telekom a optika
telekom a optika
dobry den,
uvazujem ze prejde na optiku z telekomu, pred vchodovymi dvermi do bytu mame namontovanu skrinku s optikou. Ako to budu zavadzat do bytu? dakujem
uvazujem ze prejde na optiku z telekomu, pred vchodovymi dvermi do bytu mame namontovanu skrinku s optikou. Ako to budu zavadzat do bytu? dakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: telekom a optika
Predsa kablom, prevrtaju stenu.
Vrtat mozno ani nebudu ak mas zavedeny nejaky iny kabel do bytu. V starych bytovkach uz zvykne byt nejaky kabel vedeny. Jednoducho ti ten op. kabel privedu tou istou trasou.
Vyhodou/nevyhodou ich optiky je ze ti ju privedu az domov po optickom kabli. Mne osobne by vyhovovalo keby prevod optika/metalika robili oni niekde v baraku a ja som nemusel mat doma navyse prevodnik. V kazdom pripade zatial som s nim nemal problem.
Vyhodou/nevyhodou ich optiky je ze ti ju privedu az domov po optickom kabli. Mne osobne by vyhovovalo keby prevod optika/metalika robili oni niekde v baraku a ja som nemusel mat doma navyse prevodnik. V kazdom pripade zatial som s nim nemal problem.
opticky kabel privedu priamo do routra? nebude mu vadit ked bude na niektorych castiach aj ohnuty? ci privedu opticky kabel do nejakej skrinky co namontuju v byte a z tej skrinky pojde sietovy kabel do routra?
Optika do prevodnika a odtial dalej do tv, routra, pc.
ten prevodnik je vonka pred bytovymi dvermi? ta skrinka? alebo daju druhu do bytu?
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2015, 10:57)
potrebujem len router? modem mi nebude k tomu treba? momentalne mam DSL cez pevnu linku
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2015, 10:57)
potrebujem len router? modem mi nebude k tomu treba? momentalne mam DSL cez pevnu linku
-
vendo
Guru
vonku je len skrina s organizerom a natocenymi vlaknami pripravenymi na vyzvaranie a zapojenie
k tebe vyvaria jedno vlakno, ktore ti v nejakej chranicke (alebo cely maly kablik) daju domov, tam do optickeho prevodnika, z neho klasucky UTP kabel dalej
modem je v tomto pripade ako keby ten prevodnik takze ten ti uz nebude treba
k tebe vyvaria jedno vlakno, ktore ti v nejakej chranicke (alebo cely maly kablik) daju domov, tam do optickeho prevodnika, z neho klasucky UTP kabel dalej
modem je v tomto pripade ako keby ten prevodnik takze ten ti uz nebude treba
este jedna otazka ma napadla: ten opticky prevodnik musim si zabezpecit sam alebo oni to daju do bytu? na ich stranke ked dam samoinstalacia tak to znamena ze cely proces si urobim sam? alebo oniprivedu opticky kabel do toho prevodnika a potom si sam napojim dalej UTP kablom do routra?
otpicky prevodnik to je to ONT zariadenie?
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2015, 13:14)
Ked mame v bytovke viaceri optiku od telekomu tak sa ta rychlost rozdeluje? Alebo cela ryxhlost je pre jedneho uzivatela?
otpicky prevodnik to je to ONT zariadenie?
//autoeditácia príspevku (15 Mar 2015, 13:14)
Ked mame v bytovke viaceri optiku od telekomu tak sa ta rychlost rozdeluje? Alebo cela ryxhlost je pre jedneho uzivatela?
-
vendo
Guru
samoinstalacia neviem to si musis vydiskutovat s telekomom
ale aby si si sam vyvaral optiku asi nie
a ano opticky prevodnik sa da povazovat za ONT, ak mate viaceri optiku kazdy ma svoje pripojenie (rychlost ale zavisi od FUP a nastaveni providera, informuj sa zase u telekomu nie tu)
ale aby si si sam vyvaral optiku asi nie
a ano opticky prevodnik sa da povazovat za ONT, ak mate viaceri optiku kazdy ma svoje pripojenie (rychlost ale zavisi od FUP a nastaveni providera, informuj sa zase u telekomu nie tu)
Logicky, ked je pripojenych viac pouzivatelov na jednu linku, tak cim ich je tam viac, tym horsie pre teba. Ale ak ma ta linka dostatocnu kapacitu a maju to dobre nastavene, tak nemal by byt problem.
Mne dotiahli vlakno, dali mi prevodnik huawei a za tym mam este router. Vsetko mi dodali oni za nejaky maly poplatok. To som spominal aj vyssie ze mi celkom vadi ze mam dve zariadenia. 4 portovy prevodnik a este aj router.
program 300/30 (37,5MB/s a 3,75 MB/s) realne dosahuje take vysledky ako pisu?
Vacsinou ano. Aj tak je zbytocny taky net.
uvazoval som nad strednym programom ale priplatit este 5 eur a je hned rychlejsi.
ak netahas torrenty z privatnych trackerov, tak budes mat problem vyzdimat linku na maximum
chcem sa spytat, ked zavedu do bytu optiku a z bytu natahaju UTP kabel az do routra, aj zato sa plati za ten kabel? Dali sme si samoinstalaciu
Preco sa rovno neopytas na hotline Telekomu? Vsetko ti tam vysvetlia, povedia ceny. Tyzden tu cucas informacie a stacil jeden 5 min telefonat do Telekomu.
mam poslednu otazku: prisiel mi novy router ktory podporuje az 10/100/1000 Mbps. V pc mam stale rychlost ktora sa mi zobrazuje 100Mbps. Nemalo by tam byt 1000? Nebude to obmedzovat modem ktory je do 100Mb/s? Sietovu kartu mam do 1000MBps. Ako to je?
Musis mat 1gbit sietovku v pc. Skus nove ovladace k sietovke a doske, zaroven vlskus vymenit lan kabel co ide do pc.
sietovku gb mam v pc, kedze mi ju tam vypisuje len rychlost nesedi, myslim si ze modem nedovoli viac ako 100mbps, kedze z modemu ide do routra kabel