Zo starého PC Pc ku TV
Zo starého PC Pc ku TV
Keďže si kupujem nový počítač tak by som ten starý chcel zúžitkovať tak ma napadlo urobiť z neho niečo na filmy atd. akurát etraz veľmi hučí tak potrebujem poradiť aké chladenie a ventilátory tam dať Procesor: Intel core 2 duo E4500 a GPU nVidia geforce gt 220 case
Re: Zo starého PC Pc ku TV
Ake tam mas teraz chladenie na procesore a ake (a kolko) ventilatory v skrinke?
na procesore mam teraz boxovy ktorý treba určite vymeniť keďže hučí ako lietadlo a ventilátor mám v skrnke iba jeden ale určite mi tam treba 2
Tiež som si taký PC k TV zrobil.
- vymenil a upravil som zdroj - podmienkou bol veľký ventilátor s automatickou reguláciou otáčok,pridal som plechy na chladičoch,aby sa zväčšila ich plocha - teraz sa ventilátor točí asi na 400 ot/min = nepočuť ho!
- na procesore vymenený chladič za Sonic tower, medzi rebrá zastrcený ventilátor,pripojený na 5V = tiež ide tichúčko.
- grafika - vymenený chladič za väčší (z nejakého procesora) pridaný ventilátor napojený tiež na 5V
- prípadne ešte ofuk HDD
celkový výsledok - viac počuť HDD ako ventilátory,ale ani pri nočnom pozeraní (nízka úroveň zvuku) to nevadí...
- vymenil a upravil som zdroj - podmienkou bol veľký ventilátor s automatickou reguláciou otáčok,pridal som plechy na chladičoch,aby sa zväčšila ich plocha - teraz sa ventilátor točí asi na 400 ot/min = nepočuť ho!
- na procesore vymenený chladič za Sonic tower, medzi rebrá zastrcený ventilátor,pripojený na 5V = tiež ide tichúčko.
- grafika - vymenený chladič za väčší (z nejakého procesora) pridaný ventilátor napojený tiež na 5V
- prípadne ešte ofuk HDD
celkový výsledok - viac počuť HDD ako ventilátory,ale ani pri nočnom pozeraní (nízka úroveň zvuku) to nevadí...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mňa ten PC nemá využitie, keď si zoberiem koľko taká stará herka zožerie energie a potom ešte koľko zaberie miesta niekde tak ma prejde chuť takéto čosi vymýšľať a hodím to do smetí.... v lepšom prípade rozpredám. Taký žrút by som veru na filmy nechcel. Radšej by som poriešil nejaký malý NUC čo bude žrať 100x menej, zaberie miesto asi ako dva telefóny na sebe a nemá aktívne chladenie. A to najpodstatnejšie, aj ten najlacnejší NUC pôjde svyžnejšie ako tá stará herka.
tiez si myslim, ze lepsie by bolo porozmyslat nad niecim na styl raspberry pi, na filmy staci v pohode...
-
hrban
Addict
kľudne aj to Pi.
-
guess.whoo
Redeemer
ak by si to vyhadzoval napis kam