Základná výbava - Autokozmetika a pod.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Deco
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Základná výbava - Autokozmetika a pod.

Príspevok od používateľa Deco »

Vdaka, mam dnes cestu do Lidlu, tak sa zastavim a kupim si nejake.

Ked uz sa tak pytam, tak aku najlepsiu vonu ste mali? Z doterajsich "stromcekov" co som mal sa mi najviac paci Wunder Baum - New Car.
Neskusali ste niekto toto? http://www.a-autokozmetika.sk/aautokozm ... rple-Stuff
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Mám kožu v aute len chvíľu, takže nepoznám ešte žiadne prípravky. Máte ale ktosi handričky na čistenie po ktorých ostane koža matná ? Viem, že keď si chalani utierajú v aute kožu tak je potom lesklá a moc mi to nešmakuje :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Deco napísal:Vdaka, mam dnes cestu do Lidlu, tak sa zastavim a kupim si nejake.

Ked uz sa tak pytam, tak aku najlepsiu vonu ste mali? Z doterajsich "stromcekov" co som mal sa mi najviac paci Wunder Baum - New Car.
Neskusali ste niekto toto? http://www.a-autokozmetika.sk/aautokozm ... rple-Stuff
to sa kam nastrieka?
ja som najprv používal tie kadejaké ambipur do ventilátorov, teraz som prešiel na plechovku. Stromčeky sa mi neosvedčili, lebo dosť rýchlo vypáchnu. Tieto plechovky alebo ambipury sa dajú regulovať a zavreť keď v aute nebudem dlhšiu dobu. O týchto voňavkách som počul, že sa nastrieka na sedadla ale zatiaľ som nič také neskúšal. To čo si dal ale vyzerá nejaký veľký objem a rozprašovač ako keby sa tým malo okno umyť
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nenapachne z toho oblecenie?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no tam asi nie je klúčové aby si na tom sedel, ale aby to bolo na látke nech sa vôňa môže uvolňovať. Takže kľudne na operadlo zo zadnej strany alebo na kus handry a daj si to do priehradky na dverách alebo nech napáchne oblečenie, to sa vonku asi rýchlo vyvetrá
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Deco, audiotrack - kamos co to pouziva hovoril, ze to vzdy strekne pod spolujazdcove nohy tak vyssie a pod vodicovu a spolujazdcovu sedacku.

//arkaz - ano jasne, to som zabudol poznamenat, strieka sa to na kobercek.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

No pokiak viem srtrieka sa to na koberec alebo latkove koberceky.
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Mozete mi este poradit nieco s cim nalestim auto po umyti, resp. na ochranu laku? Som v tomto uplny zaciatocnik :-)...Nieco aj cenovo prijatelne :-)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

myslim ze najlepsi bude nejaky vosk. ale je to praca na dlho musis to pracne rozotierat ale vysledok stoji zato
jefty
Star
Star

K mojej zakladnej vybave rozhodne patri gtechniq g1. Su to tekute stierace a nemozem si ich vynachvalit.

Teraz to je 1 rok od kedy som aplikoval tento pripravok na okno a ten efekt je este stale uzasny. Stierace v dazdi v podstate vobec nepouzivam, pretoze voda na okne hned vytvara kvapky a tie pri rychlosti nad 65km/h odletuju same. Video je zaostrene na okno, no vyhlad vodica je uplne super.

jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Idem robiť väčšiu objednávku od Chemical Guys, máte s niektorými produkrami skúsenosti ?

BLACK LUMINOUS GLOW INFUSION - vosk
ECOSMART RU
CLAY BAR MEDIUM YELLOW - Clay
LUBER - lubrigant na clay
BLACK LIGHT HYBRID RADIANT FINISH - sealant
HYBRID V7
SILK SHINE SPRAYABLE DRESSING - pneu & interiér

cena spolu s uterákmi a aplikátormi okolo 200e no keď sa to rozpočíta na 10-15 použití (cca rok) je to priatelná cena
jefty
Star
Star

ahoj jukel,

mozes nam napisat, na ake auto/ auta chces tieto pripravky pouzivat a ako ich chces kombinovat? 10-15 pouziti za rok?

vybral si si kopu veci, skusim ist po rade:
BLACK LUMINOUS GLOW INFUSION - vyborny vosk na cierne a tmave auta, ma taku pudingovu konzistenciu, takze sa s nim lahko pracuje.
ECOSMART RU - podla mna ti je tento pripravok na nic, pokial nechodis na nejake zrazy alebo vystavy s autom, kde ho potrebujes umyt na sucho. taktiez uz ked chces auto umyvat na sucho, tak treba velke mnozstvo mikrovlaknovych utierok.
CLAY BAR MEDIUM YELLOW - ok, dobra volba.
LUBER - tiez ok.
BLACK LIGHT HYBRID RADIANT FINISH - tak toto je jeden skvely produkt, mal som moznost s nim pracovat a je super. Nanasal som ho lestickou na auto, pretoze ma abrazivne castice, takze vie trocha zbrusit hrany skravancov a pekne ich vyplnit a skryt. Tento rozhodne odporucam ako prvu vrstvu na ciste auto. Idealne nanasat lestickou - skvely efekt.
HYBRID V7 - sealant, v pohode. Neskusal som ho, pouzivam iny sealant. Ale v podstate ked uz mas vosk na aute, tak ho po case topnes sealantom a tym predlzis ochranu auta. Ja davam sealant cca kazde tretie - stvrte umytie.
SILK SHINE SPRAYABLE DRESSING - tento produkt som neskusal, mozno stoji za pokus, pre jeho viacucelove pouzitie. Na exterierove plasty a gumy pouzivam TIRE AND TRIM GEL FOR PLASTIC AND RUBBER. Na interier chcem v blizkej dobe kupit bud NATURAL SHINE PLEASANT MATT DRESSING alebo NEW CAR SHINE DRESSING (ten je tiez viacucelovy)

Podla mna ti tam chyba nejaky APC (all purpose cleaner), zvolil by som NONSENSE INVISIBLE/NVINCIBLE COLORESS AND ODORLESS SUPER CLEANER. Velmi dobry cistic na vsetko, nariedis si do akej koncentracie chces, vydrzi ti dlho, lebo sa riedi az 1:20.Ak uz APC mas, tak toto ignoruj :) Sampon som tam tiez nenasiel, ale ten zrejme mas.

Na tvojom mieste by som zvazil investiciu do toho vosku, ten je zo vsetkych tychto produktov najdrahsi. Namiesto vosku by som zvolil JETSEAL SEALANT AND PAINT PROTECTANT 109. Radsej si kup viac mikrovlaknovych handier, nejake dobre aplikatory, poriadny uterak a rukavicu na umyvanie.

Ja mam momentalne tuto kombinaciu na aute:
auto bolo niekolko krat umyte, vyclayovane a nakoniec vycistene s izopropyl alkoholom.
1. LACK LIGHT HYBRID RADIANT FINISH (nanasany strojovo)
2. JETSEAL SEALANT AND PAINT PROTECTANT 109 (nanasany strojovo)
3. JETSEAL SEALANT AND PAINT PROTECTANT 109 (nanasany rucne)
4. Sonax Extreme Briliant Shine Detailer

Uz to je myslim viac ako 6 mesiacov co som to nanasal, efekt a ochrana je stale vyborna, pretoze kazde 3-4 umytie davam sealant.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Oplati sa ta lesticka ?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Co ja viem tak ako za tie € isto posluzi ale osobne by som do excenteickej nesiel.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Mam doma excentricku brusku na auta, kde je mozne dať molitanovy kotuc ale to bude asi to iste.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Lesticka z lidla je zbytocna, je to slabe ako mucha. Tusim 120W ci kolko bolo na skatuli alebo este menej. Seriozne lesticky maju od 500W hore. Ked lestim vrtackou, 600W s 12cm kotucom je mozne pomaly az zastavit, ked sa dobre pritlaci. Lesticka musi vediet drzat stabilne otacky a s takym motorcekom ich ma bud male (zle, lebo moze robit kruhy) a velky krut. moment alebo vysoke a je to slaba mucha puk. Fyzika nepovoli.

Tiez som sa lakomil, ale nebrat; ostane vam pohodene na polici.
pidrik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pidrik »

@Jefty: kolko ml gtechniq g1 priblizne potrebujem pre jednu aplikaciu na cele celne sklo
jefty
Star
Star

@pidrik - zvycajne sa predava g1-tka v 15ml baleni. Na celne sklo som daval vzdy 3 vrstvy. Takze pouzijes asi 6-7ml. Mne tych 15ml vystacilo na cele auto, tj. 3 vrstvy na celne sklo, a 1 vrstva na ostatne skla.

Poradim ti- daj 3 vrstvy na celne sklo, po 1 vrstve na predne bocne skla, 1 vrstva na spatne zrkadla a este ti trocha ostane, aby si si po 1 roku naniesol 1 vrstvu na celne sklo. Nanasat to na zadne bocne skla a na zadne sklo je podla mna zbytocne.

Aplikacia je velmi jednoducha, na youtube je aj viacero navodov, pripadne napis mne a napisem ti postup.

Pri aplikacii tychto tekutych stieracov zvycajne kazdy odporuca menit aj normalne stierace. Ale to uz je na tebe a sam vies, kedy si naposledy menil sierace. Ak si menil pol roka- rok dozadu a dobre stieraju, tak ich kludne nechaj.

Obzvlast si daj pozor na zmes do ostrekovacov, pretoze ak kupis nejaku, ktora bude mat tie speci pripravky proti muskam a neviem comu tak ti moze tie tekute stierace znicit. Ak budes mat tieto tekute stierace, tak nepotrebujes zianu takuto zmes, staci nejaka obycajna. Ja mam otestovanu a overenu zmes, ktoru kupujem v Carrefoure. Je dost lacna a ak vychytis este aj akciu tak je za smiesnu sumu. Zrejme je to v podstate len zafarbena destilka s nejakou vonou. Ja si vzdy nakupim na letnu sezonu 20-30 litrov (lejem ju do viacerych aut) a staci to.
Ak mam na okne prilis vela zaschnutych flakov od musiek, aj tak si vzdy najradsej zastavim niekde na pumpe a umyjem okno so stierkou. Ide to vzdy lahko.

Toto je ta zmes do ostrekovacov:
zmes.JPG
zmes.JPG (15.26 KiB) 1370 zobrazení
Inak ak jazdis vela v meste, mozno by stalo za to, skusit gtechniq g5. Je o dost lacnejsi ako g1, poskytuje rovnaky efekt, no na kratsi cas. No je vhodnejsi do mesta, pretoze odpudzuje vodu uz v ovela mensich rychlostiach.
Ak porovnam 100ml balenia g1 a g5 tak to vychadza nasledovne:
gtechniq g1, cena za 100ml = 45 eur
gtechniq g1, cena za 15ml = 12,90 eur

gtechniq g5, cena za 100ml = 12,50 eur
gtechniq g5, sa asi v 15ml baleni nepredava.

g5 vydrzi asi 6 mesiacov, g1 vydrzi vraj az 24 mesiacov. Ja ho mam zatial na okne 13 mesiacov a funguje to super. Cize v podstate by si si naniesol g5tku na jar a potom by si naniesol zasa o pol roka, aby si mal obnovenu vrstvu na zimu.
porovnanie:
Napísať odpoveď