Osobne už asi 2 týždne bežím s obmedzeným internetom a začínam plánovať "brute-force" na suseda...
FUP
FUP
Aký je váš názor na FUP alebo "zásady férového používania" v dnešnej dobe ? Mne osobne totiž začínajú pripadať len ako obmedzovanie zákazníka, pri rýchlostiach aké ISP poskytujú sú limity dát smiešne malé. Aký je význam nastaviť na 10 mbit pripojenie limit 120 GB ? Však po troche matiky sa dá zistiť že tento limit sa dá prečerpať za cca 26 hodín (priemerný mesiac má 744 hodín).
Osobne už asi 2 týždne bežím s obmedzeným internetom a začínam plánovať "brute-force" na suseda...
Re: FUP
Pri WiFi by som to ešte pochopil, tam to má svoje opodstatnene. Ale na kábli kde to je viac či menej jedno to môj ISP (Slovanet) berie smrteľne vážne. Vystredal som už viac poskytovateľov ale ešte u žiadného z nich som sa nestretol s použitím FUP v praxi.
Tak ja som niekedy u seba, aj u znamych na optike narazovo stiahol 120GB v priebehu niekolkych hodin, nie za mesiac.
No niekedy, davnejsie, ale v case ked uz inde bola optika, som mal kablovy internet a tam bol problem aj pri stahovani jednej mp3 - niekedy to slo v desiatkach KB/s, taky album som stahoval aj hodiny, neskor sa to zlepsilo, ale stale to bolo porovnatelne len s wifi internetom, takze som zmenil poskytovatela, mam optiku, 10x rychlejsi net a bez (realneho) FUP.
No niekedy, davnejsie, ale v case ked uz inde bola optika, som mal kablovy internet a tam bol problem aj pri stahovani jednej mp3 - niekedy to slo v desiatkach KB/s, taky album som stahoval aj hodiny, neskor sa to zlepsilo, ale stale to bolo porovnatelne len s wifi internetom, takze som zmenil poskytovatela, mam optiku, 10x rychlejsi net a bez (realneho) FUP.
Opodstatnenie to ma na niektorych linkach. Poskytovatel sa snazi regulovat vytazenie vo vlastnej sieti. Ak ma tvoj ISP nie vzdy dostacujuci interconnect na inych operatorov, tak toto moze byt riesenie kym nedojde k upgrade ich liniek.
Ja si spomínam na internet od Slovanetu
Keď som od nich mal internet a 3- 4 deň po zapojení sa mi znížila razantne rýchlosť. Volal som im čo sa deje? Panička mi hovorila, že som vyčerpal objem dát, v tedy to bolo nejakých 35GB, tak som odstúpil od zmluvi, zmenil som providera a mám pokoj. Slovanet nikdy viac....