Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Aaaa pardon, zle som to pochopil. Tak potom len na tej stránke kontroly TK, ktorú dal GothaR.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

k!ko-to zrejme nie,,lebo pochopim,aby tajil kilometre,ale zeby tajil aj ze je to rv97 a tvrdi,ze 99?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ten rok 1999 môže byť aj dátum prvej registrácie. Ten sa uvádza do veľkého TP ako rok výroby ak sa nemýlim. Tiež som mal auto, ktoré bolo podľa VIN vyrobené o rok skôr, ako som mal zapísaný rok výroby v TP.

Keď som si tu Octaviu dal do www.ko.sk na kontrolu, tak síce neukazuje, že by bola vykonaná KO, no graf prejazdených km ukázal a pri poslednej kontrole malo to auto cez 400000km. A údaje grafu na www.ko.sk sedia s tým, čo pridal k!ko cez link www.seka.sk. Tá Octavia isto nebude v TOP stave.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

To auto je celé divné, menený motor, predok z faceliftovej octavie, airbag vyzerá ako menený, TOP STAV :D so 400 tisíc by to ťažko predal za takú cenu
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No fasa pekná stočenka. :D Už mi bolo divné že píše že to jazdilo dialnice a má tak málo nabehané.

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2015, 22:43)
Stejne nechápem ako ste zistili starú SPZ SN959AM

//autoeditácia príspevku (30 Mar 2015, 22:49)
Aha už viem. :D
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Len pre info seria "EU" @ PO bola koncom roka 2013.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Heh, nasiel som bug v tom SEKA systeme. Ak si auto vyhladate podla SPZ a vpravo dole date zdielat vysledok cez priamy odkaz, tak vas to hodi na novu stranku, kde sa uz zobrazuju vsetky informacie vratane SPZ a VIN.
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Mam to z udajou z poistovne :) Ja verim tomu, ze to auto ma 400 tisic. Ved ked auto ma cca 16 rokov to máš cca 25 tisíc ročne.

Možno tých 235 tisic, ktoré uvádza ma ten "nový" motor :D
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Neviete pocitat? :D
Najazdene 235 000 + 160 000 motor. To je kolko? No predsa skoro 400 000 :lol:
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Že sa nehanbí takéto hovno poplátané predávať. Volant okusaný, narazník ogrcaný a ešte tam napíše top stav. Ani na darovaciu zmluvu by som sa takýto vrak neodvážil dať...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

MFa napísal:Isto to mal "starsi pan". :D

Hojko a to nevies, ze pred predajom vzdy kazdy vymeni polku auta? Nove tlmice, brzdy, capy, filtre, naplne a rozvody su este teple. A vsetky, aj 20 rocne vraky, su v top stave, ako nove. :lol:
jimmy_xp > ako som uz nedavno pisal hojkovi...

A este aku spotrebu tam napisal. Mimo mesto 3.2, ale ked sa posnazis tak dole kopcom das aj 2.5. :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

neivme co riesite ta cena je primerana kedze "V aute je namontovaná audio sústava s 300W Subwooferom" :D
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

aké máte skúsenosti ohľadom motora TSi, to je jedno akého objemu, či 1.2 či 1.4, no koluje dosť diskusii, že konkrétne motor 1.2 TSi vo Fábii, či Octávii je na hovno, keďže po jazde je potrebné sa špeciálne o turbo - dúchadlo a to tak, že ho treba ochladzovať, pretože pri takýchto malých objemoch v ťažších autách je namáhané najmä to, aby vyvolalo dostatočný výkon z takého malého objemu
No problém je napríklad i so vstrekovaním, či rozvodmi konkrétne v tomto motore?

//autoeditácia príspevku (02 Apr 2015, 20:41)
na tomto fóre je veľa negatívnych skúsenosti a recenzií, príspevkov na tento motor - http://www.autorubik.sk/technika/motor-12-tsi/
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Tu sa ani nepýtaj, je to benzín a benzín je na hojko.com IN, takže ti ho každý odporučí, celkovo je to ale problémový motor, ako prvé verzie tak aj tie ich vylepšené.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hrban: :roll: nie je tu IN a ani nic podobne, ale 90% ludi tu zhana auta na taky najazd a charakter ciest, kde viac alebo uplne sedi benzin, tak to tu zase neprehanaj...

ancikrista: ano, prve generacie mali problemy, zle mazanie, zla retaz, podpalene ventily, mas to aj v tom clanku zhrnute... o novsich to uz samozrejme neplati, zalezi od revizie motora...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

hej a zabudol si na bravúrny nápad koncernu -> ochlaďovať katalyzátor nezhoreným palivom... a potom benzín v oleji, ako pravda, že vada sa odstránila v nových motoroch, ale nech sa nehnevajú ale takú kok*tinu vymyslieť...

a ďalšia vec, ten motor má neuveriteľne vysoké teploty, ako majiteľia tých áut majú nájazd zatiaľ pár desiatok tisíc km, ale ver tomu, že po nájazde 100k bude treba meniť tesnenie a zbrusovať pokrútenú hlavu práve kvôli týmto vysokým teplotám. Ale tento problém sa ešte moc neukázal, keďže tie autá tento prejazd 100k nemajú. Síce revízia motora ochladila výfukové plyny, ale motor je stále žeravý, ochladiť výbušnú zmes pritom v dnešnej dobe ale nie je problém, ale to by sa nedosiahlo tých 77kw pri 1.2 objeme ale to je na dlhú debatu...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zobrali si inspiraciu z divisie diesel. Len tam sa to robi naopak, do DPF sa nezhorena nafta strieka kvoli vypaleniu. Jedno horsie jak druhe...

Sumar, ked chces starsie auto, zober si radsej atmo 1.4 resp. 1.6 1.8 co tam je nez tie prve turba, teraz uz sa to da, ale v oboch pripadoch by som porozmyslal ci nie je lepsie ist mimo koncern. Uz len kvoli tomu ze jak uz je teplejsie tak zase kazdych par dni pocuvam jak kde komu zase zmizla oktavka, golf, fabia
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Fabo napísal:zase kazdych par dni pocuvam jak kde komu zase zmizla oktavka, golf, fabia
...za posledny tyzden mojim znamym dve oktavie a jeden golf :D
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

RATZINGER666 napísal:hrban: :roll: nie je tu IN a ani nic podobne, ale 90% ludi tu zhana auta na taky najazd a charakter ciest, kde viac alebo uplne sedi benzin, tak to tu zase neprehanaj...

ancikrista: ano, prve generacie mali problemy, zle mazanie, zla retaz, podpalene ventily, mas to aj v tom clanku zhrnute... o novsich to uz samozrejme neplati, zalezi od revizie motora...
no možno, že pri pravidelnom menení oleja a filtrov to pri novších nehrozí až taký nárast porúch, no aj tak ak by som si vyberal napr. Fabia 2012 - 2014, tak radšej by som uprednostnil skôr s tým starším motorom 1.4 16v 63kW ako s tým novším 1.2 TSi 63 či 77kW.
To už sa dá povedať iba pri tej najnovšej, že 1.2 TSi 81kW, čo vyrábajú s tým najväčším objemom, tak tam sa človek tomu motoru už prakticky nevyhne, pretože je tam dokonca aj ten starší 1.0 MPi, čo v minulosti vyradili z výroby
Inak, s objemom 1.4 už asi nebudú vyrábať kvôli tomu, že vláda určila prísny zákaz automobilkám vyrábať motory vyšších objemov, kvôli zníženiu emisii, lebo ozónová diera sa čoraz viac zväčšuje, tak niet divu, že teraz už v lete máme zimu a v zime zas leto
Takže im neostáva nič iné, iba preplňovať a odľahčovať ako sa len dá, no potom aj tie motory sú také skôr na hovno ako tie v minulosti
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Napísať odpoveď