Vyber spravneho operatora FunFon/Easy Pecka/Tesco mobile
Vyber spravneho operatora FunFon/Easy Pecka/Tesco mobile
Potrebujem sa poradit. Ci existuje lepsia moznost vyberu operatora
Osoba c. 1: vyuziva O2, vola na 1 cislo neobmedzene v sieti O2, plati sluzbu mojmu najblizsiemu za 3euro mesacne a data 100mb za 3euro mesacne, nieco prevola no nie vela. Typ sluzby O2 predplatenka. Bez viazanosti, cislo mozne preniest.
Navrhovana zmena, minimalne 500mb maximalne 1000mb dat (po presurfovani znizit rychlost), znizit jednotkovu cenu za minutu hovoru do inych sieti, volat neobmedzene na osobu c.2 za vyhodnu cenu (promo akcie su bonusom ale kalkulujem aj po vyprsani proma). Zmenit sluzbu na fakturu.
Osoba c. 2: vyuziva O2 na fakturu, uplatnuje sa 150eur za prenos cisla, faktury plati do 2 eur za mesiac po uplatneni bonusu. Data 3euro 100mb co sa zda tiez velmi malo. Osoba c. 2 potrebuje prijimat neobmedzene hovory od osoby c.1. Bez viazanosti, cislo mozne preniest.
obidva cisla sa vedia prisposobit s prenosom
Riesenie bez viazanosti:
Tesco mobile som vyskrtol zda sa nevyhodny
Easy Pecka v cenniku som nenasiel moznost aktivacie neobmedzeneho volania na 1 cislo v sieti telekom, neexistuje?
Funfon som nakloneny najviac, 500mb na pol roka zadarmo, potom kolko stoji tych 500mb? v cenniku som nenasiel, je moznost aj vacsi objem dat? FunFon spojka, 6 mesiacov volania v sieti FunFon zadarmo, OK kolko potom stoji volania na 1 cislo funfon neobmedzene? V cenniku som nenasiel.
Prosim pomozte mi, pre ktoru variantu sa mam rozhodnut?
Osoba c. 1: vyuziva O2, vola na 1 cislo neobmedzene v sieti O2, plati sluzbu mojmu najblizsiemu za 3euro mesacne a data 100mb za 3euro mesacne, nieco prevola no nie vela. Typ sluzby O2 predplatenka. Bez viazanosti, cislo mozne preniest.
Navrhovana zmena, minimalne 500mb maximalne 1000mb dat (po presurfovani znizit rychlost), znizit jednotkovu cenu za minutu hovoru do inych sieti, volat neobmedzene na osobu c.2 za vyhodnu cenu (promo akcie su bonusom ale kalkulujem aj po vyprsani proma). Zmenit sluzbu na fakturu.
Osoba c. 2: vyuziva O2 na fakturu, uplatnuje sa 150eur za prenos cisla, faktury plati do 2 eur za mesiac po uplatneni bonusu. Data 3euro 100mb co sa zda tiez velmi malo. Osoba c. 2 potrebuje prijimat neobmedzene hovory od osoby c.1. Bez viazanosti, cislo mozne preniest.
obidva cisla sa vedia prisposobit s prenosom
Riesenie bez viazanosti:
Tesco mobile som vyskrtol zda sa nevyhodny
Easy Pecka v cenniku som nenasiel moznost aktivacie neobmedzeneho volania na 1 cislo v sieti telekom, neexistuje?
Funfon som nakloneny najviac, 500mb na pol roka zadarmo, potom kolko stoji tych 500mb? v cenniku som nenasiel, je moznost aj vacsi objem dat? FunFon spojka, 6 mesiacov volania v sieti FunFon zadarmo, OK kolko potom stoji volania na 1 cislo funfon neobmedzene? V cenniku som nenasiel.
Prosim pomozte mi, pre ktoru variantu sa mam rozhodnut?
Re: Vyber spravneho operatora FunFon/Easy Pecka/Tesco mobile
Do názvu dáš TM, potom napíšeš, že si vyškrtol. Prečo sa ti zdá nevýhodný v provnaní s Easy či FF?
nema neobmedzene volania v sieti Tesco Mobile
Z tvojho rozboru pozerám, že ani Easy Pecka to nemá. TM to má v prípade karty na kredit a prepojení s ClubCrad, navyše dostávaš aj dvojnásobný kredit. No spomínal si prechod na faktúru. Jedine FF, no čo po 6 mesiacoch? Z niečoho musíš asi ustúpiť.
Po 6 mesiacoch kolko stoji ta sluzba FF spojka? na 6 mesiacov zadarmo a dalej?
Nie som Orange fanda, po tom co ma predajca oklamal, ale momentalne je Orange Sova 5 najlepsi produkt pre tych co malo volaju a zaroven pozaduju neobmedzene volania + net.
Takze: Obe osoby si daju pausal Sova 5. Cena 5 eur - bez viazanosti. V ramci Sovy 5 je bezplatna sluzba volania na 1 cislo "zadarmo" a neobmedzene. Tutu sluzbu si mozu obaja vybrat. Ako bonus budu mat obaja kredit 5 eur na volania, co je pri cene 10centrov za minutu v ramci SR 50 minut. Kredit sa da pouzit na sms/mms tiez. Teraz mobilny net. Kazdy ma k dispozicii 100MB. Prvy si zoberie Internet Start - 700MB. Pozor! Prenos cisla + objednanie pausalu a Internetu Start je potrebne realizovat cez eshop. Iba tak je cena za tento balik 1.99EUR (normalne 6.99). Cena plati na 2 roky, takze dobry deal. Druha osoba si zaplati spojenie dat s druhym cislom. Cena 2 eura pre 2 SIM. Tym padom obaja budu moct vyuzivat 100+100+700+dalsich 500MB ako bonus za spojenie. To je uz slusna porcia dat len za 4 eura/mesiac. Aby bol priznany dobropis 5eur/mesiac za prenos cisla je potrebne aby obe cisla mali fakturu nad 5 eur. Co splnaju doplnkovym internetom. Takze suma sumarum. Prve 2 roky bude kazde cislo platit 2 eur/mesiac a potom mesiace 25 az 30 bude cena ... otazna ale maximalne sa navysi o 5 eur (kedze akcia na internet start je len na 2 roky). Po 2 rokoch ale situacia moze byt ina a zrejme bude opat dobre zmenit operatora. Ale aj tak si myslim, ze toto je najlepsi deal v sucasnosti aky operatori ponukaju navyse bez viazanosti a na pausal.
Takze: Obe osoby si daju pausal Sova 5. Cena 5 eur - bez viazanosti. V ramci Sovy 5 je bezplatna sluzba volania na 1 cislo "zadarmo" a neobmedzene. Tutu sluzbu si mozu obaja vybrat. Ako bonus budu mat obaja kredit 5 eur na volania, co je pri cene 10centrov za minutu v ramci SR 50 minut. Kredit sa da pouzit na sms/mms tiez. Teraz mobilny net. Kazdy ma k dispozicii 100MB. Prvy si zoberie Internet Start - 700MB. Pozor! Prenos cisla + objednanie pausalu a Internetu Start je potrebne realizovat cez eshop. Iba tak je cena za tento balik 1.99EUR (normalne 6.99). Cena plati na 2 roky, takze dobry deal. Druha osoba si zaplati spojenie dat s druhym cislom. Cena 2 eura pre 2 SIM. Tym padom obaja budu moct vyuzivat 100+100+700+dalsich 500MB ako bonus za spojenie. To je uz slusna porcia dat len za 4 eura/mesiac. Aby bol priznany dobropis 5eur/mesiac za prenos cisla je potrebne aby obe cisla mali fakturu nad 5 eur. Co splnaju doplnkovym internetom. Takze suma sumarum. Prve 2 roky bude kazde cislo platit 2 eur/mesiac a potom mesiace 25 az 30 bude cena ... otazna ale maximalne sa navysi o 5 eur (kedze akcia na internet start je len na 2 roky). Po 2 rokoch ale situacia moze byt ina a zrejme bude opat dobre zmenit operatora. Ale aj tak si myslim, ze toto je najlepsi deal v sucasnosti aky operatori ponukaju navyse bez viazanosti a na pausal.
Neviem ako O2, tiez neviem ci je stale mozne oficialne, ci neoficialne ziskat pausal Orange Start 0€, ale tento pausal mam, je bez viazanosti, so sekundovou tarifikaciou, volania kedykolvek na akukolvek siet za 12 centov/min., sms za 6 centov, popritom je mozne sa pripojit k skupine 5 ludi, teda volat a sms-kovat na 4 cisla Orange ak len jedno z nich ma pausal 20€+, takze bez viazanosti, bez obmedzenia casu, je mozne volat PRAKTICKY za 0€ na 4 Orange cisla, bez viazanosti a bez rizika prepadnutia cisla. Je to idealne pre ludi, ktori potrebuju volat mensiemu poctu Orange zakaznikov bezplatne a komukolvek inemu za nizky poplatok (12 centov) kratke hovory. Dalsou velkou vyhodou je istota ze cislo nemoze nikdy prepadnut a NETREBA NABIJAT kredit, nikdy!
sundevil: je mozne ziskat rovnaky objem sluzieb za tu cenu aj prenosom len jedneho cisla?
Myslim, ze nie. Cely trik je v tom, ze Sova 5 stoji 5 eur a mesacna zlava za prenos cisla je 5 eur. Teda je zadarmo (vratane neobmedzenych volani na 1 cislo pre kazdy pausal) a plati sa len za sluzby navyse (internet start + spojenie dat). Inak to spojenie dat je asi najlacnejsi sposob ako si priplatit data.
Btw, ak mas uz jedno cislo v orange a nemas viazanost tak si ho treba preniest z orange a naspat. Pre vsetkych ludi bez viazanosti sa opat jedna o super sposob ako ziskat zlavu. Plus pri odchode je este sanca, ze operator ponukne nieco lepsie. Neplati pre niektore starsie 3G pausaly, ktore su lacnejsie (za istych okolnosti), vtedy sa to neoplati.
Pripadne rozpis co mas teraz a ake by mali byt nove sluzby. Celkova cena pojde urcite stlacit dolu.
Btw, ak mas uz jedno cislo v orange a nemas viazanost tak si ho treba preniest z orange a naspat. Pre vsetkych ludi bez viazanosti sa opat jedna o super sposob ako ziskat zlavu. Plus pri odchode je este sanca, ze operator ponukne nieco lepsie. Neplati pre niektore starsie 3G pausaly, ktore su lacnejsie (za istych okolnosti), vtedy sa to neoplati.
Pripadne rozpis co mas teraz a ake by mali byt nove sluzby. Celkova cena pojde urcite stlacit dolu.
mmntalne mam predplatenku funfon, vadi mi akurat kratka platnost kreditu (mesiac).
Ak som to pochopil spravne, tak mi staci zaskrtnut prenos cisla a nekonecny internet v mobile start. Potom po odpocitani zlavy budem platit iba 2€ mesacne za 5€ kreditu a 800MB dat.
Avsak mozem si prenies cislo ak moja terajsia karta je pisana na mna a mam 17 rokov ?
Ak som to pochopil spravne, tak mi staci zaskrtnut prenos cisla a nekonecny internet v mobile start. Potom po odpocitani zlavy budem platit iba 2€ mesacne za 5€ kreditu a 800MB dat.
Avsak mozem si prenies cislo ak moja terajsia karta je pisana na mna a mam 17 rokov ?
Zdravím, sorry ze vyuzijem tuto temu, ale nebudem zakladat novu, kedze ma trapi rovnaka vec.
Kedze sa tu hovori o tom vyhodnom pausali Sova, chcel by som sa spytat na svoju situáciu a bol by som rad ak by mi niekto pomohol. Spominal sa tu ten pausal ale pre situaciu s prestupom, a kedze ja uz v Orange som tak by ma zaujimalo ako to plati pre mna.
Takze momentálne mam kredit (Orange prima) a vela nevolam, nemam s kym takze da sa povedat ze nevolam skoro vobec a s rodinou mam zdarma. Jedine kvoli comu nabijam kredit je predlzovanie si 700mb objemu dat za 7 eur mesacne. Celkom vyhovuje, pretoze som neviazany.
Moja otazka - mam ostat pri kredite, alebo pri volbe pausalu Sova usetrim? Ako je to s viazanostou, objemom dat, minutami a mesacnym poplatkom? Kamarat mi povedal, ze mozem vyuzit aj svoj ISIC aby mi ztrhavali 5 eur mesacne (sice je neplatny, ale vraj len staci ukazat ze mam).
A odpoved dik a k+
Kedze sa tu hovori o tom vyhodnom pausali Sova, chcel by som sa spytat na svoju situáciu a bol by som rad ak by mi niekto pomohol. Spominal sa tu ten pausal ale pre situaciu s prestupom, a kedze ja uz v Orange som tak by ma zaujimalo ako to plati pre mna.
Takze momentálne mam kredit (Orange prima) a vela nevolam, nemam s kym takze da sa povedat ze nevolam skoro vobec a s rodinou mam zdarma. Jedine kvoli comu nabijam kredit je predlzovanie si 700mb objemu dat za 7 eur mesacne. Celkom vyhovuje, pretoze som neviazany.
Moja otazka - mam ostat pri kredite, alebo pri volbe pausalu Sova usetrim? Ako je to s viazanostou, objemom dat, minutami a mesacnym poplatkom? Kamarat mi povedal, ze mozem vyuzit aj svoj ISIC aby mi ztrhavali 5 eur mesacne (sice je neplatny, ale vraj len staci ukazat ze mam).
A odpoved dik a k+
ano, spravneNinx napísal:Ak som to pochopil spravne, tak mi staci zaskrtnut prenos cisla a nekonecny internet v mobile start. Potom po odpocitani zlavy budem platit iba 2€ mesacne za 5€ kreditu a 800MB dat.
predpokladam, ze mozes. Treba tiez pozriet ake ma Orange podmienky pre pausal (kedze nebude viazanost, akciovy mobil tak by tam nemal byt ziadny problem). Radsej si to vsetko dopredu over. Aj keby tak neviem ako na predajni presviedcali, ze oni ti prenos spravia a aktivuju rovnake sluzby tak im podakuj a sprav si to cez net. Istota je istota.Ninx napísal:Avsak mozem si prenies cislo ak moja terajsia karta je pisana na mna a mam 17 rokov ?
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2015, 22:01)
neviem ake podmienky ma ISIC zlava a na ake dlho obdobie ti ju daju. Zlavu pri prenose mas ale na 30 mesiacov. Daj si sovu a internet start. Predtym si ale prenes cislo napr do O2 (o2 fer na fakturu alebo predplatenku), akonahle budes v O2 poziadaj o prenost naspat do Orange (cez internet). Vo vysledku budes mat mesacne 5eur kredit (ekvivalent 50 minut), 100+700MB internetu a jednu doplnkovu sluzbu (poistenie faktur neratam, to je blbost. Ale prenos kreditu resp neobmedzene volania na 1 cislo moze byt uzitocna sluzba). Vo vysledku budes mat pausal bez viazanosti za 1.99 mesacne. Kazdy mesiac aj na tom male co im platis usetris 5 eur. Na zaciatku budes par dni v O2, ale za tu usporu sa to celkom oplati.uNfEiL napísal:Zdravím, sorry ze vyuzijem tuto temu, ale nebudem zakladat novu, kedze ma trapi rovnaka vec.
A odpoved dik a k+
Super, presne toto som potreboval vedieť, ksundevil napísal:neviem ake podmienky ma ISIC zlava a na ake dlho obdobie ti ju daju. Zlavu pri prenose mas ale na 30 mesiacov. Daj si sovu a internet start. Predtym si ale prenes cislo napr do O2 (o2 fer na fakturu alebo predplatenku), akonahle budes v O2 poziadaj o prenost naspat do Orange (cez internet). Vo vysledku budes mat mesacne 5eur kredit (ekvivalent 50 minut), 100+700MB internetu a jednu doplnkovu sluzbu (poistenie faktur neratam, to je blbost. Ale prenos kreditu resp neobmedzene volania na 1 cislo moze byt uzitocna sluzba). Vo vysledku budes mat pausal bez viazanosti za 1.99 mesacne. Kazdy mesiac aj na tom male co im platis usetris 5 eur. Na zaciatku budes par dni v O2, ale za tu usporu sa to celkom oplati.
Takže môžem to všetko riešiť cez net, keďže teraz nemám cestu do mesta? Nebol by ale rýchlejší proces keby som sa zastavil na predajni?
Inak keď si v O2 eshope objednám program "O2 Fér na faktúru" s 0 € mes. poplatkom, tak to znamená že budem mať akože normálne O2 kredit, ktorý si budem môcť kúpiť na predajni/dobiť cez terminál a pod.? Pýtam sa lebo v názve je "s platbou na faktúru", takže aká faktúra mi bude chodiť? A ten kredit čo mám momentálne v Orangi sa mi prenesie alebo ho stratím, alebo ho mám radšej vyčerpať alebo čo s ním bude? A keď mi už príde O2 karta, tak si mám hneď dobiť kredit alebo tých pár dní čo sa číslo bude zase presúvať do Orangu vydržať? V tomto sa moc nerozumiem takže by ma to veľmi zaujímalo... A hlavne -> Číslo mi po prenose jak do O2 a do Orangu ostane to isté?
Inak ešte... Keď mi príde z O2 a potom z Orange sim karta, tak príde v tých 3 formách (Normal/Micro/Mini či aké sú to)?
A k tomu Orangu.. Budem si môcť potom kedykoľvek zmeniť tú doplnkovú službu?
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2015, 3:03)
Toto som si teraz prečítal, je to pravda?
Koľko stojí prenos telefónneho čísla?
U nás za prenos telefónneho čísla neplatíte. Váš pôvodný operátor si zaúčtuje poplatok za prenos čísla (Orange = 6,62 €, Telekom = 7,90 €). Ak teraz využívate služby s platbou na faktúru (paušál), Váš operátor si vyúčtuje poplatok v poslednej faktúre. Ak máte SIM kartu s dobíjaním kreditu, poplatok Vám bude stiahnutý z kreditu – preto je dôležité mať dostatočnú výšku kreditu na vašej súčasnej SIM karte. Ak sa rozhodnete pre program služieb O2 Fér s platbou na faktúru, O2 Paušál alebo O2 Moja firma, získate od nás bonus za prenos čísla.
edit: teraz som si prečítal http://mobilmania.azet.sk/clanok/101314 ... enos-cisla tak snáď ten poplatok už neplatí
orange novinky: http://mobilmania.azet.sk/clanok/103813 ... -menej-dat#
To len dokazuje, ze cela procedura s prenosom cisla (+mobilnym internetom za 1.99 mala zmysel pre zakaznika). Orange zrejme na tejto kombinacii prerabal, tak to stopli
To len dokazuje, ze cela procedura s prenosom cisla (+mobilnym internetom za 1.99 mala zmysel pre zakaznika). Orange zrejme na tejto kombinacii prerabal, tak to stopli
Veľmi ma zaujíma jedna vec. Pri paušále napr Sova 10 kde je k dispozícii kredit 10 €. Ten kredit sa dá použiť IBA na volanie / sms alebo aj na nákup niečoho cez SMS (napr z CS:GO cez SMS v progamingshop.sk)? A aj keby som si predsa len kúpil to spomínané CS:GO cez SMS, tak ako sa to zúčtuje? Nestiahne sa to z kreditu ale bude to na faktúre či ako?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
to su sluzby tretich stran takze nie