II. pilier dôchodkového poistenia
Re: II. pilier dôchodkového poistenia
Včera bola dosť poplašná reportáž v správach na markíze.
http://tvnoviny.sk/sekcia/ekonato/17417 ... -sklamanie
Ako mojím laickým okom to bolo nariadené niekým zhora, pretože sám som v médiách pracoval a viem ako to chodí.
Myslíte si, že je to také zlé? Všetky výpočty mne zatiaľ ukazovali, že sa mi to oplatí. Mám pod 35 rokov a zarábam cca priemernú mzdu.
http://tvnoviny.sk/sekcia/ekonato/17417 ... -sklamanie
Ako mojím laickým okom to bolo nariadené niekým zhora, pretože sám som v médiách pracoval a viem ako to chodí.
Myslíte si, že je to také zlé? Všetky výpočty mne zatiaľ ukazovali, že sa mi to oplatí. Mám pod 35 rokov a zarábam cca priemernú mzdu.
Nepozeral som tu reportáž, ani nebudem. K II. pilieru napíšem len toľko, že pri momentálnom vývoji verejných financií sa zoštátni tak ako v prípade Maďarska a Poľska. Takže je to viac menej jedno a všetko prejde naspäť do I. piliera.
-
MuKkY
Star
- Kontaktovať používateľa:
hello,
ked vystupim z 2. piliera peniaze dostanem na ucet alebo to podje na "iny" ucet do socialky ??
ked vystupim z 2. piliera peniaze dostanem na ucet alebo to podje na "iny" ucet do socialky ??
tie, ktore by si inak odviedol do II. piliera?
samozrejme, do socialky
samozrejme, do socialky
Ja osobne z druhého piliera nemienim vystúpiť. Dosť ma aj pobavil list, ktorý som minulý týždeň obdržal od Sociálnej poisťovne. Snažia sa tým listom presvedčiť ľudí, aby z druhého pilieru vystúpili. Už len kvôli tomuto ich "nátlaku" alebo ako to správne nazvať, z toho druhého pilieru nevystúpim.
Áno, stále, keď bol otvorený druhý piliér, prišiel list zo sociálnej poisťovne.. heh. Teraz mi však ešte neprišiel, ale videl som už nejaké obálky zo sociálnej poisťovne pre iných, čiže môžem každý deň niečo také očakávať. Možno dnes.
Tiež zatiaľ nevystupujem, čo som aj pozeral kdejaké odporúčania, pri mojej kombinácii veku a príjmu odporúčajú vo všetkých analýzach zotrvať. Každopádne, kým my pôjdeme do dôchodku, zmení sa to ešte 200x, nehovoriac o zvýšení dôchodkového veku, ktorého sa asi len málokto z nás dožije.
Tiež zatiaľ nevystupujem, čo som aj pozeral kdejaké odporúčania, pri mojej kombinácii veku a príjmu odporúčajú vo všetkých analýzach zotrvať. Každopádne, kým my pôjdeme do dôchodku, zmení sa to ešte 200x, nehovoriac o zvýšení dôchodkového veku, ktorého sa asi len málokto z nás dožije.
Vždy je lepšie mať dôchodok poistení z dvoch zdrojov ako sa spoliehať na jeden jediný.
Páči sa mi aj možnosť dôchodok dediť.
Páči sa mi aj možnosť dôchodok dediť.
-
Mek
Addict
Mne ten list od socialky prisiel, tiez ma presviedcali, aby som vystupil. Nerozumiem, preco sa vobec obtazovali - velmi dobre vedia, kolko mam rokov a isto poznaju aj moj prijem, a teda musia aj vediet, ze sa mi neoplati z druheho piliera vystupovat. Ale nerobim si zaluzie, ze to nerozhodnutych nezlomi...
-
guess.whoo
Redeemer
posielali to plosne, keby mali kazdeho takto preverovat tak to nepride ani do konca milenia
1 query v SQL, to by mohli zvladnut
Lenže stále môže motyka vystreliť a môže byť aj taký mladý človek s vysokým platom, ktorý naletí na Ficove kecy.. a preto skúšajú a posielajú všetkým!
-
Fabo
Hardcore addict
Hadam nebudu pri praci este rozmyslat! 
Vela ludi tu teda neni co veci na sluby ktore budu za 40-50 rokov