Jazda v jazdných pruhoch mesto (50)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Jazda v jazdných pruhoch mesto (50)

Príspevok od používateľa brm »

Fabo.. si zabudol pripojenie smer zo Šace pri Optime, tam sa musíš držať v ľavom pruhu.. :P

A potom je dobré ísť od toho Salaša Barca takmer stále v ľavom pruhu, aby mohli autá z vedľajšej cesty vychádzať na obchvat (za salašom, most vss, jazero, opátske..)

:D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ano, drzis sa v lavom, ale neodbocujes dolava :)
Samozrejme si uvedomujem ze niekedy sa proste drzis v levom lebo... a tych par sto metrov pockam.
solaris
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa solaris »

aa blbosti riesite ,, ja jazdim v kuse 50 v lavom a vie ma nastvat ak nejak blbec co sa ponahla domov aby si mohol sadnut ku telke a vyvalovat sunky sa hra na frajera a este sa na mna pozera ze co si to dovolujem ist 50 v meste... hruza a des niektory "soferi"
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

solaris, ty si teda riadny ignorant. Teba nemá čo zaujímať, prečo sa niekto druhý ponáhľa. Môže to byť aj súrny prípad, napr. odvoz blízkeho na pohotovosť a vtedy je takéto ignorantské správanie absolútne neprípustné. Samozrejme netvrdím, že je to väčšina prípadov, pravdepodobne je to mnohokrát úplná banalita, ale to neopodstatňuje blokovanie rýchlejších áut.

Ako príklad tiež uvediem jedného známeho, ktorý je generálny manažér v jednej nemalej firme a ten keď potrebuje za deň absolvovať niekoľko obchodných jednaní, tak sa jednoducho ponáhľať na ceste musí (samozrejme v rámci bezpečnosti) a sem-tam nejaká pokuta za rýchlosť mu nerobí problém, pretože vie, že tým, že stihne to jednanie, zarobí niekoľkokrát viac. Na druhej strane viem, že ak sa ponáhľať nepotrebuje a vezie niekam svoju rodinu, tak jazdí podľa predpisov :wink: Blokovači ako ty takýmto ľuďom určite zvyšujú krvný tlak a myslím si, že majú právo byť nahnevaní. Nie každý je domased ako ty, ale niektorí používajú svoje auto aj ako prostriedok pre zarábanie peňazí.

Na základe týchto argumentov by si mohol prehodnotiť svoje správanie na cestách...
solaris
Amateur
Amateur

no nehovorim typicky hlupaci dnesneho sveta, len oni sa niekde ponahlaju a ked sa ponahlaju vsetci uhnite lebo idem ja big boss velky šéfinko

a s tym ze niekto niekoho do nemocnice no mas pravdu ze vtedy by som ho nemal blokovat ale naco su potom sanitky??

a ja nemozem za to ze v nasich zaprdenych mestach su dve pruhy a ked idem normalnou rychlostou ne 70 jak vsetci tak blokujem prevadzku nech postavia poriadne cesty :D 4 pruhy pre jeden minimalne

vodicak mam zatial 3 roky a je mi 20 let
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V prípade núdze by som určite nečakal na sanitku, čo by postihnutú osobu stálo ďalšie cenné minúty, ale odviezol by som ju na svojom aute priamo. No a vtedy nemáš inú možnosť, len ísť "100" cez mesto a vytrubovať na autá, ktoré ťa blokujú :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

solaris napísal: a je mi 20 let
...a viac som Ti ani netipoval... najdes si tam minusko za prejav a za pristup...
solaris
Amateur
Amateur

jo no mate pravdu a uz viem preco neprispievam do tychto for...

a este si neodpustim take moje poznanie: od kedy mam vodicak a vsimam si viac tak celkovo premavku a to ako sa jazdí nielen u nás na slovensku ale aj napriklad v amerike a v okolitych statoch sr tak som zistil ze ludia su strasne hovada alebo to len ja som taky iny??

a este viete co mi pride take arogantne? ked niekto je profesionalny sofer a sedi v kamione a ja idem mestom 50 km a on za mnou ide asi 20 cm /odstup za mnou/ ... pytam sa preco??

a este som chcel k uzivatelovi smejo: pises ze považujem za gesto slušnosti, veľkorysosti, solidarity a inteligencie ak ho niekto pusti ked ide rychlejsie , ja skor povazujem za gesto slušnosti, veľkorysosti, solidarity a inteligencie ked niekto kto sa ponahla tak spomali a udrzuje odstup a nehra sa na frajera

p.s. ratzinger a tebe je kolko? z tvojho profilu spravne chapem ze si instruktor v autoskole? precital som si zopar tvojich prispevkov no niektore ma doslova zmrazili
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aha, takze ty si jeden z "tych"... vzdybezpecnych klobukarov... teraz si idem po narocnom pracovnom tyzdni zdriemnut, vecer sa k tomu rozpisem. mozno.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

solaris napísal:a este som chcel k uzivatelovi smejo: pises ze považujem za gesto slušnosti, veľkorysosti, solidarity a inteligencie ak ho niekto pusti ked ide rychlejsie , ja skor povazujem za gesto slušnosti, veľkorysosti, solidarity a inteligencie ked niekto kto sa ponahla tak spomali a udrzuje odstup a nehra sa na frajera
Spájaš dve veci - hrať sa na frajera a ponáhľať sa. A keď sa už ponáhľam, tak potrebujem obmedziť každú nutnosť spomaliť a práve preto považujem za gesto slušnosti, veľkorysosti, solidarity a inteligencie ak mi to ten ľavopružník predo mnou umožní. Kvôli tomu to robím aj ja (ak som v ľavom pruhu a niekto za mnou sa očividne ponáhľa), lebo na mieste toho za mnou by som to tiež veľmi ocenil.
solaris
Amateur
Amateur

ano v meste malo kedy niekoho pustam to je pravda no na dialnici jazdim v pravom pruhu ak neobieham... ale neviem ci len ja mam taku skusenost no na dialnici jazdim 130 a viac lebo to je taka cesta na ktorej sa to moze, ale iba vtedy jazdim okolo 130 ak mam auto v 100% stave, ked viem ze mi nahodou neuleti koleso v takejto rychlosti... a viete co ma udivuje?? v meste sa vsetci ponahlaju a na dialnici aspon co ja mam skusenost idu vsetci pomalsie!! preco? to nechapem... kde su potom vsetci ti co sa ponahlaju.....................
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

solaris: z mojho profilu radsej Ty nic nechap... mam 16, na buduci rok zacinam autoskolu :P ale uz teraz vidim, ze to, co pises, je donebavolajuca arogancia... a z ktorych mojich prispevkov Ta zamrazilo, prosim Ta??
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

solaris, a cim sa ta dialnici lisi, ze na nej sa moze viac ako kaze predpis, ked v meste ani bohovi nie viac ako kaze predpis?

A co trebars ked niekto chodi pomedzi bloky 50? Je to v poriadku, lebo ide podla predpisu?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

solaris napísal:jo no mate pravdu a uz viem preco neprispievam do tychto for...
a este viete co mi pride take arogantne? ked niekto je profesionalny sofer a sedi v kamione a ja idem mestom 50 km a on za mnou ide asi 20 cm /odstup za mnou/ ... pytam sa preco??
Preto,aby taky slusne povedane pacient ako si Ty konecne uhol a mozes byt kua rad,ze Ti este nikto nenakopal hubu.A mozno uz aj ano.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tu u nás v LM som sa ešte nestretol s tým, že by sa mi niekto uhol, keď vidí, že evidentne sa niekam ponáhľam. Môžem sa tlačiť na neho, blikať a skôr uvidím jeho prostredník, ako to, že sa mi uhne. Pokiaľ sa ponáhľam, tak jedine robiť myšičky pomedzi autá. A to asi málokto sa uhne u nás na Slovensku. Chodil som po Slovensku aj ako obchoďák a veru to bola rarita vidieť. A keď sa tak stalo, tak mal zahraničné značky. U nás sa to zrejme takto ani nevyučuje a ja si ani nepamätám, že by mi inštruktor v autoškole niečo také vravel.

Samozrejme však pustím rýchlejšie idúce auto, pokiaľ mi to situácia dovoľuje. Ja ale väčšinou jazdím rýchlejšie, takže mňa málokto obieha v meste.
solaris
Amateur
Amateur

no ne vraj uhol? ked sedim v 30 tonovom nakladiaku tak pre mna je maximum v meste ist 40-50 viac by som si nedovolil a nedajboze este sa tlacit na nejaky osobak... nikdy by som si take nieco nedovolil ku niekomu inemu... plus to co vidim nasich vodicov uvediem priklad: ide auto autoskoly .. tak si necham odstup poriadne veliky a nie tlacim sa na neho co to da ako to vidim kazdy boží deň na našich cestach / akurat to viem pochopit ak idem obiehat mimo mesta /

este uvediem jeden priklad ja cez obec idem 50km za h, predo mnou ide niekto dajme tomu 45.. co urobi kazdy vodic ? tlaci sa na toho pred nim aj ked nema kde obehnut nenecha si odstup a akurat znervoznuje vodica pred nim.. co urobim ja? necham si odstup asi 20 sec netlacim sa na neho a hotovo.. jednoduche

pre mna su vodici aut najhorsi na cestach, vedia jazdit len na svojom aute a keby niekto sadol do kamiona ci autobusu alebo do niecoho vacsieho tak az vtedy pochopia co je to soferovat.. ja mam tiez len b skupinu no rad by som si zrobil aj na nakladiak pripadne autobus ...

Fabo: mas pravdu ze su v meste aj useky kde sa da ist viac ako 50 ale aj menej ako 50 ako si uviedol priklad medzi blokmi no tam uz to treba prisposobit.. ale v meste je podla mna vacsie nebezpecenstvo ze sa nieco stane a hlavne vsade plno ludi a aut takze podla mna max je 50 v meste...

na dialnici mi to pride uplne bezpecne pretoze vsetko mas oznacene ked niekde napr. nieco opravuju takze tam podla mna je aj malo 130, mas tam siroke pruhy odstavny pruh atď.. ale tak na tachometri mozes mat aj 150 a v skutocnosti tam mas uz poriadnu odchylku aj 10-15 km cize to moze byt tak okolo 130km.. mozno 135
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

solaris napísal:akurat to viem pochopit ak idem obiehat mimo mesta
...to sa tlacis na auto, ktore ides obiehat?? no to presne vypoveda o Tvojich vodicskych schopnostiach...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Solaris a potom, keď ťa začnem predbiehať, keďže ty sa vlečieš urobíš čo? Začneš pridávať, však... :lol: .

Keď chceš byť taký bezpečný šofér, tak radšej nebuď dilino a prípadné lepenie sa na prdel ignoruj. Ja to riešim tak, že si trošku pribrzdím a prestane sa ti lepiť na prdel. Potom ťa pri prvej príležitosti môže predbiehať a nerobím mu naprieky. Netreba si všetko brať osobne za volantom a nehrať sa na policajta.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

solaris napísal:ale tak na tachometri mozes mat aj 150 a v skutocnosti tam mas uz poriadnu odchylku aj 10-15 km cize to moze byt tak okolo 130km.. mozno 135
a toto je zas čo za blbosť? Takže podľa teba pri tachometrových 250km/h ideš vlastne len 180km/h, lebo je tak už nenormááááálna odchýlka...Aspoň netrep pikačoviny...a tiež sa nauč matiku lebo ak od 150 odpočítam 10-15, tak 130 nedostanem ani keby som sa poskladal do lichobežníka :roll:
solaris
Amateur
Amateur

saaakra asi mate pravdu no ale tak v meste si myslim ze netreba pustat ak sa niekto na vas lepi ved ma tam aj druhy pruh...

a podla mna je nenormalna hlupost mat v meste dve pruhy.. ved pri dnesnom pocte aut by boli aj tri pruhy v meste malo..

no neviem ako dnesne auta ktore maju uz digitalne tachometre niektore, ale klasicke analogove ukazuju odchylku to si pis, a cim viac ides tym vacsia je odchylka.. teraz som cital ze na jednom aute je citujem " Tachometr, tak jak byl, přeměřuje okolo 20 o 3Km/h, okolo 50 o 5Km/h a kolem 70 už téměř o 7Km/h. "
Napísať odpoveď