Domáce kino

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Domáce kino

Príspevok od používateľa wladas »

Yogi podla gusta...
Ja mam Magnaty Supreme set 1000 a tie stlpaky maju basov na rozdavanie. Samozrejme relativne mala izba cca 17 m2.
Neviem si ani len predstavit ze by som mal este aj subac. Pozeram hlavne akcne filmy cize "dunenie" treba a postacuje mi to.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ja mam magnaty vector a jasne, ze maju pekne podanie basov, ale pri filme je to proste malo si myslim..nejde o dunenie.. Pri spravnom (vhodnom) nastaveni subwofer hra ozaj len vynimocne a to ked si to nejaky zvukovy efekt vyzaduje..vsetko je o spravnom nastaveni vysky frekvencie kedy ma zahrat... U mna je to 40hz cize ozve sa ozaj len pri nejakych vybuchoch a podobne ..proste vyvynie len takmer nepocutelny tlak ..tiez nepreferujem dunenie ktore sa ozve pri kazdom efekte ako zavretie dveri alebo pri facke uz ked mam tak povedat, ale ked tam ma byt nejaka hutnost a tlak tak nech je a ten dokaze podat jedine ( relativne kvalitnejsi) subwoofer, ktory je na to stavany a urceny..
wladas
Redeemer
Redeemer

Spravne hovoris, tak by to malo byt spravne. Mozno by som bol milo prekvapeny keby som si take nieco vypocul kedze som si to nikde nevyskusal. Ale radsej ani nechcem. V audio technike ked skusis vypocut lepsiu kvalitu nez mas doma tak az potom zistis ze to co je doma nieje az taka bomba :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Veru spravne pises :-). ...pocul som uz vele hifi zostav ci stereo alebo domacich kin a ozaj highendov za tisicky eur a kazde kino malo subwoofer ..ozaj to robi vela, ked to hra ako ma a v poriadnej miestnosti (poslucharni). .ako fanda vojnovych a akcnych filmov som mal neskutocne zazitky :). Tlakove vlny ktore vobec nepocut len citit a clovek ma dojem ze sa ruca budova alebo je zemetrasenie :-p ....treba zazit, neda sa to opisat
wladas
Redeemer
Redeemer

Ale susedia by neboli moc nadseny :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Vies co..praveze nejak extra randal take kino ani nerobi..vsetko hra cisto, vyvazene a dunenie ziadne ...je to paradox ale cim kvalitnejsi zvuk tym mensia "zataz " pre susedov by som povedal :-D....samozrejme ide aj o to ako potocis kolieskom (volume) :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Yogi120 napísal:Ja mam magnaty vector a jasne, ze maju pekne podanie basov, ale pri filme je to proste malo si myslim..nejde o dunenie.. Pri spravnom (vhodnom) nastaveni subwofer hra ozaj len vynimocne a to ked si to nejaky zvukovy efekt vyzaduje..vsetko je o spravnom nastaveni vysky frekvencie kedy ma zahrat...
Teoreticky mas pravdu. Akurat v tej tvojej teorii nerozlisujes subwoofer a subwoofer. V tejto teme sme totiz v lowende.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ja popisujem princip, nie kategoriu... Ale ked uz sme pri nej, subwoofer, ktory objednal romeo2006 je za tie peniaze velmi dobry a dovolim si tvrdit, ze najlepsie co sa da za tie peniaze kupit...pri dobrom nastaveni, ktore tu opisujem hra ozaj prijemne a na vhodnu miestnost (nie priliz velku ) ma aj dostatocny vykon..
Ryan Giggs
VIP
VIP

No len prave principialne sa to neda. Prave preto ze su rozne kategorie.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Co sa neda? Nastavit crossover (Sirku pasma ktore ma hrat subwoofer) sa da aj pri tejto zostave o ktorej sa bavime a tym sa eliminuje prehnane dunenie (samozrejme vramci akustiky miestnosti) ... Takze princip je ten isty nech sa pozeras na to ako chces.... Ci ked ma niekto low end, tak nech to ma nastavene ako chce aj tak to bude zle, alebo nech si nekupi subwoofer lebo je to low end a principialne to nebude dobre hrat? (Ako highend) Hmmm.aj tak sa da no .....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co co sa neda? Neda sa to principialne pausalizovat tak ako si to popisal. Prave preto ze nerozlisujes kategoriu.
Lacny sub nikdy basy dobre nezahra, bude len duniet. Ziadne nastavenia tomu nepomoze.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tak prid ku mne a povies mi ... Pocas filmu ani nezbadas ked ho vypnem ..len pri niektorych efektoch ked zahrkaju (nezaduni) okna ...ked raz subwoofer zahra urcitu nizku frekvenciu tak dunet nesmie to je zakonitost (pokial ho tak nastavis.).. Samozrejme nebavime sa o subwoferoch za 30e z roznych all in one kin ale o tejto yamahe (ktora je lowend) ..mam ju momentalne doma a viem predviest v slusne upravenej miestnosti...ale to uz spomenies to, ze dotycny nema ani tu ze?..

Nic nepausalizujem..( to ty si napisal ze subwoofer ti vyslovene vadi pri pozerani a neuviedol si ze lacny, cize ten co ma duniet podla teba, cize si pausalizoval jedine ty)

A ked uz sme pri lowendoch ..Prave tie zostavy dunia same o sebe kedze bez subwoferu ak chce clovek pocut aj nejake nizsie pasmo, ktore je tiez velmi dolezite pri reprodukcii (pri filme vonkoncom), tak bud pritlaci basy na equalizeri a bude ich mat a zmrzaci tak stred ktory bude uz zaduneny (kedze lacne repro nedokazu hrat, tak presne a vyrovnane ako vyssie triedy) , alebo bude bez nich, co je asi rovnaka prehra pri pocuvani domaceho kina ako to dunenie v pasmach kde nema byt..subwoofer (aj ten lowend o ktorom sa bavime ) tento jav vie znacne vykompenzovat pri vhodnom nastaveni , kedze vie zahrat este nizsie pasma a samostatne regulovat ich hlbku a uroven hlasitosti a nemiesat ich s inym vyssim frek. pasmom v ostatnych bedniach...

Dalsia vec je ..ze subwoofer je aj dobrym pomocnikom pri vykone (hlavne lowendov) ak by bola miestnost posluchu vacsia . cize sa setria reproduktory (basove) ktore by (pri lowendoch) mohli aj tak mat skreslenie uz pri kus vyssej hlasitosti..
Takze nevidim ani jeden rozumny dovod mat kino (ktore chcem aby hralo co najvernesie aj v ramci nizsej triety) bez subwooferu

...Snazim sa len opisat veci ako su a na zaklade vlastnych skusenosti (nie googlovania) poradit.. v tom bude asi ten rozdiel ...
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Čo sa týka trpezlivosti, tak nie som moc trpezliví typ. Včera som objednal a neviem sa už dočkať kedy príde. bez subwoferu vydržím, tiež si myslím, že na hudbu nebude treba subwoofer.

Nemusíte sa hádať, však každému niečo iné vyhovuje. Ja proste na vyššiu kategóriu peniaze nemám a ak by som nebol spokojný môžem vrátiť. Na ten subáč som počul len dobre, tak si myslím že je to dobrá kúpa.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tu sa nik nehada (dufam) :-) vsak normalne diskutujeme ....pri hudbe jasne ze bez subwooferu, to som uz aj pisal ..ku kinu ale jednoznacne ano to je zas moj nazor ..a kto pise o duneni pri filme, tak bud este kino ako je ta yamaha nepocul alebo ho pocul v blbych podmienkach a zle nastavene co uz radsej ho pocut ani nemusel .....nevravim ze to bude hrat neviem ako uzasne ale ak sa budeme drzat teorie ze kino ktore si objednal ma za kazdych okolnosti duniet ( so subwooferom) a zle hrat, tak to si mohol usetrit a kupit nejake plastove AiO kino a duniet do nemoty.. ..ano ten subac ako som pisal je velmi dobry na tu cenu (hra lepsie ako vela drahsich ) a preto som ti aj pisal ze by som bral tu yamahu ..aby si pocul uz kus slusnejsi zvuk (bez toho jeho dunenia) ..vsak o tom sa tu bavime .....treba len mat o veciach paru a vediet ako sa audio nastavuje a co z ktoreho sa da vytrieskat a z ktoreho nie..
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Pre mňa to bude niečo nové, a už sa nesmierne teším, len sa bojím čo povie manželka, lebo jej ako receiver moc nepáči, skôr to LG čo máme už asi 4 roky- katastrófa jak to hrá, povedal som od začiatku, ale bol to darček. A keby sa dozvedela, že som vyhodil 654€ za hudbu a nemám ani blue ray prehrávač k tomu, tak by ma zabila. Kukal som k tomu Yamaha BD-S477, ale tá cena je prehnane veľa a nevie to ani 3D- čo moje decká vyžadujú.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Manzelky sa do toho nerozumeju :-) len nech to pekne vyzera :-).
..ak neficis vyslovene na bd diskoch, tak by som dokupil nejake mmc (otazka nejakych 80e) a mas vsetko co treba :-)..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nastavenie vyhybky nijako neovplyvni to či bude alebo nebude konkretny sub dunieť. To je o kvalite, nie o nastaveni.
Ty si tvrdil že je to o nastaveni, tak kto paušalizuje?

Mne prekaža akykoľvek subwoofer, nielen tie lacne. To s tym celym ale nijako nesuvisi.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Tak tebe vadi ok...mas rad asi zvuk ktory je celkovo chudobny na nizke pasma co ja normalne obdivujem na cloveku, ktory by si zapratal miesto v izbe piatimi reprobednami a nebodaj este lacnymi (ktore hraju ako hraju) ale kazdeho vec..

. Konkretne ten subwoofer o ktorom sa bavime a je lacny urcite duniet nebude pri vhodnom nastaveni.. Myslim, ze uz dalsi komentar nie je potrebny....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Yogi120 napísal:Tak tebe vadi ok...mas rad asi zvuk ktory je celkovo chudobny na nizke pasma
To že nie je niekde subwoofer neznamena že je zvuk chudobny na nizke pasma. Mam rad realny, rovny zvuk, nie prifarbeny. Čo samozrejme sub robi.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Realny ? Nic v zlom ale si ma pobavil uz teraz kvalitne :-) ziadny zvuk z repro nieje realny, ale vdaka schopnostiam (okrem ineho) reproduktorov zahrat siroke pasma zvuku (cize aj tie najnizsie ) sa tomu vedia priblizit...a chcel by som vidiet klasicku bednu (a este lowendovu), ktora zahra nizke pasma tak ako priemerny subwoofer..( kludne aj ta spomenuta yamaha) a bavime sa navyse o domacom kine ( nazov temy) a to je o filmoch a zvukoch, ktore casto idu aj pod hranicu pocutelnosti (uz ked tocis o realnom zvuku) a hadaj co dokaze take nizke pasma najlepsie (blizsie k tomu) reprodukovat ?
Alebo sa ta opytam takto, vcom spociva to prifarbovanie zvuku subwooferom ? Je to len basovy reproduktor, ktory funguje na rovnakom principe ako reproduktor v kazdej bedni (ktora musi okrem toho zvladat aj ine veci ) . Je len konstrukcne spraveny na reprodukovanie hlbokych tonov ako aj basaky v bedniach .. a navrhnuty tak , aby zvladol nizsie tony (castokrat potrebne v kine = vreale su tiez take, uz ked si to zatiahol do toho " "mam rad realny zvuk" ) a mal vacsiu silu (ktora sa da aj tak regulovat) tak nechapem celkom tvoju myslienku o "dofarbovani" zvuku nim...
Mam pocit, ze si v zivote pocul len preduneny zle nastaveny alebo v zlom priestore umiestneny subwoofer alebo v autach mladencov ktori maju radi tuc tuc a podla toho si utvaras nazor na subwoofer ako taky a odmietas ho (akekolvek, aj tie drahe a kvalitne ako si uviedol ) ..inak si to neviem vysvetlit kedze pises o tom ako mas rad realny zvuk (kino) ..sorry ak sa mylim..
Napísať odpoveď