GMAIL - notifikačný e-mail @hojko.com označuje ako spam
GMAIL - notifikačný e-mail @hojko.com označuje ako spam
Čaute, mám taký problém. Gmail mi začal všetky notifikačné e-maily a****@hojko.com označovať ako spam a ihneď ich aj presúva do zložky spam. Za posledné dva dni som označil už asi 40 e-mailov, že to spam nie je. V gmail-y nemám nastavené žiadne filtre, preto ani neviem, kde mám toto ich pr**ebané filtrovanie zrušiť. Už som aj do google zaslal "vrúcnu spätnú väzbu" na tie ich filtre, ktoré sa nedajú nikde zrušiť a nereagujú ani na moje pokyny, keď daný e-mail označím, že to spam nie je a presuniem ho do doručenej pošty. Viete mi prosím poradiť, kde a čo by som mohol ešte vyskúšať nastaviť, poprípade zrušiť, nech mi tieto notifikačné e-maily nevyhodnocuje ako spam?
Poprípade by ste mi mohli niekto poradiť nejakú inú službu, ktorá bude fungovať spoľahlivo, čo sa e-mailového konta týka. Google mi v poslednej dobe lezie čím ďalej, tým viac na nervy.
Poprípade by ste mi mohli niekto poradiť nejakú inú službu, ktorá bude fungovať spoľahlivo, čo sa e-mailového konta týka. Google mi v poslednej dobe lezie čím ďalej, tým viac na nervy.
Re: GMAIL - notifikačný e-mail @hojko.com označuje ako
Urob si novy filter a vyber moznost aby to nikdy neposielalo do spamu ("Never send it to Spam").
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Gmail oznacuje nie len maily z hojka ako spam, ale aj maily z normalnych adries. Nejake "vylepsenia" vraj zaviedli od februara tohoto roku. Mne zabrali az custom filtre
GothaR zrovna vytváraniu kadejakých filtrov som sa chcel vyhnúť.
masterdead mne zatiaľ ako spam označuje len notifikačné e-maily z a****@hojko.com
Inač to vyzerá tak, že je najvyšší čas zrušiť konto a používať e-mailovú adresu od niekoho druhého. Napáda Vás nejaká rozumná alternatíva, ktorá bude aj bez problémov fungovať cez e-mailový klient Thunderbird? Najlepšie niečo, kde nebudem nejako extrémne obmedzený na kapacite úložného priestoru.
masterdead mne zatiaľ ako spam označuje len notifikačné e-maily z a****@hojko.com
Inač to vyzerá tak, že je najvyšší čas zrušiť konto a používať e-mailovú adresu od niekoho druhého. Napáda Vás nejaká rozumná alternatíva, ktorá bude aj bez problémov fungovať cez e-mailový klient Thunderbird? Najlepšie niečo, kde nebudem nejako extrémne obmedzený na kapacite úložného priestoru.
Noobsz.. veď ak Ti do spamu ide len hojko.com, tak Ti stačí vytvoriť jeden jednoduchý filter.
Alternatívu na gmail si teda neviem predstaviť, možno outlook.com / outlook.sk? Ale podľa mňa budeš všade mať nejaké problémy a nič nebude takéto "profesionálne" ako gmail, ktorý už má dá sa povedať akýsi monopol. Ja som dlhú dobu nenávidel web prostredie gmailu a používal ho zásadne cez Thunderbird.. ale poslednú dobu som mu prišiel na chuť - obzvlášť Inboxu - a už si do gmailu plánujem natiahnuť aj súkromnú schránku na vlastnej doméne a Thunderbird si asi vyhodím z kompu, bo ma strašne začína serkať.

Alternatívu na gmail si teda neviem predstaviť, možno outlook.com / outlook.sk? Ale podľa mňa budeš všade mať nejaké problémy a nič nebude takéto "profesionálne" ako gmail, ktorý už má dá sa povedať akýsi monopol. Ja som dlhú dobu nenávidel web prostredie gmailu a používal ho zásadne cez Thunderbird.. ale poslednú dobu som mu prišiel na chuť - obzvlášť Inboxu - a už si do gmailu plánujem natiahnuť aj súkromnú schránku na vlastnej doméne a Thunderbird si asi vyhodím z kompu, bo ma strašne začína serkať.
brm ma pravdu, gmail a hlavne inbox idu s dobou asi najviac spomedzi freemailov. Ja som Thunderbird prestal pouzivat uz davno, jednoducho Gmail sa mi najlepsie ovladal v prehliadaci. No a Inbox je kategoria sama o sebe, jeho system sa mi paci najviac, je to idealne na smartphone.
Ja som zasa zvyknutý na prostredie Thunderbird-u. Predtým som x rokov používal outlook, kým mi na ňom nezačalo blbnúť konto na zoznam.sk. Gmail používam hlavne kvôli fóram, klubom a e-shopom. Na súkromnu poštu mám konto na centrum.sk, ktoré je bohužial limitované na 20MB. Ale nikdy som nemal žiadne problémy na centrume, tak asi tých pár € zainvestujem a všetku poštu prenesiem na centrum a ten gmail zruším. Lebo po včerajšku mi už začal označovať ako spam aj notifikácie na fórum roverclub.cz. Myslím si, že je to len otázka času, kedy mi tí parchanti začnú označovať ako spam všetky notifikačné e-maily, a kedy mi začnu posielať ich cielenú reklamu do zložky doručená pošta.
Chodí už niekomu nejaká cielená reklama do doručenej pošty?
brm nenapísal som, že už niekomu cielená reklama do pošty chodí. Napísal som len toľko, že si myslím, že ju časom začnú posielať. Dôvod prečo si to myslím je ten, že mi filtrujú správy ako si zmyslia a tiež kvôli reklame, ktorú tlačia do svojej mobilnej aplikácie gmail. Gmail vo webovom prehliadači vôbec nepoužívam, tak vôbec netuším, ako vyzerá v tom prostredí.
Hmmm.. aktívne využívam na mobile túto aplikáciu a ešte ani raz mi neprišla takáto reklama. Aj keď je pravda, že Gmail využívam hlavne na negmailové schránky - ale sú v ňom naťahané aj gmail kontá, pretože to nejde zrušiť.. a na gmail schránky používam Inbox.
Už dlhé roky sa vyhrážali reklamami, ale osobne som sa s tým naozaj ešte nestretol, preto som sa pýtal. Si prvý, od koho mám túto informáciu.
Už dlhé roky sa vyhrážali reklamami, ale osobne som sa s tým naozaj ešte nestretol, preto som sa pýtal. Si prvý, od koho mám túto informáciu.
-
xH4wK
Osobne som mal podobny problem.. pomohli guidelines priamo od googlu.
https://support.google.com/mail/answer/81126
Reverzne zaznamy pre ipv6 a spravna konfiguracia SPF pomohla na mojom servri..
https://support.google.com/mail/answer/81126
Reverzne zaznamy pre ipv6 a spravna konfiguracia SPF pomohla na mojom servri..
ako pisu vyssie, google za poslednu dobu hodne sprisnil podmienky rozoznavania spamu, schadza to az k umeniu nastavit si veci tak aby vam to tam nepadalo;
treba si dat bacha na zaznamy v DNS, spravny DKIM, reverzy pre MXka, SPF
podla vsetkeho hojko mx na ipv6 nefici takze tam by problem nemal byt
ja som uz aj kvoli tymto veciam od gmailu presiel na outlook.com, ostal mi tam este jeden mail ktory mam este z cias ked bolo zadara google for bussiness akurat...
treba si dat bacha na zaznamy v DNS, spravny DKIM, reverzy pre MXka, SPF
podla vsetkeho hojko mx na ipv6 nefici takze tam by problem nemal byt
ja som uz aj kvoli tymto veciam od gmailu presiel na outlook.com, ostal mi tam este jeden mail ktory mam este z cias ked bolo zadara google for bussiness akurat...
-
hojko
Site Admin
Dnes sa to nastavi a uvidime, ze ci to pomoze.
Takže už mi gmail označuje ako spam aj poštu z adresy [email protected]. Dám tejto domrvenej službe čas do konca tohto mesiaca. Ak mi aj naďalej budú do filtra pribúdať ďalšie e-mailové adresy, tak u google zruším všetko, čo sa bude dať. Už ich mám plné zuby za toto filtrovanie a taktiež aj za tú nútenú reklamu (i keď zatiaľ len v obmedzenom množstve).
Neda sa zrusit sila filtra? Niekde ponukaju rozne urovne a podla toho filtruje. Tento problem by si mal riesit ale Orange z dovodu, ze faktury mozu koncit ako spam.
-
xH4wK
Ano toto nie je problem gmailu ale zleho nastavenia mail serverov - potencionalnych bezpecnostnych medzier.
heker, nemám nastavené žiadne filtre a ani som nikde v nastaveniach nič také nenašiel. Inač hojko písal, že dnes niečo nastaví. Pravdepodobne to niečo už je nastavené, lebo notifikačný e-mail na nový príspevok mi prišiel normálne do doručenej pošty. Chalanom, čo napísali možný dôvod filtrovania e-mailov a možnosť jeho riešenia patrí
a K
.
-
masterdead
SysAdmin
Skusil som vykonat nejake zmeny na nasej strane. Maily teraz uz chodia aspon mne priamo do dorucenej posty. Viete to niekto potvrdit este?
Áno, v príspevku nad tebou som to spomínal, že už chodia normálne do doručenej pošty.
Re: GMAIL - notifikačný e-mail @hojko.com označuje ako spam
daj si filtrovat e-mailovu adresu hojka plus este ktore nechces aby ti chodili do spamu a je to