Vysoka teplota GPU ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vysoka teplota GPU ?
tie dve bubliny v strede tam nemajú čo robiť, plus zapoj chladič na vyššie otáčky ako 700RPM, pri 7V sa točí na minimum, to je dosť málo pri takej GK.
//autoeditácia príspevku (28 Mar 2015, 14:43)
btw odporúčam pozrieť znova toto video
moja španielčina nie je nič extra ale týpek tam píše v 1:28 min, že je potrebné tie 4 plastové vtákoviny aby tam boli, si si istý, že je ten chladič nasadený správne ?
a podľa toho videa má ten chladič teplovodivú pásku nanesenú naspodu, takže pasta nie je treba.
a má na tej grafike 48°C v burne, takže je niečo nedobre nasadené xD
plus máš nasadené aj tie 4 malé hliníkové kocky zospodu ?
Pozri si pozorne to video, hlavne kam všade naložil tie malé kocky.
//autoeditácia príspevku (28 Mar 2015, 14:43)
btw odporúčam pozrieť znova toto video
moja španielčina nie je nič extra ale týpek tam píše v 1:28 min, že je potrebné tie 4 plastové vtákoviny aby tam boli, si si istý, že je ten chladič nasadený správne ?
a podľa toho videa má ten chladič teplovodivú pásku nanesenú naspodu, takže pasta nie je treba.
a má na tej grafike 48°C v burne, takže je niečo nedobre nasadené xD
plus máš nasadené aj tie 4 malé hliníkové kocky zospodu ?
Pozri si pozorne to video, hlavne kam všade naložil tie malé kocky.
ano som si isty ze je nasadeny spravne
mam 4 biele a 4 cierne podstavce no a na 5770ku idu biele
pozrem este raz videjko a potom rozoberem este raz ten chladic teda
pozrem este raz videjko a potom rozoberem este raz ten chladic teda
-
hrban
Addict
a keď ho budeš zapájať na zdroj daj mu 12V
biele maju 4.5mm,cierne 4mm nemam skusit dat nizsie ?
dal som na 12V a odstranil staru pastu tak som zvedavy teraz
dal som na 12V a odstranil staru pastu tak som zvedavy teraz
-
hrban
Addict
ak ti ešte ostali kocky tak ich nalož aj sem
čierne určite nie, odrovnáš GPU.
čierne určite nie, odrovnáš GPU.
stale su tam teploty nad 70 stupnov 
takze skusim zohnat redukciu a kupit novu pastu
takze skusim zohnat redukciu a kupit novu pastu
70 je uplne v pohode... ja som mal na pc 90 a aj ze preco sa vypina pocias hier
vymena pomohla... podla mna zbytocne riesis kym vsetko funguje tak naco
-
hrban
Addict
redukcia nepomôže ak je zapojený na 12V a neuchladí tak redukciu netreba.
vymenil som termo pastu, dal aj stary chladic a teraz ma cez 100 stupnov

malé hlinikové kocky 
ja mám dosť...pokiaľ človek nevie, že sa tomu nadáva pasív(heatsink), tak...
ja to už s ním riešim dosť dlho a prečítanie tejto témy to dorazilo a o chvíľu dorazí mňa mŕtvica alebo porážka
1. asi ste nevideli pôvodný chladič, ak niekto má tú drzosť povedať, že to neuchladí malú zaprdenú kartu
2. daný ventilátor má na 12V 2000RPM, 7V to musíš držať na viac ako 1000RPM, čo je viac, než dosť
3. žiadna regulácia sa nekoná - to, že sa otvorila bočnica skrinky neznamená, že to reguluje ale že "dorazil" chladný vzduch
4. tie percentá sa môžu kľudne meniť - karta má nastavenú krivku pre pôvodný ventilátor a síce on tam nie je, no krivka pracuje, takže tie percentá sa môžu meniť (ak to je tak) a budú sa meniť podľa teploty, aj keď žiaden ventilátor na tom nie je
Lekcia z toho, čo je na karte
1. jadro (tá vaša gebudzina v strede)
2. pamäte - tie moduly(čipy) okolo jadra a na druhej strane karty
3. VRM - regulátory napätia - srandy na pravej strane karty
každopádne pôvodný chladič nechladil ako pamäte, tak VRM, takže tu to tiež nebude potrebné ale môžu sa...pre istotu
tie podstavce sú vlastne distančné podložky a sú dôležitou vecou a na 5770 idú tie číre, resp. 4,5mm
celkovo...návod je dobre spravený
http://www.arctic.ac/eu_en/downloads/dl ... _czech.pdf
ako som aj písal, v takýchto prípadoch môže byť problémom nedostatočný, resp. prílišný prítlak, teda nedotiahnutie alebo pritiahnutie skrutiek
moja rada - nechaj to, zajtra si kúp z alzy alebo datacompu arctic mx4, rovnako ak máte doma nejaký technický benzín alebo nejaký lieh, tak vyčistiť jadro od pasty (dať preč aj tú umelohmotnú vec okolo jadra, na ktorú si sa ma pýtal) - niekoľkokrát zopakoval to čistenie - ako jadro, tak ten nový chladič, naniesol pastu (tú mx4) a šiel podľa návodu a najprv to dotiahol len tak, že už cítiš, že už to chytilo, vyskúšať, ak zase bude hriať, tak trošku dotiahnuť skrutky a tak pokračovať a sledovať teploty...ventilátor môžeš nechať pre testovacie účely na 12V, nech vieš, že lufter za to nemôže
stiahni gpu-z
http://www.techpowerup.com/downloads/24 ... ?server=13
a po zapnutí sa prepni na položku sensors a s trochou šťastia tam budeš mať položku GPU temperature, aby si sa nenechal pliesť aj s teplotou pamätí a shaderov - pri evereste by jadro malo byť hlavne o tej teplote DispIO ale hovorím...gpu-z je na to vhodnejší
ja mám dosť...pokiaľ človek nevie, že sa tomu nadáva pasív(heatsink), tak...
ja to už s ním riešim dosť dlho a prečítanie tejto témy to dorazilo a o chvíľu dorazí mňa mŕtvica alebo porážka
1. asi ste nevideli pôvodný chladič, ak niekto má tú drzosť povedať, že to neuchladí malú zaprdenú kartu
2. daný ventilátor má na 12V 2000RPM, 7V to musíš držať na viac ako 1000RPM, čo je viac, než dosť
3. žiadna regulácia sa nekoná - to, že sa otvorila bočnica skrinky neznamená, že to reguluje ale že "dorazil" chladný vzduch
4. tie percentá sa môžu kľudne meniť - karta má nastavenú krivku pre pôvodný ventilátor a síce on tam nie je, no krivka pracuje, takže tie percentá sa môžu meniť (ak to je tak) a budú sa meniť podľa teploty, aj keď žiaden ventilátor na tom nie je
Lekcia z toho, čo je na karte
1. jadro (tá vaša gebudzina v strede)
2. pamäte - tie moduly(čipy) okolo jadra a na druhej strane karty
3. VRM - regulátory napätia - srandy na pravej strane karty
každopádne pôvodný chladič nechladil ako pamäte, tak VRM, takže tu to tiež nebude potrebné ale môžu sa...pre istotu
tie podstavce sú vlastne distančné podložky a sú dôležitou vecou a na 5770 idú tie číre, resp. 4,5mm
celkovo...návod je dobre spravený
http://www.arctic.ac/eu_en/downloads/dl ... _czech.pdf
ako som aj písal, v takýchto prípadoch môže byť problémom nedostatočný, resp. prílišný prítlak, teda nedotiahnutie alebo pritiahnutie skrutiek
moja rada - nechaj to, zajtra si kúp z alzy alebo datacompu arctic mx4, rovnako ak máte doma nejaký technický benzín alebo nejaký lieh, tak vyčistiť jadro od pasty (dať preč aj tú umelohmotnú vec okolo jadra, na ktorú si sa ma pýtal) - niekoľkokrát zopakoval to čistenie - ako jadro, tak ten nový chladič, naniesol pastu (tú mx4) a šiel podľa návodu a najprv to dotiahol len tak, že už cítiš, že už to chytilo, vyskúšať, ak zase bude hriať, tak trošku dotiahnuť skrutky a tak pokračovať a sledovať teploty...ventilátor môžeš nechať pre testovacie účely na 12V, nech vieš, že lufter za to nemôže
stiahni gpu-z
http://www.techpowerup.com/downloads/24 ... ?server=13
a po zapnutí sa prepni na položku sensors a s trochou šťastia tam budeš mať položku GPU temperature, aby si sa nenechal pliesť aj s teplotou pamätí a shaderov - pri evereste by jadro malo byť hlavne o tej teplote DispIO ale hovorím...gpu-z je na to vhodnejší
takze problem vyrieseny, hodil som tam pastu mx4 a na 7V teplota max 70 stupnov
aj to len pri jednej hre
výborne, aj si uťahoval skrutky tak postupne a testoval, či ?
nie
len tak striedavo... ale co som pozeral tak ta mx4 pasta ma asi 5x lepsiu vodivost
aj lepsie sa nanasala
podľa mňa si to aj montoval rozumnejšie, pretože rozdiel medzi tou, čo bola na accelere a mx-4 by až tak obrovský byť nemal