Domáce kino
Re: Domáce kino
Som rad, ze si sa s takym zapalom zapojil do tejto debaty, ale skus si ju precitat celu ak si aj, tak este raz a snad pochopis jej podstatu resp.co som tym všetkym chcel povedat a na co poukázať a nie vytrhnúť jednu vetu z kontextu a hned robiť zavery co podla mna akoze udava celkovu kvalitu audia.. Popisal som o tom az az, tak azdaj sa to da pochopiť ... A skusil si uz rozobrat a nasimulovat nejaku highend bednu? To uz aku vypovednu hodnotu ma mat v tejto diskusii.. Rozoberame tu subwoofer ktori je drahsi ako cely ten set ktory spomínaš.,ale ani to nieje tak podstatné.. Aby si kus siel do obrazu dam ti otazku... Kino by si pozeral na spomenutych lowendoch bez, alebo so subwooferom radsej? Ci aj ty zastavas nazor, ze lepsie je pocuvat domace kino s tým co ti daju lacnejsie bedne bez subwooferu? Ak bude možnosť resp. čas spravim nejake merania ja* ktore budu určite smerodajnejsie pre bezny posluch a celkovo pre tuto diskusiu...
-
Ryan Giggs
VIP
AVR = audio-video receiver. To je ta Yamaha. Ma dlna, takze je lepsie tam pichnut eternetovy kabel a hudbu prehravat po sieti cez DLNA ako pouzit taky dlhy opticky kabel. Plus ti pojde aj obrovska kopa internetovych radii.Romeo2006 napísal:jo, jo, čisto len hudbu, žiadne filmy. Respektíve hudbu aj youtube.com.
Čo to je AVR? Ako na to?
Co sa tyka toho pripojenia TV s AVR, tak ako bolo napisane. TV aj AVR podporuju HDMI ARC (treba to aktivovat v oboch zariadeniach), takze zvuk vies poslat tym istym kablom z TV do receivera. Nepotrebujes k tomu zvlast kabel.
Yogi:
Cije ta veta vytrhnuta z kontextu ci nie, jimmy pise pravdu. Tam je prave problemom to slovo "kvalitnejsi". Ze je niekde subwoofer, este to neznamena kvalitnejsi posluch. Ani u filmov. To je ten kamen urazu o ktorom cely cas tocim.
Keby si tam pouzil nieco ine (napr. ze so subom je vacsi zazitok z kina....), tak nikto nepovie ani slovo.
Cize kasne sme sa zhodli na tom, ze sa tu chytame za slovíčka.. Nevadi robi sa aj horšie .... Neviem inak o co ide pri posluchu alebo pozerani ako aj celkovo u elektroniky tohto typu... 
-
Ryan Giggs
VIP
Nie nezhodli. Nie je to slovičkarenie pokiaľ je to slovo v celej veci to kľučove, ktore meni cely kontext a vyznam diskusie. Lebo tvrdiť že subwoofer prida zvuku automaticky kvalitu je nezmysel.
Asi raky ako tvrdit, ze tu kvalitu berie alebo inak ničí zazitok z pocuvania domaceho kina.. Ale to sme zas pri subjektívnych nazoroch nas oboch ze?
-
Ryan Giggs
VIP
Až nato že ja som nič take netvrdil.Yogi120 napísal:Asi raky ako tvrdit, ze tu kvalitu berie alebo inak ničí zazitok z pocuvania domaceho kina..
Myslim, ze ked niekto tvrdí, ze kazdy kus lacnejší subwoofer duni a prikresluje hudbu hovori za vsetko o tom co chce povedat a tym padom tvrdit..
-
Ryan Giggs
VIP
A čo na tom nie je pravda? Poprosim vysvetliť. Veď stači pozrieť nejaky graf. Objektivne fakty hovoria jasne. To že tebe sa taky zvuk pači, je ok, ale na tych faktoch to nič nemeni. Problem je že vydavaš vlastny nazor za dogmu, resp. za objektivnu pravdu.
Nedokažeš odlišiť subjektivny nazor od faktov.
Nedokažeš odlišiť subjektivny nazor od faktov.
Dobre vidim ze to nema vyznam bo si budes hust svoje a doplnat si svoje fakty a odmietat nazor ineho za kazdu cenu co mi zavana uz niecim.. .. Uzivaj si svoje 5.0 kino, ktoré ma realny, zivy a neprikresleny, nedunivy zvuk a tes sa z toho... Peace 
-
Ryan Giggs
VIP
Ja si nehudiem svoje. To ty nerozlisujes objektivne od subjektivneho a dogmatizujes svoj nazor. Ja som tvoj nazor neodmietol. Preco si vymyslas a klames netusim. Kludne odcituj.
Vobec nic z toho si totiz nepochopil.
Ja mam 5.0 kino? To je cudne, lebo som si doma nic take nevsimol.
Vobec nic z toho si totiz nepochopil.
Ja mam 5.0 kino? To je cudne, lebo som si doma nic take nevsimol.
O to lepšie potom tvrdit co ti viac vyhovuje a ani to nemas.. Tak si zrejme pocul alebo pocuvas audio u niekoho a tak tu pises co sa ti paci a vyhovuje a posudzujes a vyjadrujes sa vzmysle, ze je to realnejsie ci živšie (vramci zvuku) Alebo este lepsie.. Info a skúsenosti z google ako som si uz davno myslel.. .... Da sa 
AVR = audio-video receiver. To je ta Yamaha. Ma dlna, takze je lepsie tam pichnut eternetovy kabel a hudbu prehravat po sieti cez DLNA ako pouzit taky dlhy opticky kabel. Plus ti pojde aj obrovska kopa internetovych radii.Ryan Giggs napísal:
Co sa tyka toho pripojenia TV s AVR, tak ako bolo napisane. TV aj AVR podporuju HDMI ARC (treba to aktivovat v oboch zariadeniach), takze zvuk vies poslat tym istym kablom z TV do receivera. Nepotrebujes k tomu zvlast kabel.
OK, tak teda najprv skúsim cez DLNA, aj keď nemám ani šajnu ako by to mohlo fungovať, no nevadí, skúsim vy googliť.
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Zacinas sa zamotavat do vlasnych klamstiev a preludov.Yogi120 napísal:O to lepšie potom tvrdit co ti viac vyhovuje a ani to nemas.. Tak si zrejme pocul alebo pocuvas audio u niekoho a tak tu pises co sa ti paci a vyhovuje a posudzujes a vyjadrujes sa vzmysle, ze je to realnejsie ci živšie (vramci zvuku) Alebo este lepsie.. Info a skúsenosti z google ako som si uz davno myslel.. .... Da sa
Cim akoze? Zamotal si sa akurat ty a potom skusas kluckovat tvrdeniami o tom, ze niekto paušállizuje nieco alebo nerozlišuje napriek tomu, ze som jasne uviedol ako dannu vec myslim, ake nastavania myslim, co tie nastavenia a pri akom zariadeni (konkrétne uvedeny subwoofer yamaha) sposobili a dokonca ochotny predviest a pokecat o tom aj osobne aby som potvrdil to co tvrdím.. Nato ale ziadna reakcia, len zas o tom ze pausalizujem a tvrdim a dokonca klamem.
Ryan.. Nechcem sa ta nijak dotknut a chapem co mi chces svojim nazorom povedat.. Ale mal by si pochopit, ze tym, ze pisem kazdy prispevok ja, je asi kazdemu kus chapavejsiemu cloveku jasne, ze pisem svoj nazor cize moj pohlad na vec a nikomu ho ani nenutim ani neberiem iny nazor, len zastavam svoj, ktorý vychadza z nejakych skusenosti.. Tie vychadzaju z toho, ze audiu sa venujem uz nejakych "par" rokov (kolo 20 asi) a mam uz nieco napocuvane a prebratu tuto problematiku z ludmi, ktori sa jej venuju mozno este dlhsie a ozaj na urovni ci uz vramci svojej prace, vzdelania a vasni ktoru prechovávaju k tejto krásnej zalube.. Mal som možnosť pocuvat ci nastavovat ozaj vela audio retazcov od plastových suntov az po drahe highedny a vypocut si názory ludi na zvuk ci uz laikov az po maniakov ktori neodpustia zvuku nič ... A preto si dovolim povedať svoj nazor stylom "jednoznačné" ci uz sa[IMG][/IMG] to niekomu paci alebo nie a dotkne sa to jeho ega, ze si to niekto v jeho oblubenej teme dovolil...
V skratke... Ty tvrdis, ze kazdy lacnejší subwoofer duni (prikresluje nieco co nie je) .. Ja som uviedol nejaku skúsenosť s nastavení ktoré ja povazujem za tak dolezite a ty mi to vyvracias.. (test ktorý som opísal stym, ze rad aj prevediem) s lacným subwooferom! No napriek tomu tvrdis ze to tak je ako pises ty a pritom si asi opomenul fakt, ze aj taky lacný subwoofer (napr. uz aj spomenutá yamaha ktora lacna je) dokaze regulovať hlasitost az k nule a frekvenciu na takmer nepocutelnu uroven a napriek tomu tvrdis, ze kazdy lacny subac duni a dokresluje a na mna ze pausalizujem.. Vravim ak si ochotný prist, prid a pokecame poskusame a spravíme slepý test v ktorom mi budes pocas filmu vraviet kedy je a nie je sub. zapnuty (az do nejakeho efektu kedy zvýrazní spodne "tlakove" pasmo.. (napr výbuch) pri tom mi uz snad nebudes tvrdit ze dokreslil nieco co nieje alebo nemalo byt... Pojdeme potom niekde vypocut riadny a povies mi co sa viac podobalo k "zivemu ci realnemu efektu"
tak ako to mas rad ;-D.. znovu este dodám, ze nechcem tvrdit ze nastavenie z toho spravi high end alebo o niekolko tisis eur drahsiu zostavu ktora ma zvuk ešte o hodne inde, ale na zlaklade mojich skusenosti mozem s určitosťou povedat, že vhodným nastavením rozmiestenim a akustikou v mieste posluchu sa da zo zostavy dostat zvuk o ktorom vela ludi ani netusi, ze sa da..tak ako aj na opak, som bol neraz svedkom toho, ze draha zostava hrala o hodne horsie (ako o dosť lacnejšia) kvôli zlej akustike pripadne nastaveniu.. A to je to moje "tvrdenie ktoré myslim a som ochotny dokázať a asi niekto nepochopil.
Ryan.. Nechcem sa ta nijak dotknut a chapem co mi chces svojim nazorom povedat.. Ale mal by si pochopit, ze tym, ze pisem kazdy prispevok ja, je asi kazdemu kus chapavejsiemu cloveku jasne, ze pisem svoj nazor cize moj pohlad na vec a nikomu ho ani nenutim ani neberiem iny nazor, len zastavam svoj, ktorý vychadza z nejakych skusenosti.. Tie vychadzaju z toho, ze audiu sa venujem uz nejakych "par" rokov (kolo 20 asi) a mam uz nieco napocuvane a prebratu tuto problematiku z ludmi, ktori sa jej venuju mozno este dlhsie a ozaj na urovni ci uz vramci svojej prace, vzdelania a vasni ktoru prechovávaju k tejto krásnej zalube.. Mal som možnosť pocuvat ci nastavovat ozaj vela audio retazcov od plastových suntov az po drahe highedny a vypocut si názory ludi na zvuk ci uz laikov az po maniakov ktori neodpustia zvuku nič ... A preto si dovolim povedať svoj nazor stylom "jednoznačné" ci uz sa[IMG][/IMG] to niekomu paci alebo nie a dotkne sa to jeho ega, ze si to niekto v jeho oblubenej teme dovolil...
V skratke... Ty tvrdis, ze kazdy lacnejší subwoofer duni (prikresluje nieco co nie je) .. Ja som uviedol nejaku skúsenosť s nastavení ktoré ja povazujem za tak dolezite a ty mi to vyvracias.. (test ktorý som opísal stym, ze rad aj prevediem) s lacným subwooferom! No napriek tomu tvrdis ze to tak je ako pises ty a pritom si asi opomenul fakt, ze aj taky lacný subwoofer (napr. uz aj spomenutá yamaha ktora lacna je) dokaze regulovať hlasitost az k nule a frekvenciu na takmer nepocutelnu uroven a napriek tomu tvrdis, ze kazdy lacny subac duni a dokresluje a na mna ze pausalizujem.. Vravim ak si ochotný prist, prid a pokecame poskusame a spravíme slepý test v ktorom mi budes pocas filmu vraviet kedy je a nie je sub. zapnuty (az do nejakeho efektu kedy zvýrazní spodne "tlakove" pasmo.. (napr výbuch) pri tom mi uz snad nebudes tvrdit ze dokreslil nieco co nieje alebo nemalo byt... Pojdeme potom niekde vypocut riadny a povies mi co sa viac podobalo k "zivemu ci realnemu efektu"
-
Ryan Giggs
VIP
Napisal som asi trikrat ze je uplne v poriadku ak niekto pocuje tak ako pocuje a ze je v poriadku ze sa mu taky alebo hentaky zvuk paci. Tak prestan pisat tie hluposti ze neviem akceptovat iny nazor a podobne nezmysly.
Problem je inde a ty si ho stale nepochopil. Problem je ten ze subwoofer zvuk (lacny viac, drahy menej ale stale) skresluje. Na to su exaktne merania a dokazy. To je fakt, s tym nijako nepohnes. Nezmeni to ani ziadne nastavenie, uprava miestnosti, nic (ano moze to ciastocne korigovat). To vsak neznamena ze som pouzitie subu spochybnil, ani ze to pre niekoho to nie je to najlepsie riesenie ako sa mi snazis pripisat.
Prave preto ze su ludia rozni, inak pocuju, maju ine poziadavky, vkus, nemozes pretlacat nazor ze je sub vzdy lepsie riesenie. Mozes napisat svoj nazor, ze si bez toho nevies zvuk predstavit atd, to je (uz po stvrtykrat) ok. To nikto nespochybnuje. Ale nemozes tvrdit ze so subom to bude hrat kvalitnejsie, ked merania dokazuju opak. A ze je to so subom lepsie. To je zavadzajuce. Prave preto ze kazdy pocuje inak, ma ine poziadavky, naroky, boli ho z basov hlava, ma rad rovny, menej dynamicky zvuk atd.
Problem nie je tvoj nazor ako taky, ani ze je aky je. Ty svoj nazor ale objektivizujes a povazujes za referenciu pre kazdeho. A to je ten problem.
Problem je inde a ty si ho stale nepochopil. Problem je ten ze subwoofer zvuk (lacny viac, drahy menej ale stale) skresluje. Na to su exaktne merania a dokazy. To je fakt, s tym nijako nepohnes. Nezmeni to ani ziadne nastavenie, uprava miestnosti, nic (ano moze to ciastocne korigovat). To vsak neznamena ze som pouzitie subu spochybnil, ani ze to pre niekoho to nie je to najlepsie riesenie ako sa mi snazis pripisat.
Prave preto ze su ludia rozni, inak pocuju, maju ine poziadavky, vkus, nemozes pretlacat nazor ze je sub vzdy lepsie riesenie. Mozes napisat svoj nazor, ze si bez toho nevies zvuk predstavit atd, to je (uz po stvrtykrat) ok. To nikto nespochybnuje. Ale nemozes tvrdit ze so subom to bude hrat kvalitnejsie, ked merania dokazuju opak. A ze je to so subom lepsie. To je zavadzajuce. Prave preto ze kazdy pocuje inak, ma ine poziadavky, naroky, boli ho z basov hlava, ma rad rovny, menej dynamicky zvuk atd.
Problem nie je tvoj nazor ako taky, ani ze je aky je. Ty svoj nazor ale objektivizujes a povazujes za referenciu pre kazdeho. A to je ten problem.
Stále o tom istom... Chcel by som vidiet tie merania .. Veď už ked to po lopate poviem, musí byt jasne.. Subwoofer, ktory sme spomenuli a je lowend dokážeš regulovat na úroveň akú chces (vramci rozsahu ktorý je ale o dost väčší co sa tyka basov ako v klasickej bedni) frekvenčné pásmo alebo urovnen hlasitosti, čiže sa vies kludne dostať na uroven basov ake maju bedne a ak by ich hĺbka bola aj napriek tomu niekomu neprijemna, tak ho da este nižšie hlasitostou alebo vypne ked uz... Proste ale je tam a dáva zostave možnosti dostať zvuk do inych rozmerov pri pozerani kina v ktorom su zvuky, ktore majú častokrát velmi nízke tony(to dufam nebudes popierať) ktoré bežná bedna nezahra a subwoofer teda da možnost ich počuť.. (Kvalitou podla triedy, ale to plati aj u bedni cize o nic horšie na tom clovek nie je ak ma aj aj lowend.. preto sa ku lowendom kupuje adekvatna trieda komponentov ako aj pri highendoch) ak ma niekto pocit ze nemaju tam byt, vie to do velkej miery riesit nastavenim ktoré tu spominam) Preto vacsina kin ten subwoofer ma. . Vratanie highendov.. (moja skúsenosť = kazdy koho poznam vratanie tych manikov ktorych som spomenu)... Sú to možnosti ako za relatívne malý peniaz kino dokáže rerpodukovat viac (zamerne nepouzijem slovo kvalitnejsie bo viem ako by to dopadlo aj ked podla mna to slovo by bolo vhodne).. Na low triedach reprobedni basy dunia ci sa ti to paci alebo nie, tak preco ich nenechat na zariadenie, ktore je tiez sice lowend ale ma konštrukciu na to aby ich reprodukovalo lepsie a navyse sa da nezávislo redukovat a to ovela väčšom rozsahu ako lacna bedna co sa basov týka.. Paradoxne vďaka subwooferu a jeho uz spomínaným vlastnostiam sa da lowend zostáva zbavit dunenia na nízkych stredoch alebo vyšších basoch (tie najneprijemnejsie, volam ich dunihlav) a to aj bez toho, aby si o basy celkom prisiel (equalizerom stiahol ale aj to len hodne obmedzenej miere voci moznostiam subwooferu ).. Co Ti tu opisujem nie je len nejaka logicka teoria ktoru som si vymyslel alebo poskladal, ale u mna potvrdena prax, ktoru denne pocuvam. A da sa aj merat. Tiez nemam rad dunenie a prehnane basy ale nech su tam kde by mali byt a ked aj to niekomu vadi ma stále moznosti stym robit ako som som vyššie opisal...... Proste moj nazor je, ze subwoofer ku každému kinu patri ako ku celku.(preto zvukove stopy na filmových nahrávkach su vzdy uvedene v tvare : 5.1, 7.1 atd...) .. A to je ten dôvod preco som si tu dovolil odporucat každému (ale stale len za seba) to co som napisal.. Ze to ty považuješ za pausalizovanie, subjektivnost ci klamstvo je tvoja vec......
Tak včera som prevzal spomínané domáce kino. Pre mňa je to obrovský skok
. K filmom mi ten subwoofer chýba, ale zatial vydržím. Jedine čo mi vadí, že rádio hraje pomerne ticho a bez basov, respektíve s veľmi slabšími. Možno by som mal nejak nastaviť, lebo včera som už nestíhal.
Skúšal som prepojiť s PC cez optiku, ale nejak mi ten zvuk nešiel, takže si spúšťam hudbu cez DLNA, lenže tam mi nehraje zvuk z youtub, čo mi chýba, ale prežijem.
Len som sa Vám chcel poďakovať za rady
, čiže ĎAKUJEM!!!
Skúšal som prepojiť s PC cez optiku, ale nejak mi ten zvuk nešiel, takže si spúšťam hudbu cez DLNA, lenže tam mi nehraje zvuk z youtub, čo mi chýba, ale prežijem.
Len som sa Vám chcel poďakovať za rady
som si tak spomenul na teba ak by Ta nebavilo čakať
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4794692 ... -Black.php
Už som zaplatil, tak už musím počkať a ja moc nedám na bazár. Chcem mať všetko nové a zo zárukou, ale ďakujem
. Inak veľmi fajn cena, za nové som zaplatil cca 90€.
Aj som si myslel.. Ja len ak nahodou 
A vela šťastných decibelov
A vela šťastných decibelov