Svietiaca myš po vypnutí PC
Svietiaca myš po vypnutí PC
Mal by som prosbu na Vás vedel by mi niekto poradiť po vypnutí PC, ostáva svietiť myš a je to dosť otravné, nakoľko mi to predošlé PC nerobilo. Momentálne mam matičnú dosku Gigabyte GA-H97M-D3H, a Win 7 Home Premium, nedá sa to niekde nejak nastaviť prípadne vypnúť v biose aby to nesvietilo po vypnutí Pc ? Nechcem ho stále odpájať z elektriky. Ďakujem za pomoc. 
Re: Svietiaca myš po vypnutí PC
si si istý že ho vypneš? nechapem ako je mozne ze na vypnutom PC prechádza matičnou doskou prúd až do USB portov...
nie je náhodou zozadu bedne vypínač?
Vypnem ho na 100%
. A zo zadu je vypínač na zdroji lenže ja ho nechcem odpájať od prúdu a tým vypínačom to bohužial spravim.
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Skus len prehodit do ineho USB portu, resp v biose vypnut zobudzanie pomocou klavesnice, pripadne vypnutie napajania USB portov v stave vypnutia. zajtra mozem pozriet mam podobnu dosku.
-
Michaelo
Hardcore addict
Prave ze ak nepotrebuje 12V ale cca 5V tak ti to bude svietit. Rovnako mas aj svetla do USB (tie led pasiky), ak zozenies ten s mensou spotrebou (5V), bude svietit aj pri vypnutom PC 
TL;DR
USB dostavaju stavu aj ked je PC vypnuty.
TL;DR
USB dostavaju stavu aj ked je PC vypnuty.
-
Jaccobinho
Medium Star
Michaelo si si istý? Podľa mňa USB nikdy nedá viac ako 5V, taká je jeho špecifikácia, veď si predstav že máš pripojený telefón do takého portu, 12V ho nadobro odpáli
-
Michaelo
Hardcore addict
Som si isty, ak neveris, pozri si:
az po 3:40 cca.
A USB ti podporuje az do 20V
Sak si zober, ze niektore podsvietene klavesnice potrebuju 2x USB 2.0 aby vobec sli no uplne im staci jediny USB 3.0 port
Sak si zober, ze niektore podsvietene klavesnice potrebuju 2x USB 2.0 aby vobec sli no uplne im staci jediny USB 3.0 port
1. 5.00 +0.25/−0.55 V (USB 3.0)
2. nechapem, naco ide cez MB prúd ked je PC vypnuty, žeby kvoli tlacidlu na zapnutie/vypnutie? (moj notebook sa napr. uplne vypne a myška mi v noci nesvieti)
2. nechapem, naco ide cez MB prúd ked je PC vypnuty, žeby kvoli tlacidlu na zapnutie/vypnutie? (moj notebook sa napr. uplne vypne a myška mi v noci nesvieti)
-
hojko
Site Admin
USB 3.0 ma taktiez len 5V, ale tusim je tam uz vyssi prud. neviem kde si vzal 20V 
-
hrban
Addict
PC dosky majú možnosť v BOIS-e vypnúť napájanie na USB, na laptope to je štandardne vypnuté, mrkni bios, tam niekde by to malo byť ako power supply alebo čosi podobné, na niektorých GB doskách sa to volá EUP, na niektorých sa to ale vypnúť nedá. Mrkni bios či tam niečo nájdeš. Nové dosky si toto obľúbili nakoľko si vieš doládovať mobil bez zapnutého PC, ale niekedy to viac sere ako robí prospechu.
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2015, 23:12)
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2015, 23:12)
USB nikdy nemalo viac ako 5V, dve prípojky potrebuješ kvôli prúdu nie napätiu (prúd sa dá pri paralelnom pripojení zvýšiť, napätie nikdy čiže tvoj argument s dvomi USB na jednej klívesnici is INVALID), ten týpek na tom linku čo si dal hovorí o čomsi inom ako napätí na USB, hovorí o napätí v skrinke. Tam sa dá dosiahnúť viac ako 12V keď vieš ako na to ale na USB bude vždy 5V.Michaelo napísal:Som si isty, ak neveris, pozri si:
-
Michaelo
Hardcore addict
Co by, ak mas kabel ktory je robeny na prenos elektriny a nie dat, si schopny z USB portu vymacknut o dost viac ako 5V 
Hrban: Pozri si to video poriadne, zapojil ich do USB vzadu, vypol PC a oni krasne ostali svietit
Do vnutra ich zapajal tiez do USB portu a to iba preto, aby to vyzeralo cistejsie.
Devices can request higher currents and supply voltages from compliant hosts – up to 2 A at 5 V (for a power consumption of up to 10 W), and optionally up to 3 A or 5 A at either 12 V (36 W or 60 W) or 20 V (60 W or 100 W)
Hrban: Pozri si to video poriadne, zapojil ich do USB vzadu, vypol PC a oni krasne ostali svietit
Michaelo nauč sa čítať a chápať písaný text. Je tam písané, že zariadenia môžu vyžadovať... a nie že USB port toľko dokáže dodať. Zdroj dokáže dodať 3,3V 5V a 12V. Aby si mohol mať na USB porte 20V a viac, musela by mať doska nejaký trafák. A ja osobne nepoznám, respektíve neviem o žiadnej doske, ktorá by disponovala transormátorom generujúcim 20V do USB portov. Skús pustiť do svojej dosky 20V a zisti, čo sa s tou doskou stane. Potom možno pochopíš, že 20V na USB porte mať nebudeš. Teda budeš, ale iba kým ti odpáli najcitlivejšiu polovodičovú súčiastku.
A čo sa týka toho videa, tak si zisti aký je rozsah pracovného napätia pri rôznych typoch LED. A ešte jedna vec. Spotreba sa neudáva vo V (voltoch). Spotreba sa udáva vo W (wattoch). Odporúčam ti, si najprv naštudovať dané pojmy a až potom ich používať vo svojich príspevkoch.
A čo sa týka toho videa, tak si zisti aký je rozsah pracovného napätia pri rôznych typoch LED. A ešte jedna vec. Spotreba sa neudáva vo V (voltoch). Spotreba sa udáva vo W (wattoch). Odporúčam ti, si najprv naštudovať dané pojmy a až potom ich používať vo svojich príspevkoch.
-
hrban
Addict
michaelo splietaš osme na deviate, v tom videu ak by si ho počúval povedal, že zapája ledky 5V do USB aby mu svietili aj počas vypnutia, vovnútri skrine nezapájaš na USB a neviem odkiaľ je tá citácia ale na USB je proste 5V, keby tam bolo viac tak odjebeš mobil po zapojení, lebo napätie nie je prúd, že telefón si zoberie koľko potrebuje, keby bolo na USB 20V tak tam proste je 20V a nikdy nie menej, tak funguje napätie, nie je možné, aby si zapojil nabíjačku 50V na 19V notebook.
Ale darmo sa hádať michaelko má svoju pravdu a všetci sa z neho ako máme posrať.
Vytrhne nejaký text z kontextu a basta, mám ti preložiť tú citáciu čo si postol ? bo asi jej nerozumieš, tam sa nikde nespomína USB port.
plus ak by si zapojil dve USB a len kábel na prenos napätia nie dát a spojíš ich tak odpáliš max dosku, nevyberieš odtiaľ viac ako 5V
Ale darmo sa hádať michaelko má svoju pravdu a všetci sa z neho ako máme posrať.
Vytrhne nejaký text z kontextu a basta, mám ti preložiť tú citáciu čo si postol ? bo asi jej nerozumieš, tam sa nikde nespomína USB port.
plus ak by si zapojil dve USB a len kábel na prenos napätia nie dát a spojíš ich tak odpáliš max dosku, nevyberieš odtiaľ viac ako 5V
-
Michaelo
Hardcore addict
Poslem to teda cele, je to priamo na tej wiki:

Ako to myslis s tymi dvoma USB? Ja nrazam na to, ze mas viacero produktov, ako napr Corsair RGB Mechanicke klavesnice (K70 atd), kde mas vyskup 2 kable, jeden berie energiu a prenasa data, druhy len energiu. Ak mas USB 2.0, musis zapojit oba, ak mas USB 3.0, uplne staci zapojit len ten na data, lebo USB 3.0 ma dost stavyIn July 2012, the USB Promoters Group announced the finalization of the USB Power Delivery ("PD") specification, an extension that specifies using certified "PD aware" USB cables with standard USB type A and B connectors to deliver increased power to devices with larger energy demand. Devices can request higher currents and supply voltages from compliant hosts – up to 2 A at 5 V (for a power consumption of up to 10 W), and optionally up to 3 A or 5 A at either 12 V (36 W or 60 W) or 20 V (60 W or 100 W). In all cases, both host-to-device and device-to-host configurations are supported.
PD-aware devices implement a flexible power management scheme by interfacing with the power source through a bidirectional data channel and requesting a certain level of electrical power, variable up to 5 A and 20 V depending on supported profile.
The USB 3.0 SuperSpeed specifications boost will up the power delivery to 100 watts, from just 10 watts, through delivering a maximum of 20 volts at 5 amps.
Michaelo najprv si naštuduj základy elektrotechniky a potom niečo mudruj. Porty USB 1.x a USB 2.0 dokážu dodávať maximálne 500mA prúd. Port USB 3.x dokáže dodať už 900mA prúd. Nájdi si technický štítok k tej klávesnici Corsair RGB K70 a pozri si, koľko prúdu (A) a aké napätie (V) vyžaduje. Potom pochopíš, prečo pri portoch USB 1.x a USB 2.0 je treba dve koncovky. Lebo každý USB port ti dá maximálne 5V. Lenže ak potrebuje klávesnica napríklad 700mA prúd, tak musíš do USB 1.x alebo USB 2.0 pripojiť dve koncovky do dvoch portov. Lebo jeden ten port ti dá maximálne 500mA, čo nestačí. Pri USB 3.x ti stačí len jeden konektor, lebo ten port ti dokáže dodať už 900mA, čo tej klávesnici stačí. Dôrazne ti odporúčam si veci naštudovať skôr, ako začneš o nich mudrovať. Aspoň nebudeš za gašpara.
A tu si prečítaj niečo ohľadom USB power delivery. Tento typ USB sa na základných doskách !!!NENACHÁDZA!!!
A tu si prečítaj niečo ohľadom USB power delivery. Tento typ USB sa na základných doskách !!!NENACHÁDZA!!!
-
hrban
Addict
njn to je ale o USB 3.1 alebo usb C
plus dva káble na klávesnicu máš kvôli prúdu nie napätiu, pletieš hrušky s jablkami...
plus dva káble na klávesnicu máš kvôli prúdu nie napätiu, pletieš hrušky s jablkami...
-
Michaelo
Hardcore addict
Ale ide o to že USB ti tých 20V dokáže dať 
Ale áno, porty na samotnej doske ktorá nemá USB typ C ti toľko nedajú. Uznávam, skláňam sa a prosím o rozhrešenie...
Ale aj tak, ako som hovoril, USB dostáva energiu aj keď je PC vypnutý. Na niektorých doskách sa to dá nastaviť v BIOSe, ale nie na každej
Ale áno, porty na samotnej doske ktorá nemá USB typ C ti toľko nedajú. Uznávam, skláňam sa a prosím o rozhrešenie...
Ale aj tak, ako som hovoril, USB dostáva energiu aj keď je PC vypnutý. Na niektorých doskách sa to dá nastaviť v BIOSe, ale nie na každej
-
hrban
Addict
dokáže dať aj 110V keď si vygoogliš killer USB, ale tých 110V dá spätne, sebe a usmaží dosku a potrebuješ mať k tomu to špeci USB zariadenie 
-
Michaelo
Hardcore addict
No myska by to robit nemala, bud mal na starom PC nastavene vypnutie portov pri vypnutom PC, alebo to ma nieco s vyssim prudom ak to pichol do USB 3.0 a na starom to bolo v USB 2.0
Ja si napr. moze USB mozem nastavit tak, ze si v nich budem moct pri vypnutom PC most nabijat mobil.