danove priznanie za 2014
-
blackieees
Medium Expert
Re: danove priznanie za 2014
Neo, neviem, co myslis pod pojmom "vzorec", ale pouzijes danove priznanie pre fyzicke osoby typu B. V danovom priznani vyplnis prijmy z brigady a zo zivnosti osobitne, neskor ich scitas a s touto sumou dalej pracujes a upravis ju o nezdanitelnu cast na danovnika. Ak mas manzelku a deti, tak pripadne o nezdanitelnu cast na manzelku, danovy bonus. Nakoniec este odcitas preddavky na dan.
To je tak v skratke.
To je tak v skratke.
ked ma niekto zivnost no nepracoval, bez prijmu, treba nieco podavat?
pokial neprerusil zivnost, bolo treba podat hoci aj s nulovymi udajmi
aha lebo co som pozeral tak ze to nie je povynne, zivnost chce pozastavit pripadne zrusit
-
blackieees
Medium Expert
Pokial jeho zdanitelne prijmy zo zivnosti a zavislej cinnosti nepresiahli 1901,67 € za rok 2014 a zaroven nevykazoval danovu stratu, tak nemusel podavat danove priznanie.Trussardi napísal:ked ma niekto zivnost no nepracoval, bez prijmu, treba nieco podavat?
-
javatar
Hardcore addict
Obnovim temu.
Za rok 2014 som nieco odpracoval na SVK par mesiacov som nepracoval vobec a koncom roka som regulerne pracoval v UK.
Poziadal som si o odklad danoveho priznania kvoli prijmom v zahranici. Ale co presne potrebujem do toho danoveho priznania? Googlit som googlil ale nachadzam tak veci o vrateni dani (co moj pripad nie je).
Co potrebujem dolozit aby ma nezdanili opat (kedze dane mam v UK normalne zaplatene)?
To musi SR vediet presnu vysku mojich prijmov v zahranici?
Vopred vdaka.
Za rok 2014 som nieco odpracoval na SVK par mesiacov som nepracoval vobec a koncom roka som regulerne pracoval v UK.
Poziadal som si o odklad danoveho priznania kvoli prijmom v zahranici. Ale co presne potrebujem do toho danoveho priznania? Googlit som googlil ale nachadzam tak veci o vrateni dani (co moj pripad nie je).
Co potrebujem dolozit aby ma nezdanili opat (kedze dane mam v UK normalne zaplatene)?
To musi SR vediet presnu vysku mojich prijmov v zahranici?
Vopred vdaka.
-
ledenaster
Medium Professional
LUDIA ked som pracoval minuly rok na brigadu 2-3 mesiace a ostatok TPP...student nie som.. rata sa na odovzdanie danoveho aj brigada ???? dik
Podla mna ano, treva tiez spravit rocne zuctovanie poistneho.
A neplati nieco ako toto: http://www.ako-uctovat.sk/clanok.php?t= ... 5-&idc=205
-teda sa podava ak zarobena ciastka prekoci polovicu z nezdanitelnej ciastky co je tých 1902 eur
prípadne ak si chce niekto podat danové priznanie kvôli vráteniu preddavkov z dane?
-teda sa podava ak zarobena ciastka prekoci polovicu z nezdanitelnej ciastky co je tých 1902 eur
prípadne ak si chce niekto podat danové priznanie kvôli vráteniu preddavkov z dane?
-
ledenaster
Medium Professional
poistne spravi automaticky poistovna
....inak ake vlastne dokumenty treba ? prefotene dokumenty o zdanitelnych primoch od zamestnavatela..... a treba aj z Uradu prace nieco ak som nerobil cely rok ?