PC do ~1000€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Numerlor
Light Expert
Light Expert

PC do ~1000€

Príspevok od používateľa Numerlor »

Potreboval by som neakú zostavu do ~1000€ na prevažne hranie ale niekedy render videí a obrázkov.
Ďakujem -Numerlor
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Re: PC do ~1000€

ArAsHiD Neni Xeon pre 24/7 servery?
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Nie, to je len zauzivane vyuzitie. Je vhodny aj do hrackych zostav. Kazdy model ma dvojnika v podobe i5 alebo i7 s rozdielom ze xeon nema integrovanu grafiku - lacnejsi.
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SamerLP »

lacnejší? porovnaj si tento procesor: http://www.alza.sk/intel-core-i5-4690k-d1563064.htm s tým XEON-om a uvidíš že XEON sa možno neoplatí...
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

SamerLP napísal: 910,06€
Nechápal som kde sa Ti podarilo ušetriť takmer 100€ keď jediná výrazná zmena bola tá i5ka za ten xeon...tak som si to skúsil nahádzať do košíka a vyšla mi suma 982,48€... :?
A ináč odporúčam viac ten xeon...je to vlastne plnohodnotná i7čka aj s HT jedine bez integrovanej grafiky za nejakých 17€ príplatok.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak hej, akcia to logicky ovplyvni.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na zdroji sa da usetrit a do tej zostavy urcite vacsiu verziu SSD, uz tam rovno dat 250 al 256GB verziu, na hry sa mu to zide. Pre render by som tiez isiel do Xeonu 1231 v3, doska moze byt. Zdroj necham podla zvazenia, EVGA nie je lacna. Grafiku podla chuti, mne sa zda 970 stale prilis draha.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Dekarbon to za blud si postavil? Za cenu toho ssd ma 250gb verziu Crucialu, zdroj mu taky netreba, ani Z97 chipset netreba a datovy disk ziadny.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

test napísal:Dekarbon to za blud si postavil? Za cenu toho ssd ma 250gb verziu Crucialu, zdroj mu taky netreba, ani Z97 chipset netreba a datovy disk ziadny.
Z97 chipset je vykonny na hry dosku som trocha okresal za 100 evri ale bude stačiť aj pre taký CPU,pokial nexchce chalan taktovať doska bude stačiť,pri SSD disku je doležitý jeden parameter a to rýchlosť IOPS operáciii teda rýchle čítanie malých suborov čo tento disk má.Rýchlosť read/write až tak nerizhoduje,výkon robí čítanie malých suborov,dalej..CPU je vykonne hovado čo na hry bude stačiť,dalej...ramky na herny PC treba rýchle ramky s rýchlym časovaním aspoň CL9 a frekvencia 2133 Mhz je super pre ten PC plus kapacita 8 GB s možnosťou rozšáírenia do buducna uplny ideal,dalej zdroj treba kvoli grafike kvalitny preto corsair.Ide o to že čím viac amperov dodá zdroj do grafiky tym lepšie. V praxi to znamená asi tolko že možete osadiť grafiku NVIDIA TITAN ale pokial tam nedáte zdroj čo ju nakrmi poriadnymi ampermi atk grafika nebude využitelna naplno.Ano PC pojde aj hry pojdu ale grafika nedosiahne taký výkon (fps v hrách) ako yb mohla s kavlitným napájaním a vysokým ampérovým výstupom na PCI-E vetvu pre VGA an toto treba pozerať pri hernom PC,VGA si myslím že postačí na hry netreba do kompu cpať ktorý by bol na hry grafiku za 300 € keď na full detaily vo 1080p rozlišení to utiahne na dlhe roky grafika do 200€.Na doske moc nezáleží pokial nechete taktovať ale Z97 chipset na taký pc musí ísť.takže asi tak.A možno keby sme ubrali an zdroji tak sa tam vtrepe aj nejaký dátový disk aspon 2TB a chodí nemá problém na 4 roky drtiť jak blazon alebo aspon na 3 roky na full detialoch všetky hry v 1080p rozlišení. Anti aliasing netreba pri hrách zbytočne sťahuje FPS an nižžšie hodnoty takže postačí slabšia grafika čo utiahne hry na 1080p vo full ale bez AA.AA absoluztne netreba a ak niekomu vadia okresane hrany na grafike v hrach srať an to to neviete prežiť bez vyhladzovania hrán? OMG !!!
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ArAsHiD napísal: Nechápal som kde sa Ti podarilo ušetriť takmer 100€ keď jediná výrazná zmena bola tá i5ka za ten xeon...tak som si to skúsil nahádzať do košíka a vyšla mi suma 982,48€... :?
A ináč odporúčam viac ten xeon...je to vlastne plnohodnotná i7čka aj s HT jedine bez integrovanej grafiky za nejakých 17€ príplatok.

neviem ci som si to vsimol len teraz, ale ma alza tu funkciu uz davnejsie...ale pred odoslanim objednavky tam je taka moznost kontaktovat BO aby ti poslali cenovy navrh. Mozno by sa tak dostal na tu sumu potom. Zvyknu dat aspon 3 percentnu zlavu
Lvíček
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Lvíček »

Vezmi zostavu od SamerLP ale namiesto toho 128gb ssd daj 256gb. i5ka ti na to obcasne renderovanie staci.
A dosku daj http://www.alza.sk/asrock-z97-anniversary-d2139864.htm
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Takže takto už som mal pc ktorý kúpim vybraný ale zlomila sa mi posteľ a rozpočet šup dolu na 800€tak keď tak mi napíšte čo zobať, Ďakujem.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som tiez za Xeon, sam ho mam a este ked to nema byt len na hry, tak urcite, HT / 8-vlakno a rozdiel v cene je len 10€. Bral by som ArAsHiD zostavu a usetril by som na grafike, casom je mozna vymena, prip. neviem ci je nutny HDD a ten by sa mohol dokupit neskor a teraz kupit SSD s vyssou kapacitou. Zdroj by som mozno zvazil tento, vyhodou je 10-rocna zaruka po registracii:

http://www.evga.com/Products/Product.as ... G1-0650-XR
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Numerlor
Light Expert
Light Expert

Aký monitor by k tomu bol dobrý? pretože na mojom starom to asi nebude najlepšie
Napísať odpoveď