Smart TV / 50'' (126 cm) / FHD /700 - 800 Euro

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Smart TV / 50'' (126 cm) / FHD /700 - 800 Euro

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Maš nejako podložene medicinsky že plazma namaha viac oči? Sem s tym.
Tvrdiť o šetreni oči tym že zvolim LCD je naozaj usmevne. Asi nevieš o tom že aj podsvietenie LCD blika (PWM, backlight scanning, impulse mode u Sony...). A citlivejši jedinci to vnimaju. Tu sa presne da tiež aplikovať tvoj argument, LCD "blikaju, že to niekto nevidi neznamena že nie"...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Najúsmevnejšie je, že ešte nedavno som čítal prispevok od Teba v ktorom si radil Ty sam niekomu plazmu (rozhodoval sa tuším medzi nou a led) ak mu nevadi (cize nevidi blikanie) ..ak bude cas mrknem to ..mozno to ale nenajdem a ja sa aj možno mylim...a uchylit sa ku medicínskym podlozeniam v takomtom prípade je uz ina kava...a este stoji za zmienku fakt, ze vzdy ked napisem viac veci na danu veci vyberies si len jednu na ktoru reagujes a to uplne "najsamlepsimi" argumentmi...ale na to si clovek zvykne:-) .týmto ja debatu na tuto temu komcim nema význam pri takychto argumentoch pokracovat... V skratke ..strata casu.. Mier :-)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Yogi120 napísal:Najúsmevnejšie je, že ešte nedavno som čítal prispevok od Teba v ktorom si radil Ty sam niekomu plazmu (rozhodoval sa tuším medzi nou a led) ak mu nevadi (cize nevidi blikanie)
Ano pisal som to, a? Pointa je v čom?
Yogi120 napísal:...a uchylit sa ku medicínskym podlozeniam v tokomtom prípade je uz ina kava....
Je to normalna kava. V normalnej spoločnosti je bežne že keď niečo tvrdim (ak to nie je subjektivny nazor), že to viem niečim podložiť. Tam u teba je ale asi bežne len špekulovať a svoje dohady prezentovať ako všeobecne platne fakty. Už si to predviedol aj v inej teme.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Presne mi napadlo to, že sa ľahšie "vypáli" do obrazu niečo, čo tam dlhšie svieti na plazme. Videl som to naživo v predajniach, plazmu skrátka prosím nie. Z funkcií by som veľmi ocenil prehrávanie z USB.

Zatiaľ sa mi pozdáva tento kus http://televizor.heureka.sk/samsung-ue50h5570 500€ je pre mňa tak akurát na TV, bežné TV nepozerám max. šport, inak len filmy. Občas k nemu budem chcieť pripojiť PC alebo konzolu a niečo zahrať. Netreba mi nič extra za 1000€, tak ryan alebo ostatní ak vám nenapadá žiadna veľká vada, kvôli ktorej by som si to mal rozmyslieť, dnes objednávam. Do značiek ako sharp alebo orava sa veľmi nechcem púšťať, tie sú asi v takejto cene.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Velka vada to sice nie je (resp. nemusi byt), ale neoplati sa to kupovat vzhladom nato ze za par desiatok eur naviac su uz TV so 100 Hz panelom.
Napr. Sharp 50LE771EN je za cca 530 €. Pripadne trochu spustit z uhlopriecky. Radsej trosicku mensi ale obrazovo o kus lepsi. V 48" je napr. Samsung UE48H6200 (alebo za cca 550 € v 50"), Panasonic 48AS640E, Toshiba 48T5435DG, Philips 48PFS6609, ten ma ako bonus Ambilight a 5rocnu zaruku. To su vsetko 100 Hz modely.

On ten Samsung H5570 sa neoplati aj z toho dovodu ze obrazovo uplne totozny ale lacnejsi je H5000. Len ma horsiu vybavu.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

PhYs0c napísal:Presne mi napadlo to, že sa ľahšie "vypáli" do obrazu niečo, čo tam dlhšie svieti na plazme. Videl som to naživo v predajniach, plazmu skrátka prosím nie. Z funkcií by som veľmi ocenil prehrávanie z USB.

Zatiaľ sa mi pozdáva tento kus http://televizor.heureka.sk/samsung-ue50h5570 500€ je pre mňa tak akurát na TV, bežné TV nepozerám max. šport, inak len filmy. Občas k nemu budem chcieť pripojiť PC alebo konzolu a niečo zahrať. Netreba mi nič extra za 1000€, tak ryan alebo ostatní ak vám nenapadá žiadna veľká vada, kvôli ktorej by som si to mal rozmyslieť, dnes objednávam. Do značiek ako sharp alebo orava sa veľmi nechcem púšťať, tie sú asi v takejto cene.
Nechápem ako si mohol niečo take vidiet.. To je len mytus......Inak, ak by si predsa sa rozhodol pre plazmu, lebo v danej cenovej kategorii, co sa tyka obrazu maju urcite lepsi obraz , sprav jeden malý test.....Ak by si siel kolo nejakej predajni, v ktorej maju viac tv... Pri pohlade na plazmovy tv, skus sa nan pozriet tak, ze sa pozrieš na kraj obrazovky akoby si sa pozeral za tv a hlavne pri svetlejsich scenach sa sustret na to ci vnimas blikanie ...nieco akoby si sa pozeral do "neonky" alebo obyčajny crt tv ..ak to spozorujes skus to iste na kazdom tv predajni a potom aj na lcd (jednym supom pozri aj vypalene loga ake si spozoroval sam na plazme)..ak budes vidiet blikanie a siel by si nahodou kolo lekara (najlepšie ocneho) opytaj sa ci pozeranie na blikajuce objekty nejak zaťažuje oci....(to len ak by si chcel mat medicinsky podlozene a nevedel sa rozhodnut)
A aby som tu netlachal len A, napisem aj B... Plazma okrem spomenutých "mytov" je dobra kupa co sa tyka pomeru cena vykon... Cize vdanej cene urcite to najlepšie obrazovo co mozes zatiaľ (prastali sa vyrabat) kúpiť......
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Vypalovanie plaziem je dnes zial realita. Panasonic to ma osetrene a tam by som sa tymto netrapil, ale u LG, aspon u lacnejsich modelov je to zial bezny jav. LG TV ale maju featury ktore slusia jednak ako prevencia (nie zase tak moc ucinna) a tiez featury ktore obraz "vycistia". Co sa hriania tyka, moju LG mozem mat zapnutu tyzden a aj tak sa nezohreje. Mozno je to tym, ze je HD ready. Obraz je potom samozrejme uplne inde nez LCD a to specialne pri SD signaly.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ja som mal to "stastie" ze prave na dvoch panasonicoch som videl to vypalenie loga..ale zas to boli par rocne modely (asi 4r) na jednom z nich bol problem aj s piskajucou cievkou...panasonicov sa ale predava hodne tak je aj pochopiteľne, ze clovek moze prave u nich natrafit na nieco take..napriek tomu ich povazujem za top ...
Lcd ma jemnejší raster, tym na obraze ktory je v mensej kvalite zobrazi "detailnejsie" nedostatky a vyzera to hlavne pri sd o hodne spatnejsie...to potvrdzujem .... aj pri pohlade zblízka to pekne vidiet...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Johnnny napísal:Vypalovanie plaziem je dnes zial realita.
Je ale treba rozlisovat trvale vypalenie a image retention. To je velky rozdiel. A potom je aj otazka ci je horsie nejake vypalene logo (ak uz k tomu nahodou dojde) ktore je pri beznom sledovani sotva viditelne alebo presvitajuce flaky pri nerovnomernom podsvieteni LCD ak uz na taky kus clovek narazi.

Yogi:
Aha cize blikanie podsvietenia LCD oci nezatazuje. Lebo to je neskodne blikanie ociam prospievajuce... Uzasne! Tu je pekne vidiet aky si demagog a ako vsetko prekrutis. Potvrdzujes to kazdym prispevkom.
Ja som sa nepytal na dokaz ci blikanie zatazuje oci, ale na dokaz ze blikanie plazmy zatazuje oci viac ako blikanie LCD. Tak si tie debilne narazky nechaj ked nereagujes na napisane ale na nieco co si si vymyslel. Ked sa uz chces hrat na vtipneho tak aspon bud natolko korektny ze budes reagovat k veci.

V obchodoch su ine svetelne podmienky a ine nastavenie, takze to co clovek vidi tam sa neda uplne aplikovat na domace podmienky. A hovorit o blikani ako o nejakom vaznom negative ked vacsina ludia prechadza zo stroboskopickeho CRT je naozaj tazky argument plazmahaterov. :shock:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Videl som aj pri tom Samsungu 100Hz ale potom som niečo čítal, že je to vlastne 50Hz a nejakou technológiou zdvojené. Ten Philips sa mi páči a pôjdem teda do tohto modelu. Uhlopriečka mi až tak nevadí. Ďakujem Ryan K+
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano ten Samsung ma udavanych 100 Hz. Nie je to ale frekvencia panela ale len vymyslena, abstraktna marketingova frekvencia technologii. Realnu frekvenciu panela sa z popisu od vyrobcu nedozvies.

Ten Philips ma trosku kostrbatejsi pohyb v menu ale po obrazovej stranke patri k tym najlepsim v kategorii.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ano, v mojom LG ide o docas e vypalenie a TV ma featuru ktora ho odstrani. Viac ma trapia vypalene pruhy, ale naprie tomu by som LCD nekupil. V obchode som sam vahal, LCD fakt laka, krasne to ziari, hyri to farbami, ale az pride clovek domov, rozhodne sa, ze by si zelal aby sa ten obraz aspon trochu podobal realite, nastavi rezim Cinema a je po parade. Na PDP mozem aj vdaka nizkemu rozliseniu pozerat serialy v mizernej kvalite a nemat s tym problem. Vyzera to proste dobre :-)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nakoniec som kúpil toto http://www.okay.sk/47-lg-47lb671v/ na predajni mali posledný kus v dopredaji za 565€. Zatiaľ som celkom spokojný, magický ovládač je celkom dobrá vec, páči sa mi vyhľadávanie na youtube pomocou smartphonu, žiadne hrany (len optické v obraze) sklo je až po kraj, samotný panel je hrubý 2,5cm so zadnou časťou je to 5cm. Prostredie nie je dokonale plynulé ale nepovedal by som, že je pomalé, čakal som oveľa horšie. Basový reprák na zadnej strane celkom slušne rozduní zvuk v miestnosti pri počúvaní hudby, hlavne ak je telka 30cm od steny a po bokoch TV sú skrine :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ryan Giggs napísal:Yogi:
Aha cize blikanie podsvietenia LCD oci nezatazuje. Lebo to je neskodne blikanie ociam prospievajuce... Uzasne! Tu je pekne vidiet aky si demagog a ako vsetko prekrutis. Potvrdzujes to kazdym prispevkom.
Ja som sa nepytal na dokaz ci blikanie zatazuje oci, ale na dokaz ze blikanie plazmy zatazuje oci viac ako blikanie LCD. Tak si tie debilne narazky nechaj ked nereagujes na napisane ale na nieco co si si vymyslel. Ked sa uz chces hrat na vtipneho tak aspon bud natolko korektny ze budes reagovat k veci.

V obchodoch su ine svetelne podmienky a ine nastavenie, takze to co clovek vidi tam sa neda uplne aplikovat na domace podmienky. A hovorit o blikani ako o nejakom vaznom negative ked vacsina ludia prechadza zo stroboskopickeho CRT je naozaj tazky argument plazmahaterov. :shock:
Myslim ze na Yogiho argumenty (ak sa to da vobec tak nazvat) sa uz neoplati reagovat. Presvecili sme sa o tom vo vedlajsej teme o subwoofery. On ma svoju pravdu a bodka, nikto ho o opaku nepresveci.

Yogi: mam 3,5r plazmu panaka a nemenil by som
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Vsak to mi je jasne uz davno ze ju mas... A nik ti ju ani neberie
ejo6
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ejo6 »

Zdravím, viete mi poradiť, idem už kupovať TV, zatiaľ som rozhodnutí na touto http://www.nay.sk/samsung-ue50h5570ssxxh ale privítal by som či by ste mi vedeli poradiť obdobné podobné kusy iných značiek, nakoľko sa v tom nevyznám. Preferujem minimálne 48 palcov nakoľko mám veľkú obývačku, cenu max do 550€. Vyložene nepotrebujem 3D, ale zase preferujem SMART TV. Dik za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Samsung 5570 sa kupovať neoplati keďže za 550 € už maš aj vyšši model UE50H6200. Ten už ma lepši obraz a 100 Hz panel.
ejo6
Expert
Expert

čo je 100Hz panel?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Panel s obnovovacou frekvenciou 100 Hz (nie tie Hz čo uvadzaju vyrobcovia v popisoch TV, to je len marketingovy nezmysel). Tie najlacnejšie TV (napr. aj ten H5570) maju 50 Hz, drahšie 100, tie top modely 200. Vyhoda viac Hz je v plynulejšom zobrazeni pohyblivych scen. Obraz je menej trhany, menej rozmazany, ostrejši, plynulejši.
ejo6
Expert
Expert

Lenže UE50H6200 je dostupný zatiaľ len v internetových obchodoch a ja by som si rád telku pred kúpim "ohmatal". Ktoré modely sú ešte lepšia voľba ako 50/5570 do 550€? Najlepšie ak to nemá 3D, lebo osobne to nepotrebujem a zbytočne to navyšuje cenu TV, skôr ocením vyššiu výbavu v smart funkciách.
Napísať odpoveď