Chcem kúpiť auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
smejo: ...ale najazdit jednu trasu tyzdenne, co ma 200km, nie je standardne... ak by si jazdil 500km trasu raz mesacne a nic ine okrem toho, co je dokopy 6000km rocne, samozrejme, ze treba ist do nafty, ak chces setrit
vseobecne ale zohladnujeme bezne jazdy, preto ten najazd...
Mne je to jasné, poukazoval som len na to, že viac na mieste by bola otázka "aké trasy jazdíš?" v porovnaní s otázkou "najazdíš viac ako 35 tisíc?".
By som sa vôbec nečudoval, ak by polovica tých ľudí, čo tu omieľajú tých 35 tis. ani nevedela, na čo narážam.
By som sa vôbec nečudoval, ak by polovica tých ľudí, čo tu omieľajú tých 35 tis. ani nevedela, na čo narážam.
-
RATZINGER666
Darca
...ved prave to je v poriadku, preto sa standardne pyta na najazd... ale mas pravdu, dolezitejsi je ten charakter jazd...
-
hrban
Addict
No ja jazdím denne asi 25KM do práce a 25KM s5, 99% cesty je diaľnica, na diaľnicu mám asi 1KM z diaľnice do práce 1KM, bol by som kok*t keby si v takomto prípade kúpim benzín...Plus som za 3 roky čo mám to auto natrieskal 100k km. Ale hej čo šetrím na palive tresnem do údržby, napr som menil 2x brzdové kotúče, brzdové doštičky, remene, oleje, filtre, brzdovú kvapalinu a nemrznúcu čo by som v prípade benzínu asi vôbec nemusel robiť...(sarkazmus)
-
RATZINGER666
Darca
...nebol by si kok*t... iba by by si proste viac useril, keby si si zobral naftu... ja mozem nakrutit rocne aj 50 000km, ale ked tu naftu raz nechcem, tak ju jednoducho nechcem... zase miliony na tom neusetrim...
-
Sphinx
Addict
Ved ale za tych 25 km sa ti ani motor nezahreje poriadne .. ja som bol tiez nafta nafta... mal som lagunu (3gen.)2.0 papieeovo niekde okolo 6l/100 no realne 8.5l... povacsine kratke jazdy.. bol to zrut.. no zas ked sa slo na dialnicu do HR spotreba 5l
-
Runes
Addict
No takto chlapci mam s ptiatelkou 2 auta. 2.2dci a 1.4tsi obe maju v konecnom dosledku 130 konikov to dci ma papierovo trosku viac kopit. Je fakt ze 2.2 je Xtrail a 1.4 leon co je troska ina trieda aut ale neva. Do prace to mam cca 25 km s toho 20 dialnica. Xtrail tuto trasu dava s priemerom 7.5 az 8.2 podla premavky. Leon to zvlada za 6.9 ked ide frajerk a nejde ako dochodca a za 8,5 ked idem ja jak prasa. Viacmenej uz to funguje tak ze leon je na mesto a pracu a vikendy patria xtrailu. Pred xtrailom som mal focusa 1.6. Osobne sa v tejto triede aut priklanam tiez k benzinu. V zime nemas problem startu nehuci to ako traktor ovela skor to je teple nema to tolko k... cize lepsia udrzba. O sviznosti motora ani nevravim ako prve auto som mal 1.9 td a v meste to trpelo potom som tomu zakuril a batman by mi zavidel tu clonu dymovu
Jou a co usetrite na palive ? Rozdiel na 100km 2e pricom pri najazde 15 000 je to 300 a to som uz prehnal. Je to velka ciastka na oko ale realne pri tankovani sa ti to predrazi o 7 8 € ktore si ani nevsimnes lebo to ti spravi na nadrzi vikendova akcia a pochybujem ze si tentl rozdiel budes setrit bokom
Jou a co usetrite na palive ? Rozdiel na 100km 2e pricom pri najazde 15 000 je to 300 a to som uz prehnal. Je to velka ciastka na oko ale realne pri tankovani sa ti to predrazi o 7 8 € ktore si ani nevsimnes lebo to ti spravi na nadrzi vikendova akcia a pochybujem ze si tentl rozdiel budes setrit bokom
-
Arkaz
Addict
Tam kde sa dvaja biju...LPG vyhrava
ja som mal aj dizlaky aj benziny momentalne lpg na oboch autach a max spokojnost. Uz by som nemenil. Kto raz skusil vie ocom hovorim 
presne tak, ak chce niekto ušetriť tak vyhráva lpg
a priznajme si, čo je viac nákladné na servis? starý dieslový golf, síce je to rotačka tak odpadávaju drahé vstreky alebo keď už to musí byť ten golf tak benzínove motory 1.6 neboli najhoršie, síce na palubaku by nesvietilo legendárnych 3,9/100
závisia aj od majiteľa ako s tým jazdí a kde s tým jazdí, ak ten diesel planuje na občasné motanie sa po meste alebo miestach vzdialených 15km tak diesel by som vylučil, hlavne v zime by bol určite prekvapený koľko ten dieslový golf zožerie nafty kým nebude na správnych teplotách
a priznajme si, čo je viac nákladné na servis? starý dieslový golf, síce je to rotačka tak odpadávaju drahé vstreky alebo keď už to musí byť ten golf tak benzínove motory 1.6 neboli najhoršie, síce na palubaku by nesvietilo legendárnych 3,9/100
závisia aj od majiteľa ako s tým jazdí a kde s tým jazdí, ak ten diesel planuje na občasné motanie sa po meste alebo miestach vzdialených 15km tak diesel by som vylučil, hlavne v zime by bol určite prekvapený koľko ten dieslový golf zožerie nafty kým nebude na správnych teplotách
-
vladenko007
VIP
Čo sa týka auta na naftu tak môžem napísať skúsenosť aby ste mali predstavu ako je na tom napríklad turbo alebo iné diely pri vyťažení ktoré sa nedá nazvať inak ako divné.
Máme vo firme IVEKO ktoré je papierovo zapísané do 3,5 tony aby si nepotreboval VP sk.C
Auto sa kúpilo čisto nové a denne (okrem SO a NE) sa na ňom spraví asi 42 jázd a každá ma cca 2km.
Plus sa chodí tankovať asi 5 km tam a 5 späť keď je prázdna nádrž. Má 2 roky aj čosi.
Viete si predstaviť 3 litrový naftový motor ktorý sa 42 krát za deň naštartuje a prejde 2 km??
Teraz ma nabehané cca 45000km.
Poruchy: Po dvoch rokoch odišlo turbo. Po 2 rokoch a 3 mesiacoch odišla spínačka a pokazilo sa šoférové okno (spadlo dole
). A to je asi tak všetko. To auto sa nemá šancu ani zohriať. Naštartuješ prejdeš 2 km a stojí pol hodinky (aj viac) a zas naštartuješ a ideš 2 Km naspäť a zas dookola 24 hodín denne.
Auto má stále ťah ako sa patrí. A myslím že málo kto ho šetrí. Strieda sa na ňom asi 7-8 ľudí. Najdlhšia vzdialenosť ktorú išlo bolo 15km z predajne na firmu keď sa kúpilo nové.
Máme vo firme IVEKO ktoré je papierovo zapísané do 3,5 tony aby si nepotreboval VP sk.C
Auto sa kúpilo čisto nové a denne (okrem SO a NE) sa na ňom spraví asi 42 jázd a každá ma cca 2km.
Plus sa chodí tankovať asi 5 km tam a 5 späť keď je prázdna nádrž. Má 2 roky aj čosi.
Viete si predstaviť 3 litrový naftový motor ktorý sa 42 krát za deň naštartuje a prejde 2 km??
Teraz ma nabehané cca 45000km.
Poruchy: Po dvoch rokoch odišlo turbo. Po 2 rokoch a 3 mesiacoch odišla spínačka a pokazilo sa šoférové okno (spadlo dole
Auto má stále ťah ako sa patrí. A myslím že málo kto ho šetrí. Strieda sa na ňom asi 7-8 ľudí. Najdlhšia vzdialenosť ktorú išlo bolo 15km z predajne na firmu keď sa kúpilo nové.
-
hrban
Addict
no v tom prípade je jasné, že TDi je zlá voľba, na mesto a ešte trasy čo sa robia bicyklom a nie autom, ale také veľké auto takmer vždy nájdeš v deasli.
njn ale je to firemné, tam sa nečudujem, že je turbo v <->, je zima a chceš ten motor čo najskôr zahriať na tej trase 2km, aby si sa vnútri ohrial, tak mu nakladáááááš čo to dá
njn ale je to firemné, tam sa nečudujem, že je turbo v <->, je zima a chceš ten motor čo najskôr zahriať na tej trase 2km, aby si sa vnútri ohrial, tak mu nakladáááááš čo to dá
-
Arkaz
Addict
Pani len tak mimo misu. na seka.sk je nejaky novy design a neukazuje VIN =( nema niekto nejake poznatky ako sa dostat opat k tomu aby vyhadzovalo VINka ?
Asi sa niektory z podvodnikov stazoval 
Ale VIN sa zatial podla SPZ da zistit aj pri overovani STK: http://tkcheck.assecosolutions.sk/ovoz/home.htm
Ale VIN sa zatial podla SPZ da zistit aj pri overovani STK: http://tkcheck.assecosolutions.sk/ovoz/home.htm
-
Arkaz
Addict
Och vdaka o tejto webke som nevedel 
Arkaz, na www.seka.sk sa dá aj podľa VIN hľadať. Asi si len zle pozeral.
-
vladenko007
VIP
Toto auto.
http://auto.bazos.sk/inzerat/48096092/P ... -Stav-.php
Ak zadám na http://tkcheck.assecosolutions.sk/ovoz/response.htm jeho SPZ tak mi nič nenájde znamená to že nemá tech. kontrolu?
Ak zadám na http://tkcheck.assecosolutions.sk/ovoz/response.htm jeho SPZ tak mi nič nenájde znamená to že nemá tech. kontrolu?
Skôr by som povedal, že pod tým evidenčným číslom ešte nebola EK robená.
-
tacosi
Moderátor
Noobsz DJ napísal:Arkaz, na http://www.seka.sk sa dá aj podľa VIN hľadať. Asi si len zle pozeral.
On chce podla spz zistit vinArkaz napísal:ako sa dostat opat k tomu aby vyhadzovalo VINka ?
-
Arkaz
Addict
Vladenko- tak tak musis podla pzp zistit staru spz. A podla tej hladat
Podla všetkého by to malo byť toto...vladenko007 napísal:Toto auto.
http://www.seka.sk/ov/480F300309C2231E16315A