Pillars of Eternity
Pillars of Eternity
Hrava uz niekto toto nove RPGcko?
Nema niekto problem s bugmi? Lebo rozmyslam, ci kupit teraz, alebo pockat tak par tyzdnov nech sa vyda nejaky update na to...
Dalsia otazka, ako je to systemovo narocne?
Jeden program mi hlasi, ze mam nedostatocnu RAMku na spustenie hry na min poziadavkach. Vid screeny. Co za mi zda blbost, kedze mam 4 GB RAMky a hra pyta min. 4 GB.
Nema niekto problem s bugmi? Lebo rozmyslam, ci kupit teraz, alebo pockat tak par tyzdnov nech sa vyda nejaky update na to...
Dalsia otazka, ako je to systemovo narocne?
Jeden program mi hlasi, ze mam nedostatocnu RAMku na spustenie hry na min poziadavkach. Vid screeny. Co za mi zda blbost, kedze mam 4 GB RAMky a hra pyta min. 4 GB.
Re: Pillars of Eternity
Ukazuje ti, že máš 32-bitový OS. 32-bitové OS majú určitý limit, čo sa týka využitia RAM. Niekde už veľmi dávno som videl aj také informácie, že by to malo byť 3,4GB alebo 3,6GB RAM, ktoré dokáže 32-bitový OS využiť. Len neviem čo je na tom pravda. I keď zmysel to asi dáva, keďže aj tebe v systéme ukazuje, že použiteľných máš 3,46GB RAM.
Hm, cize realne mi to moze spravit, ze sa mi ta hra ani nespusti?
Treba teda kupit bud vacsiu RAMku, alebo nainstalovat 64 bit Windows?
Treba teda kupit bud vacsiu RAMku, alebo nainstalovat 64 bit Windows?
Natiahni si 64-bitový OS, aby ti vedelo využiť všetku RAM. A spustiť by sa ti to malo tak či tak. Viac RAM ti nepomôže, keď budeš mať iba 32-bitový OS. Nebude ju vedieť vôbec využiť.
Aha, vlastne ano
Oka, idem skusit dat tam 64.
Oka, idem skusit dat tam 64.
Mám to na steame a prvé dojmy sú super, ak sa ti páčili staré Black Isle RPGčka tak neváhaj. Nejako hw náročné sa mi to nezdalo a už vyšli aj prvé opravné patche. Ja som sa s bugmi teda ešte ani nestretol, no zahral som len pár hodín, na zvyšok bude čas až v lete.
Hru môžem iba odporučiť. Ako Muffi píše, ak ste milovníkom starých RPG ako Baldurs Gate, Icewind Dale alebo Planescape Torment, tak toto je pravý nasledovník. Ja som si kúpil hru hneď po vydaní a vtedy sa v nej nachádzali 2 gamebreaking bugy ale tento víkend všetko opravili. Mám odohraných zatiaľ iba 14 hodín ale zatiaľ je hra úplne super. Má to naozaj nádhernú grafiku a príbeh vyzerá byť tiež zaujímavý. Veľmi sa mi pozdáva aj systém, ktorý vymysleli. Líši sa od klasického D&D, čo je asi aj dobre a zatiaľ funguje dobre 
Odporúčam kupovať cez g2a alebo g2play, kde ma kľúč vyšiel cca do 20€, kdežto na oficiálnej stránke alebo na steame stojí základná verzia 41€.
Odporúčam kupovať cez g2a alebo g2play, kde ma kľúč vyšiel cca do 20€, kdežto na oficiálnej stránke alebo na steame stojí základná verzia 41€.
pockam na akciu (max 20€) a idem do toho. ked si spomeniem na baldurs gate na 5 napalovanych CD.... ktore bolo potrebne menit podla lokacii 
Ja som kupil normalne z Brlohu za 32 eur krabicovu verziu, k tomu by mali byt nejake knizky a mapka, som zvedavy, tento tyzden si pre to pojdem. Nechavam si to na vikend, nechcem riskovat pocas pracovneho tyzdna si to nainstalovat
A hej, ja BG a IWD hravam doteraz. Nedavno som si kupil aj to BG 1: Enhanced Edition, vynikajuce to bolo. A teraz som fakt zvedavy na ten Pillars.
lumir: jj tych 5 CD si pamatam
som zongloval s nimi stale 
//autoeditácia príspevku (07 Máj 2015, 15:00)
Tak davam update, mozno niekoho zaujima
Po 2/3 hry a po asi 40-50 hodinach hrania mozem povedat ze je to uplne super. Je to vyslovene ako BG/IWD. Takze komu sa to pacilo a marne cakal posledne desatrocie na podobne RPGecko, toto je konecne ono. Paradne lokacie, nadherna grafika, premakane questy(!), kopec rozhovorov.
Co sa tyka dlzky hry, je to podla mna dlhsie ako BGI a kratsie ako BGII.
Tesim sa na cestinu, kedze tych textov su tony, dufam len, ze ta kvalita prekladu bude dobra, je tam kopec veci, ktore si neviem predstavit ako presne prelozia. Nutno povedat, ze vety su komplikovane. Cely dej sa toci o dusiach a je to dost zaujimave.
A hej, ja BG a IWD hravam doteraz. Nedavno som si kupil aj to BG 1: Enhanced Edition, vynikajuce to bolo. A teraz som fakt zvedavy na ten Pillars.
lumir: jj tych 5 CD si pamatam
//autoeditácia príspevku (07 Máj 2015, 15:00)
Tak davam update, mozno niekoho zaujima
Po 2/3 hry a po asi 40-50 hodinach hrania mozem povedat ze je to uplne super. Je to vyslovene ako BG/IWD. Takze komu sa to pacilo a marne cakal posledne desatrocie na podobne RPGecko, toto je konecne ono. Paradne lokacie, nadherna grafika, premakane questy(!), kopec rozhovorov.
Co sa tyka dlzky hry, je to podla mna dlhsie ako BGI a kratsie ako BGII.
Tesim sa na cestinu, kedze tych textov su tony, dufam len, ze ta kvalita prekladu bude dobra, je tam kopec veci, ktore si neviem predstavit ako presne prelozia. Nutno povedat, ze vety su komplikovane. Cely dej sa toci o dusiach a je to dost zaujimave.