ASUS H87M-E - zdroj a CPU chladic
-
Brahmin
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ASUS H87M-E - zdroj a CPU chladic
zdravim, mam par otazok ohladne dosky ASUS H87M-E (REV 1.03)
mam tuto dosku a CPU Pentium G3258, neviem ci ma doska flashnuty bios s podporou pre tento CPU, da sa to nejak zistit ? popripade da sa na tejto doske flashnut bios bez CPU ?
dalsia otazka sa tyka zdroja, mam tento zdroj http://www.evolveo.eu/cz/pulse-400w bude postacovat pre dosku a CPU ?
druha vec je ze ma 4pin na napajanie cpu, ale treba mi 8pin staci ked si kupim redukciu (napr. http://datacomp.sk/redukcia-napajania-t ... 11736.html) ?
posledna otazka sa tyka chladica na CPU
mam chladic http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-965 a chcem sa opytat ci by sa podla tohto navodu dal prerobit na socket 1150 -
dik za odpovede
mam tuto dosku a CPU Pentium G3258, neviem ci ma doska flashnuty bios s podporou pre tento CPU, da sa to nejak zistit ? popripade da sa na tejto doske flashnut bios bez CPU ?
dalsia otazka sa tyka zdroja, mam tento zdroj http://www.evolveo.eu/cz/pulse-400w bude postacovat pre dosku a CPU ?
druha vec je ze ma 4pin na napajanie cpu, ale treba mi 8pin staci ked si kupim redukciu (napr. http://datacomp.sk/redukcia-napajania-t ... 11736.html) ?
posledna otazka sa tyka chladica na CPU
mam chladic http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-965 a chcem sa opytat ci by sa podla tohto navodu dal prerobit na socket 1150 -
dik za odpovede
-
hojko
Site Admin
Re: ASUS H87M-E - zdroj a CPU chladic
Podla popisu doska podporuje ten procak od biosu 2001. Bios bez procesora zrejme neflashnes. Ten zdroj je haraburda a chcelo by to lepsi zdroj. Ten chladic je pre socket 775, preco ho chces silou mocou tlacit na ten procesor??? K tomu procesoru nemas boxovy chladic, ktory sa dodava??? Ak si trufas to prerobit, tak si to prerob.
-
Brahmin
Light Professional
a neda sa nejak zistit aka je tam verzia toho biosu napr. podla revizie dosky ?
zdroj budem kupovat lepsi, len to potrebujem ako docasne riesenie kym na novy zdroj budem mat peniaze, ide mi len o to ci pojde pc bez toho 8pin resp. ci ta redukcia bude postacovat
box chladic mam, len mam ten AK965 v podstate navyse, neviem ako je na tom s hlucnostou box chladic, s tymto AK965 mam dobru skusenost co sa tyka chladenia aj hluku... niekde som cital ze 1156/1155 sockety maju rovnake rozmery pre chladic ako 1150, tak ma tak napadlo ci by to bolo mozne spravit ako v tom navode, trufat si trufam, pytam sa len preto ci nahodou niekto s tym nema skusenost
kazdopadne dik za skoru dpoved
zdroj budem kupovat lepsi, len to potrebujem ako docasne riesenie kym na novy zdroj budem mat peniaze, ide mi len o to ci pojde pc bez toho 8pin resp. ci ta redukcia bude postacovat
box chladic mam, len mam ten AK965 v podstate navyse, neviem ako je na tom s hlucnostou box chladic, s tymto AK965 mam dobru skusenost co sa tyka chladenia aj hluku... niekde som cital ze 1156/1155 sockety maju rovnake rozmery pre chladic ako 1150, tak ma tak napadlo ci by to bolo mozne spravit ako v tom navode, trufat si trufam, pytam sa len preto ci nahodou niekto s tym nema skusenost
kazdopadne dik za skoru dpoved
-
hojko
Site Admin
Nie, pretoze tazko urcit, ze aky bios tam dali. Mozno niekde na oficialnej stranky Asusu najdes, ze dana revizia zacala biosom vo verzii xxx, ale uz nezistis, ze ci tam nemas novsi bios. Takze rataj s tym, ze tam mas povodny bios s ktorym ta revizia zacala.
-
Brahmin
Light Professional
a ked tam dam ten CPU a doska by ho nepodporovala je tam moznost ze by mi to poskodilo bud dosku alebo cpu alebo sa len proste nezapne ?
a este k tomu zdroju, myslis ze sa spusti bez toho 8pinu resp. ci ta redukcia bude fungovat ako ma ?
a este k tomu zdroju, myslis ze sa spusti bez toho 8pinu resp. ci ta redukcia bude fungovat ako ma ?
-
hojko
Site Admin
Neposkodi. Bude pipat a bud nic nenabehne, v lepsom pripade ta pusti do biosu a dokazes ho flashnut. K zdroju sa neviem vyjadrit.
-
Brahmin
Light Professional
dikes, tak uvidim ked mi pride cpu ze ako bude reagovat
ked to nepojde mali by to vediet spravit v nejakom pc servise za normalnu cenu ?
pripadne je mozne kupit iny CPU, flashnut bios a vratit ho este v ten den z dovodu nekompatibility ?
ked to nepojde mali by to vediet spravit v nejakom pc servise za normalnu cenu ?
pripadne je mozne kupit iny CPU, flashnut bios a vratit ho este v ten den z dovodu nekompatibility ?
-
hojko
Site Admin
Pokial budu mat procesor, ktory je podporovany, tak v tom problem nevidim. Otazna je cena, ze aku si vypytaju. Precitaj si reklamacne podmienky obchodu z ktoreho by si ten procesor kupil.
Preco si veci neriesil pred kupou a nekupil si rovno dosku s procesorom, kde to vsetko spolu fungovalo ale vzal si samostatnu dosku kto vie odkial, kde nevies o tej doske skoro nic a potom procesor, ktory vlastne ani nevies, ze ci bude fungovat, hmm???
Preco si veci neriesil pred kupou a nekupil si rovno dosku s procesorom, kde to vsetko spolu fungovalo ale vzal si samostatnu dosku kto vie odkial, kde nevies o tej doske skoro nic a potom procesor, ktory vlastne ani nevies, ze ci bude fungovat, hmm???
-
Brahmin
Light Professional
dosku som dostal v podstate zadarmo, cpu som kupil preto ze v pomere cena/vykon som lepsi nenasiel aj ked som dopredu vedel ze mozno bude okolo toho flashnutia problem, ale za tu cenu som to riskol
je pravda ze o doske neviem skoro nic ale viem ze ked tam flashnem ten najnovsi bios tak vsetko pojde ako ma
je pravda ze o doske neviem skoro nic ale viem ze ked tam flashnem ten najnovsi bios tak vsetko pojde ako ma
-
hojko
Site Admin
Tak pockaj kym to cele budes mat doma, zlozis to a vyskusat. Mozno v tom nebude ziadny problem, maximalne tak hodis novy bios a vec vyriesena.
-
Brahmin
Light Professional
no veru uvidim ked to bude doma, potom skusim aj ten chladic spravit ci to pojde a dam info, dik za pomoc 
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
takze nic, bez cpu to nijak nejde a v mojom meste v ziadnom servise o nevedia spravit, resp. nemaju ten procesor
hojko, ked to citas, myslis ze by som si v bazari (alebo inom fore) mohol zalozit temu kde by som hladal nejakeho cloveka co by mi to za nejaku odmenu spravil ?
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
takze nic, bez cpu to nijak nejde a v mojom meste v ziadnom servise o nevedia spravit, resp. nemaju ten procesor
hojko, ked to citas, myslis ze by som si v bazari (alebo inom fore) mohol zalozit temu kde by som hladal nejakeho cloveka co by mi to za nejaku odmenu spravil ?
Co s tym ma bazar?
-
Brahmin
Light Professional
v podstate je to sluzba...
takze kupa sluzby ?
takze kupa sluzby ?
Neviem o com pises, nerozumiem ti.
Co ak je ta doska poskodena alebo je poskodeny procesor?
Co ak je ta doska poskodena alebo je poskodeny procesor?
-
Brahmin
Light Professional
pytas sa ze co ma s tym bazar, odpovedam ti ze v podstate je to sluzba - flashnutie biosu, takze preto si myslim ze by sa to mohlo hodit do bazaru ako "kupa" sluzby
druha vec je ze moze byt poskodeny cpu (ale to asi nie kedze pred kupou som videl ako isiel v druhej zostave) alebo maticna, ale takisto to neviem ako zistit, kedze v ziadnom servise momentalne nemaju kompatibilny CPU
druha vec je ze moze byt poskodeny cpu (ale to asi nie kedze pred kupou som videl ako isiel v druhej zostave) alebo maticna, ale takisto to neviem ako zistit, kedze v ziadnom servise momentalne nemaju kompatibilny CPU
-
hojko
Site Admin
Nevidim dovod na bazar, kludne mozes predsa pokracovat v tejto teme, resp. si zmen nazov temy a hladaj niekoho kto ti s tym pomoze. Ale ako som napisal uz vyssie, na taketo veci si mal rozmyslat uz pred kupou.
Ta Asus doska podla oficialneho popisu na Asus stranky umoznuje update biosu aj bez procesora a ramky. Treba nahrat bios na USB kluc, zapojit to do USB na doske (porty v zadnej casti bedni ako zapajas klavesnicu a mys) a ist podla tohto postupu:
USB BIOS Flashback
Simple plug and press hardware-based BIOS flashing
Hardware-level USB BIOS Flashback allows users to update to new UEFI BIOS versions even without a CPU or DRAM installed. Just plug in a USB flash drive containing the BIOS file and press the RESET button for 3 seconds with the power supply connected. Hassle-free updating for ultimate convenience!
Ta Asus doska podla oficialneho popisu na Asus stranky umoznuje update biosu aj bez procesora a ramky. Treba nahrat bios na USB kluc, zapojit to do USB na doske (porty v zadnej casti bedni ako zapajas klavesnicu a mys) a ist podla tohto postupu:
USB BIOS Flashback
Simple plug and press hardware-based BIOS flashing
Hardware-level USB BIOS Flashback allows users to update to new UEFI BIOS versions even without a CPU or DRAM installed. Just plug in a USB flash drive containing the BIOS file and press the RESET button for 3 seconds with the power supply connected. Hassle-free updating for ultimate convenience!
-
hojko
Site Admin
Aha, popis je z H87M-Pro. V danom postupe sa vsak nepise to co udavas ty yoggy, pretoze podla tvojho odkazu by malo byt vzadu pri USB specialne tlacitko na flash biosu. Podla postupu, ktory som pridaj ja by sa to malo robit tak, ze stlacis tlacitko reset na 3 sekundy. Alebo je to to iste???
Edit: Ako citam, na tej stranke je zoznam podporovanych dosiek a tato to skutocne nema. Takze smola
Pripadne skusit tento postup: http://www.asus.com/support/FAQ/1006767/
Edit: Ako citam, na tej stranke je zoznam podporovanych dosiek a tato to skutocne nema. Takze smola
-
Brahmin
Light Professional
takze ta doska H87M-E je podla vsetkeho vadna, flashol som na tam najnovsi bios s bios flasherom a nic, ventilator sa toci obraz je cierny a doska nepipa, co je s nou mi povedat nevedeli
kupil som druhu dosku (Gigabyte GA-Z87-HD3) na ktorej tiez trebalo flashnut bios (v KE mi to spravili zadarmo) takze PC ide uz bezproblemov
zdroj to zvlada s 4pin-om aj bez redukcie na 8pin
chladic zo socketu 775, podla toho navodu vo videu, sedi bezproblemov
nechcem zakladat novu temu tak sa opytam tu
kolko W zdroj by som mal kupit k tejto mojej zostave
MB: GA-Z87-HD3
CPU: Intel Pentium G3258 (planujem taktovat na tych cca. 4,5 GHz)
GPU: MSI R4670-MD512 (v priebehu par mesiacov planujem upgrade na nieco lepsie, napr. GTX 460)
RAM: Patriot 4GB 1333MHz (planujem kupit 2x2GB alebo 2x4GB 1600+ MHz)
HDD: WD10EZEX
DVD: malo pouzivana vecsinu casu v nej nemam ani zapojene napajanie
planujem kupit zdroj Enermax ELT500AWT bude to postacovat, priapadne aj do buducna ?
alebo mi staci menej W ?
a este jedna otazka k RAM ked chcem celkovo 8GB RAM je lepsie kupit 2x4GB alebo 4x2GB ?
dik
kupil som druhu dosku (Gigabyte GA-Z87-HD3) na ktorej tiez trebalo flashnut bios (v KE mi to spravili zadarmo) takze PC ide uz bezproblemov
zdroj to zvlada s 4pin-om aj bez redukcie na 8pin
chladic zo socketu 775, podla toho navodu vo videu, sedi bezproblemov
nechcem zakladat novu temu tak sa opytam tu
kolko W zdroj by som mal kupit k tejto mojej zostave
MB: GA-Z87-HD3
CPU: Intel Pentium G3258 (planujem taktovat na tych cca. 4,5 GHz)
GPU: MSI R4670-MD512 (v priebehu par mesiacov planujem upgrade na nieco lepsie, napr. GTX 460)
RAM: Patriot 4GB 1333MHz (planujem kupit 2x2GB alebo 2x4GB 1600+ MHz)
HDD: WD10EZEX
DVD: malo pouzivana vecsinu casu v nej nemam ani zapojene napajanie
planujem kupit zdroj Enermax ELT500AWT bude to postacovat, priapadne aj do buducna ?
alebo mi staci menej W ?
a este jedna otazka k RAM ked chcem celkovo 8GB RAM je lepsie kupit 2x4GB alebo 4x2GB ?
dik