House of Cards

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
hughito
Redeemer
Redeemer

House of Cards

Príspevok od používateľa hughito »

92% ČSFD.

No čo, sledujete? Ja akurát končím prvú sériu a som veľmi rád, že na druhú nebudem musieť čakať, hehe. Je to perfektné.

Najviac sa mi páči, že je tam zobrazené to, ČO JE POLITIKA. Zákulisne, ako to funguje, aké sú záujmy, aké faktory vstupujú do "hry," ktorá ovplyvňuje nás všetkých. Naozaj odporúčam hlavne všetkým naivným ľuďom, ktorí majú stále nasadené ružové okuliare ohľadom politikov a ich záujmu a zvyknú operovať argumentom o "vyspelom Západe." :wink:

Inak aj skvelý výber hercov, tie role úplne sedia. A chystá sa už tretia séria.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: House of Cards

Príspevok od používateľa jackb »

pozor, hned v s02e01 pride nieco velmi necakane :psssst:

som v druhej polke druhej serie. prvu som skoncil chvliu po vydani druhej. pri spade udalosti je vyhoda, ze vydaju celu seriu naraz. aj ked o to viac musi horsie cakanie.

to spracovanie je uplne super, a tiez suhlasim, ze aj cast je na velmi vysokej urovni. plus Kate Mara sa mi velmi paci, aj preto ze je malicka.
Kevin Spacey je tam podla mna obsadeny uplne dokonale a jeho "vystupenia z postavy" tomu dodavaju este lepsi "říz"

ako vlastne jedina politicka drama nema konkurenciu... mozno si zozeniem komplet West Wing na porovnanie v ramci zanru a prostredia

pozeram to, rovnako ako homenland a skusal som aj banshee (to ma nechytilo), lebo to bolo v zozname najlepsich sucasnych serialov od Petra Konecneho. po rokoch zistovania, ze s jeho kritikami vo vacsine suhlasim, je jediny kritik, ktoreho odporucania beriem. co sa o weboch s uzivalskymi hodnoteniami povedat neda...
avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

Výborný seriál, hoci skutoční politici sú asi príliš hlúpi, aby dokázali postupovať až tak plánovito a efektívne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako samozrejme, že je to upravené pre potreby seriálu, niektoré veci sú určite prehnané, ale myslím si, že tá autenticita politickej hry a tých vzťahov tam, tak to funguje.

Nejaké články k tomu, samotný Spacey sa vyjadril, že to nemá ďaleko do reality.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Som zvedavý čo vymyslia ešte na tretiu sériu. To ale ešte treba počkať rok na pokračovanie. :(

Tento seriál my veľmi pripomína Damages s Glenn Close, to som si pozrel asi sériu, dve ale tá neustála nenávisť, podrazy som nemal náladu to pozerať. Toto to ešte ujde a Kevin Spacey je omnoho lepší herec.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak druha seria konecne dopozerana:
Spoiler
koniec pre Franka bol predvidatelny, o tom zaujimavejsia bude tretia seria, lebo uz nemoze level up
este mu moze zavarit ten hacker...
Doughova smrt mi nevadi. zhnusil sa mi tym, aky je uchyl. a tiez ho Frank vysachoval Sethom
och, keby nebolo potrebne cakat skoro rok :D
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

pre fanusikov House of Cards a Game of Thrones
hughito
Redeemer
Redeemer

Spoiler
Podľa mňa bude tretia séria o Frankovom boji o zotrvaní v prezidentskom kresle (a teda riadnych voľbách) a možno aj o jeho páde. Doug mi bude celkom chýbať, nečakal som, že ho tie tri rany položia definitívne. A je tam načrtnutá dejová linka, odkiaľ začne Frankovi zavárať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Spoiler
Kampan moze byt zaujimavy motiv. Do toho "zavaranie"... Uvidime co si na nas pripravia.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Pozeram, ze to tu neni moc aktivne, 3 sezona super, zatial som na Chapter 34 a parada, naozaj kvalita.

Spoiler Chapter 34
Spoiler
Taka zaujimavost, ten spisovatel co pise knihu, povedal, ze ked bol Frank opity, to bude Chapter 8, a cast kde bol opity je naozaj Chapter 8, cize mozno cely serial je kniha. Napodobeninu Putina vybrali dobre, som zvedavy, co ma Dough v plane a ta hadka medzi Clair a Frankom na konci minulej casti, parada.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Akurát som dopozeral 8. časť tejto 3. série a nedýcham. Je škoda, že takéto psychologické vojny nezaujímajú viac ľudí a netešia sa väčšej obľube, keby je tu taká istá živá diskusia ako pri Walking Dead alebo inom seriáli, tak by to bolo super.
Spoiler
Najviac sa mi páči, ako sa tam snažia (a väčšinou úspešne, najmä Frank) hľadať nejaké pozitíva aj tam, kde zdanlivo nie sú a pretaviť ich vo svoj prospech. Už teraz naozaj ide do tuhého, ostáva mi pozrieť posledných 5 častí a sám som zvedavý, ako to dopadne, teda ako si Frank pripraví cestičku k voľbám 2016, o čom bude vlastne asi 4. séria.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

3. séria je vážne super,nenudil som sa ani chvílu.

3x09
Spoiler
Frank v lietadle: Please,slit my wrists with his butter knife. :lol:
hd_
King
King

Tak mám to za sebou a môžem zas rok čakať. :D Koniec 3. série naozaj epický, niečo také som očakával, no i tak to splnilo všetko to, s čím som do toho išiel.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

politiku moc nesledujem ani ma velmi nezaujima, ale nevadia mi filmy s politickou tematikou...ma pre mna zmysel zacat to pozerat?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ake serialy ta bavia? Tu sa riesi americka politika, cize tiez mi je to uplne cudzie, ale skor tam ide o tie zakulisne natahovacky a Kevin Spacey je uzasny v tomto. Skus par casti a uvidis.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

mna silno chytila prva seria ale ako silno 1.chytila tak ma to hned v 2.prestalo bavit.prislo mi to uz velmi silno konspiracne a prehnane :( ale nevylucujem ze sa skusim vratit a dopozerat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Spoiler
vydarena seria. zaver na jednotku.
len. ti rusi mohli vyzerat a zniet ruskejsie. plus "putin" mal mat 1.70m, pricom underwood ma 1.79. ale jeho postava celkom sedi na originalneho ruskeho prezidenta
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Roloval som si serialy a zrazu som natrafil na tento "9 najlepsi serial" ... No horko tazko som na tretej casti a nudne ju pozeram ako predchazajuce na niekolko krat.. Asi ma to nebavi uz z toho dovodu, ze je to piliticky serial a este k tomu americky a to nemusim, plus intrigy , podrazy atd... Takze pre mna nezaujimave a nudne.
hd_
King
King

Presne ako píšeš. Je to politický seriál plný špinavých ťahov a dlhodobého plánovania na najvyššej úrovni. Buď si ho zamiluješ alebo mu nedáš ani 2/10. Pre mňa napríklad jeden z top sérií, čo som kedy videl.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

4. séria na netflixe...a samozrejme už aj všade inde. Titulky na edna.cz zatiaľ iba na 1 časť.
Napísať odpoveď