nastavenie pripojenia na net pod linux
nastavenie pripojenia na net pod linux
No este by som sa chcel sytat , ja mam net pripojeny cez mikrovlnku , to znamena ze na switch som pripojeny ako LAN-ko a mame system automaticke pridelovania IP adresy, no a ked som nastavil v configuracii sietovky podla navodu automaticku IP tak to nic nenaslo a potom som skusal ak staticku IP ale rovanko bezvusledne. Za radu vopred dakujem ... Emil
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
No ak mas Knoppix, tak ten po spusteni hned spusta sluzbu dhcpd a ten by to mal checknut. Nema dovod to neist. A ked nie, tak to skus nastavit cez prikazovy riadok prikazmi ifconfig, route a editaciou suboru /etc/resolf.conf.
Kód: Vybrať všetko
ifconfig eth0 xxx.xxx.xxx.xxx netmask xxx.xxx.xxx.xxx //prve je IP, druhe maska
route add default gw xxx.xxx.xxx.xxx.xxx //brana
a do suboru /etc/resolv.conf pridat riadok s DNS
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx-
sulo34
Medium Star
tuto temu si zaklincoval!! a inac knoppix ma vlastny nastroj na nastavovanie netu taku skriptik je tam zasityq-parser napísal:No ak mas Knoppix, tak ten po spusteni hned spusta sluzbu dhcpd a ten by to mal checknut. Nema dovod to neist. A ked nie, tak to skus nastavit cez prikazovy riadok prikazmi ifconfig, route a editaciou suboru /etc/resolf.conf.Kód: Vybrať všetko
ifconfig eth0 xxx.xxx.xxx.xxx netmask xxx.xxx.xxx.xxx //prve je IP, druhe maska route add default gw xxx.xxx.xxx.xxx.xxx //brana a do suboru /etc/resolv.conf pridat riadok s DNS nameserver xxx.xxx.xxx.xxx
-
sulo34
Medium Star
ok
ok a co tak nastavenie pripojenia cez modem segra ma modem microcom pripojeny cez usb a provider je slovenske telekomunikacie skusal som pripajat cez darkconnect v mandrake 9.2 a velmi sa mi to nedarilo
mam tam moznosti ako napr:
ALCATEL SPEEDTOUCH USB
SAGEM pouziva (pppoa) USB
DHCP
PPPOE
PPTP
ktore vybrat? a akom ma byt nastaveny provider?
ps:prihlasovacie meno a heslo zvladnem
diki
mam tam moznosti ako napr:
ALCATEL SPEEDTOUCH USB
SAGEM pouziva (pppoa) USB
DHCP
PPPOE
PPTP
ktore vybrat? a akom ma byt nastaveny provider?
ps:prihlasovacie meno a heslo zvladnem
diki
-
q-parser
Professional
Uf, tak to Ti moc nepomozem, bo to nemam pred sebou a je to uz dost davno, co som to nastavoval. Kppp je front-end k ppp, takze pekne graficky sa to da z tadial nastavit. Treba tam zadat uzivatelske konto, heslo, cislo na vytacanie a niekde v nejakej zalozke treba vybrat port, kde je modem zapojeny. Ja som ho mal tusim na ttyS0, lebo to bol serialovy modem. Je jasne, ze pri usb to bude nieco ine. Skus sa s tym vyhrat, ja som tiez na to sam musel prijst.