priznanie za 2014
Ahojte, chcel by som sa spytat kolko je "odpocitatelna suma" pri vypocte DP? Je to ta suma ktora bola minuly rok myslim ze 500€- je to v tej istej vyske? priklad: prijem FO z TPP a popritom mal ine prijmy -nezdanene-mimo hlavneho zamestnania. Moze si od nich odpocitat tu sumu?
dakujem
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: danove priznanie za 2014
500? nezdanitelny zaklad je tento rok 3 803,33€
http://www.etrend.sk/podnikanie/dolezit ... -2015.html
http://www.etrend.sk/podnikanie/dolezit ... -2015.html
Ak si v TPP ,tak každý mesiac sa Ti odpočítava odpočitateľná položka,teda jej časť.Takže nemôže byť táto položka odpočítana 2x t.j. aj zo zmzdy aj z iného príjmu.Veď dolož ten vedľajší príjem na mzdovú učtáreň a nech Ti spravia vyrovnávku dane tam a máš pokoj.
toto som nasiel:
"Príjmy oslobodené od dane
Do výšky 500 EUR, jedná sa o úhrn príjmov z prenájmu (§ 6 ods. 3) a z príležitostných činností vrátane príjmov z príležitostnej poľnohospodárskej výroby, lesného a vodného hospodárstva a z príležitostného prenájmu hnuteľných vecí podľa § 8 ods. 1. písm. a), (ak takto vymedzené príjmy neznížené o výdavky sumu 500 eur presiahnu, do základu dane sa zahrnú len príjmy nad túto ustanovenú sumu)."
4040
mzdova by to urobila non problemo ale chcem sa to naucit robit sam, nemusi do takch veci vidiet cela firma
"Príjmy oslobodené od dane
Do výšky 500 EUR, jedná sa o úhrn príjmov z prenájmu (§ 6 ods. 3) a z príležitostných činností vrátane príjmov z príležitostnej poľnohospodárskej výroby, lesného a vodného hospodárstva a z príležitostného prenájmu hnuteľných vecí podľa § 8 ods. 1. písm. a), (ak takto vymedzené príjmy neznížené o výdavky sumu 500 eur presiahnu, do základu dane sa zahrnú len príjmy nad túto ustanovenú sumu)."
4040
mzdova by to urobila non problemo ale chcem sa to naucit robit sam, nemusi do takch veci vidiet cela firma
-
Fabo
Hardcore addict
To si pleties, to je nieco ine. Toto je proste o tom, ze ked mas nejake prijmy mimo prace - z tohoto co je popisane, tak aj je do 500 eur, tak ho nedanis.
Ahoj
Za rok 2014 som mal príjem cca 3500eur lebo som nastupil až v auguste do práce,koľko mi cca vrátia na dani s príjmu?
Za rok 2014 som mal príjem cca 3500eur lebo som nastupil až v auguste do práce,koľko mi cca vrátia na dani s príjmu?
-
blackieees
Medium Expert
Suma nezdanitelnej casti zakladu dane na danovnika za rok 2014 je 3 803,33 eura. Pokial si ty zarobil v roku 2014 3 500 eur pred zdanenim, danovy urad ti vrati vsetko, co ti zamestnavatel strhol na preddavky, co moze byt od 363,91 eura do 665 eur, v zavislosti od toho, v kolkych mesiacoch si si uplatnil narok na nezdanitelnu cast zakladu dane.
Ak si to mal ako 5 platov po 700 Eur hrubého a nemáš iné bonusy, tak ti vrátia celú daň, cca 275 Eur.
Ak to bolo 5 platov po 700 Eur čistého tak ti vrátia cca 420 Eur.
Ak to bolo 5 platov po 700 Eur čistého tak ti vrátia cca 420 Eur.
Zdravim Vas, od konca augusta som pracoval na Slovensku, necele tri mesiace (stihol som dat vypoved pred ukoncenim skusobnej doby). Teraz som opat v zahranici, ale chcem sa informovat ci musim robit danove priznanie na Slovensku. Za tie necele tri mesiace som zarobil v cistom nieco cez 3000 eur. Dik
-
Fabo
Hardcore addict
Ano. Teda predpokladam, ze kedze si tu robil tak kratko, a uz nerobis, tak za teba zamestnavatel nic nepoda.
btw. Pavia, tiez by som si nechal povedat.
ok dik pozriem sa na to...Fabo napísal:Ano. Teda predpokladam, ze kedze si tu robil tak kratko, a uz nerobis, tak za teba zamestnavatel nic nepoda.
btw. je tu super, malinke mestecko bez ziadnej kriminality, caka ma trojrocny oddych
Neviete kde treba zaplatit nedoplatok na dani ak vznikne? Ci mi pride nejaky oficialny list a to vsetko uvedu? dakujem
-
hojko
Site Admin
gogo956: Nedoplatok sa plati na ucet prislusneho danoveho uradu, teda v mieste bydliska, resp. sidla firmy. Nedoplatok na dani myslis v akej forme, ako zamestnanec, ako zivnostnik, ako podnikatel s.r.o. alebo ako??? Ide o preddavky, DPH, dan z prijmu, zrazky zo mzdy??? Skor sa spytaj nejakeho uctovnika...
prijem mam ako zamestnanec na TPP a potom som mal ine prijmy ako zo zamestnania.Pri podani DP sa spytam.
-
hojko
Site Admin
Ak sa nemylim, tak v takom pripade by ti mal posledny zamestnavatel spravit danove priznanie, teda ten u ktoreho si bol zamestnany na konci roka. On ma papiere z tvojho TPP + doloz mu papiere z inych prijmov. Mal by ti vypocitat aj kolko za teba zaplatil a aky mas nedoplatok.
Je to jednoduche: na danovom na registrature si cloveka zaeviduju a dostane ucet v Statnej pokladnici kde bude dane uhradzat.
-
neo250
Star
Zdravím,
technická otázka. Aký vzorec mám použiť ked som pol roka bol na brigádnickej práci študenta a druhý pol rok som si založil živnosť. Nakoľko z brigádnickej práci mi majú vrátiť DPH. Vie mi niekto pomôcť?
Ď
technická otázka. Aký vzorec mám použiť ked som pol roka bol na brigádnickej práci študenta a druhý pol rok som si založil živnosť. Nakoľko z brigádnickej práci mi majú vrátiť DPH. Vie mi niekto pomôcť?
Ď
-
Fabo
Hardcore addict
DPH ti urcite vratit nemaju 
Myslim, ze tam je rozdiel len v tom, ze ak ako student neprekrocis urceny prijem, plati za teba odvody stat. Ako zivnostnik za seba platis potom za to obdobie.
Prijem by sa ti mal pocitat spolu z toho celeho, minus odpocitatelna podlozka, minus preddavky a vznikne ti bud preplatok alebo nedoplatok...
Potvrdit by ti to mal ale niekto kto sa v tom pohybuje viac.
Myslim, ze tam je rozdiel len v tom, ze ak ako student neprekrocis urceny prijem, plati za teba odvody stat. Ako zivnostnik za seba platis potom za to obdobie.
Prijem by sa ti mal pocitat spolu z toho celeho, minus odpocitatelna podlozka, minus preddavky a vznikne ti bud preplatok alebo nedoplatok...
Potvrdit by ti to mal ale niekto kto sa v tom pohybuje viac.
Ja nechapem ludi co si nedaju radsej za 20 az 40 eur spravit danove priznanie, nez mas neskor problemy, pokuty a penale z danoveho uradu co v konecnom dosledku moze byt trestny cin.
-
kukiak
Addict
mozno preto ze im 40 eur ma stat vratit