Gamepad na PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Gamepad na PC

Príspevok od používateľa 94jakub »

Má ho dva roky a je wireless, tak ktorý to asi bude.
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Dreamer napísal:Romeo2006 - Mas Xbox ONE gamepad alebo Xbox 360?
Mám Xbox 360
Ale mýlil som sa, mám ho od 7.1.2014, takže len rok :lol:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Lenze ja som pisal o ONE, je to skoda, bral by som konstrukciu 360 so srubkami - a analogy, triggery z ONE.

//autoeditácia príspevku (07 Okt 2019, 22:15)
Tak uz potrebujem novy gamepad aj ja, 360 sa uz nepredava, par kusov je, ale mam obavu ze to bude uz ina verzia, tak rozmyslam nad Xbox ONE S alebo Xbox One Elite, ktoreho cena klesla na priblizne 120€, oplati sa priplatit, alebo kupit iny - bude mat bezproblemovu kompatibilitu?

S Xbox One (nie S verziou) bol problem, ze sa obcas odpajal - aj pri zapojeni na kabel, nemal som ten problem iba ja, je to uz vyriesene? Je na tom Elite verzia lepsie?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ja používam na PC tento https://www.alza.sk/xbox-one-wireless-c ... 278390.htm a úplna spokojnosť.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam ten novsi, co uz ma v sebe BT a nepotrebuje teda ziadny specialny dongel a tiez nemam ziadne problemy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

U mna je to rovnake, mam tento: https://www.alza.sk/xbox-one-wireless-c ... 121306.htm (dolezity je kod modelu 6CL-00002) a staci k nemu bezny Bluetooth 4.0 adapter.
Ale s Bluetooth nefunguje sluchadlovy vystup na gamepade, na to treba originalny wireless adapter. Ceny su teraz rovnake, tak by som bral ten na ktory odkazuje fildinko.
fildinko
King
King

aacid napísal:ja mam ten novsi, co uz ma v sebe BT a nepotrebuje teda ziadny specialny dongel a tiez nemam ziadne problemy.

Tento model ktorý som linkoval je dobrý pre tých ktorý nemajú v PC vstavaný bluetooth.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, ale aky je vlastne rozdiel vo verzii S a ktora je novsia? Ktora je verzia "Microsoft Xbox ONE S ovladač, černý + bezdrátový adaptér pro Win 10 v2 (4N7-00002)"? Ja v PC nemam Bluetooth, takze to budem aj tak dokupovat.

Problem je, ze mne sa stara verzia One pokazila presne po 2 rokoch, odisiel stisk tlacidla A, zaroven sa "rozbila" os na jednej packe, preto som chcel novsi.

Ako dlho mate One? Nevypadava vam? Nema niekto aj Elite - a ako dlho?

Je mozne pouzivat One / One S / Elite aj na kabel, tak ako starsia verzia One?
fildinko
King
King

Ja mám ten svoj od februára tohto roku. Nemal som zatiaľ žiadny problém. Verziu 4N7-00002. Je tam aj ten adaptér na Windows 10 ale skúšal som už hrať aj len tak na kábli.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Moj 6CL-00002 bude mat v decembri 2 roky a zatial ide vsetko bez problemov. No musim priznat, ze s gamepadom hravam hry len prilezitostne. V priemere to vychadza mozno na 3-4 hodiny mesacne.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Nemate nahodou skusenosti s tymi lacnymi PS4 Ovladacmi z ALI? funguje to normalne? nemam PS, mam v plane to len pouzit ako gamepad pre Raspberry Pi..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

fildinko napísal:

Tento model ktorý som linkoval je dobrý pre tých ktorý nemajú v PC vstavaný bluetooth.
ja som tiez nemal vstavany BT, ale radsej som zobral tento + BT dongle. aj bol v tom case lacnejsi a zaroven mi to dava viac moznosti, napriklad ho vies pripojit k telefonu ci tabletu (aj ked som to vyuzil mozno raz v zivote :D)

ale jasne pokial to mas cisto na PCcko tak je to uplne jedno.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem, aj ked teraz neviem ktory zobrat, bluetooth by sa mi mozno zislo aj kvoli mobilu, ale neviem, nehrozi rusenie? Su tam aj ine rozdiely?

Ake su tam baterie alebo akumulator, nejak to neviem najst, myslim ze novy Elite uz ma vstavany akumulator, nevymenitelny, ako je na tom One, ci One S?

Je mozne pripojenie priamo kablom do USB pri oboch verziach?
cinges napísal:Nemate nahodou skusenosti s tymi lacnymi PS4 Ovladacmi z ALI? funguje to normalne? nemam PS, mam v plane to len pouzit ako gamepad pre Raspberry Pi..
Kupoval som (nie pre seba) viacero lacnych gamepadov (zo SK eshopov), na niektorych hrach funguju, ale na mnohych nie, mozno nejaky SW na emulaciu by pomohol, ja som to ale skusal a nefungovalo to.

EDIT: Tak som nasiel tieto 3 verzie, aky je medzi nimi rozdiel?

Microsoft Xbox ONE S ovladač, černý + bezdrátový adaptér pro Win 10 v2 (4N7-00002) (s technologií bluetooth)
Microsoft Xbox ONE S ovladač (4N6-00002)
Microsoft Xbox One gamepad (Nottingham) (v baleni 2 x AA batérie)

Takze ten prvy je bluetooth a ma aj adapter, tak ten bude najlepsi? Potreboval by som hlavne potvrdit, ze pojde zapojit aj USB kablom.
fildinko
King
King

Aké sú tam vôbec ceny? Pokiaľ je to všade približne rovnako tak choď do tohto ktorý som linkoval vyššie ( https://www.alza.sk/xbox-one-wireless-c ... 278390.htm ). Je k nemu ten adaptér, super ak nemáš vstavaný bluetooth v pc. Dá sa hrať aj cez kábel.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ceny su 49-52€, ten prvy je o jedno cislo novsia verzia a ma v nazve Win 10 a adapter, tak zoberiem ten.

Dakujem vsetkym za rady. :plus:

//autoeditácia príspevku (12 Okt 2019, 21:43)
Tak uz mam tento gamepad:

Microsoft Xbox ONE S ovladač, černý + bezdrátový adaptér pro Win 10 v2 (4N7-00002) (s technologií bluetooth)

Prve postrehy po dni pouzivania (hlavne porovnanie so starsou verziou One):
- ma konecne protismykovy povrch na zadnej casti, nie pogumovany, ale to je dobre
- LB a RB su "opravene", stlacaju sa lahko, pri starsej verzii to slo tazko
- konstrukcia sa zda byt pevnejsia, starsia verzia vrzgala pri stlaceni
- zadna cast sa mi zda hrubsia, podobne ako verzia 360
- nevypadava, zatial
- v baleni boli baterie, adapter a kratky predlzovaci kabel, ktorym sa ale neda prepojit s PC, zrejme je pre adapter

Takze som zatial spokojny, opat dakujem za pomoc s vyberom a urcite ho odporucam tiez, rozhodne sa vyhnite starsej verzii bez "S", myslim ze rozlisit sa da okrem cisla verzie aj podla protismykovemu povrchu, stara verzia ma celkom hladky povrch.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aky ma zmysel pouzivania na kabel ked ma BT alebo adapter?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som na kabel zvyknuty, nechcem pouzivat jednorazove baterie, stale kupovat, alebo nabijat, je to pre mna takto pohodlnejsie.

Mozno ked bude podlozka kde len polozim gamepad, mys, mobil a bezdratovo sa mi nabiju, tak sa kablov zbavim, ale takto sa mi nechce riesit nabijanie dalsieho zariadenia, ak to nie je nevyhnutne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal:Aky ma zmysel pouzivania na kabel ked ma BT alebo adapter?
ja vidim jedinu situaciu a sa vybiju baterky, ty nemas nahradne a chces hrat.
fildinko
King
King

Momentálne na alze Xbox One Wireless Controller + Bezdrôtový adaptér pre Windows 10 za 41,90
Napísať odpoveď