Dobrý deň,
mám externý hardisk od WD (Elements) 1TB USB 3.0. Mám ho par mesiacov a doteraz nebol problém. Takže hardisk funguje po pripojení ako má, dajú sa pozrieť videa, atd. Problém nastáva keď skopirujem niečo z neho von alebo dnu. Prenosovú rýchlosť zobrazuje 60kb/S, ale súbor sa neprenesie aj tak. Ak to zruším tak následne hardisk funguje totálne spomalene, už sa nedá otvoriť nič. Skúšal som WD Lifeguard tool, kt. samozrejme nič nenašiel. Zaujimave je to že ak spustim ten lifeguard scan hned po pripojeni nenajde nič. Ak skopírujem niečo a hardisk je dosekaný a vtedy spustim lifeguard scan, tak ten scan ani nespusti a hneď napíše not responding. Vidím to na reklamáciu horšie je že v nom mam 980Gb veci, o kt. si nemôžem dovoliť prísť. Nejaké rady ?
PC : i5 2600k,8Gb RAM,AMD 6850
Externý Hardisk nefunguje
Re: Externý Hardisk nefunguje
Pozri Smart cez HD Tune. Cez HD Tune sprav aj plny error scan, pojde to mozno zo dve aj tri hodiny, ved uvidis.
Mozes skusit vymenit kabel k disku, zozen si taky isty. Skus iny usb port, skus to aj na inom pc.
Mozes skusit vymenit kabel k disku, zozen si taky isty. Skus iny usb port, skus to aj na inom pc.
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Externý Hardisk nefunguje
podla vsetkeho odchadza USB 3.0 radic, skus pod linuxom(niekedy to fungovalo lepsie ako pod WIN) alebo tak podobne okopcit vsetko co sa da lebo sa uz k tomu nedostanes...