Nefungujuci Zvuk ( system )

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Nefungujuci Zvuk ( system )

Príspevok od používateľa kelsoo »

Mma dosku asus maximus Formula 2

Driver soundmax nainstalovany ale ide mi zvuk IBA Z internetu explorer ... ked dam chrome alebo pustim film na prehravaci alebo winamp tak nic nejde ... trosku tomu nechapem a stracam trpezlivost :( zvuk spusteny aj ukazuje ze nejaky tam zvuk je ale nic nepocut ak zapnem internet explorer tak mi ide zvuk normalne pekne basuje a vsetko :( ani sytsemove zvuky nejdu ziadne
Prílohy
11127549_4995835229433_348241808_n.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Nefungujuci Zvuk ( system )

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

AK klikneš dole na lište na reproduktor a dáš zmiešavač, nieje to tam vypnuté ?
kelsoo
Star
Star

Prave ze ukazuje vsetko akoby prehravalo hudbu ale ide len to co je zapnute na exporery nic ine nepocut .. :(
Prílohy
11131856_4995879590542_1312673959_n.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Skúsil by som odinštalovať driver a znova nainštalovať :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nemoze byt problem, ze sa prednastavi iny vystup? Teda standardne je nastaveny vystup na reproduktor, ale ked pouzijes prehravac filmu, tak zvuk ide cez iny vstupu, ktory zvukova karta umoznuje, napriklad digital output?
kelsoo
Star
Star

Ide o to ze mi siel zvuk skoro vsade ..... siel mi na prehravacoch system a aj explorer len na chrome mi neslo a aj niektore hry mi trebarz nesiel dabing len bass preinstaloval som driver a teraz mi ide len explorer ono to treba niekde nastavit alebo nieco pozriet ako pisal "test" ale ja som do toho uplny magor :(

//autoeditácia príspevku (07 Apr 2015, 13:05)
ak by mi s tym niekto vedel pomoct CEZ vnc alebo podobne zdielanie plochy bol by som mu naviazany :(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Výstrel do tmy.. keď som mal Maximus jednotku, v biose medzi Onboard Devices som mal nejakú voľbu HD audio alebo podobne. Nikdy som nevedel, na čo to je, akurát som vedel, že pri jednej voľbe mi zvuk fungoval a pri druhej nie. Pozri do svojho biosu a skús tú voľbu prehodiť.

:)
kelsoo
Star
Star

Takze dopracoval som sa k tomu ze uz mi idu systemove zvuky aj chrome aj prehravac ale .... Bassuje subak len v explorer prehliadaci ... chrom ani prehravace winamp ani nic ine len explorer ma bass podla mna je problem v tom posratom soundmaxe .... ak by vedel niekto nejaku alternativu na moju asus maximus 2 alebo nejaky iny soundmax priamo link v sprave uvitam a vopred dakujem ja mam len tento co je na fotke a je uplne ze strasny ... nechapem rpeco to ide len v exprorer ... ku inym nastaveniam ako na fotke sa dostat ja osobne neviem :(
Prílohy
11149023_4996461525090_171149943_n.jpg
11100762_4996462165106_2099913179_o.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús vlc-> nastavenia->zvuk->výstup->výstupný modul->windows multimedia device output.

plus v tej fotke kde si dal zmiešavať postni screen z nastavení a druhá vec vpravo od Pseakers máš malý trojuholník, to znamená, že sú tam nejaké podmožnosti, rozklikni to a pozri čo tam je.

toto mám na mysli

plus na tú ikonu repráku sa dá kliknúť pozri nastavenia tam.
Prílohy
11131856_4995879590542_1312673959_n (1).jpg
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Presne toto sa mi stalo včera na Lenove po nainštalovaní 2 aktualizácii na WIN 8.1 + nový driver na zvukovku a nový driver na intel chipset. Zrazu prestal ísť zvuk. Všade ukazovalo že zvuk ide len nič nebolo počuť. S niečím takým som sa ešte nestretol. Nepomohlo ani preinštalovanie ovládáčov na zvukovku odinštalovanie starých proste nič. Tak som sa rozhodol že skúsim obnovenie systému 2 dni naspäť. Predstavte si dal som to dvakrát po sebe a napísalo že kvôli nejakej chybe mi to nemohlo obnoviť.
Po všetkých pokusoch som si povedal že asi odišli repráky alebo koncový zosilovač proste niečo zo zvukovou kartou. Notebok v záruke reku cez týždeň ho veziem do servisu.
Ako poslednú možnosť som ešte skúsil recovery teda dať notebook do výrobného nastavenia. Predstavte si že po obnovení systému mi už ten zvuk funguje a za toho boha neviem čo to mohlo spôsobiť.
No nič aspoň mám opäť poriadok na disku C :) :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vladenko007 napísal:Presne toto sa mi stalo včera na Lenove po nainštalovaní 2 aktualizácii na WIN 8.1 + nový driver na zvukovku a nový driver na intel chipset. Zrazu prestal ísť zvuk. Všade ukazovalo že zvuk ide len nič nebolo počuť. S niečím takým som sa ešte nestretol. Nepomohlo ani preinštalovanie ovládáčov na zvukovku odinštalovanie starých proste nič. Tak som sa rozhodol že skúsim obnovenie systému 2 dni naspäť. Predstavte si dal som to dvakrát po sebe a napísalo že kvôli nejakej chybe mi to nemohlo obnoviť.
Po všetkých pokusoch som si povedal že asi odišli repráky alebo koncový zosilovač proste niečo zo zvukovou kartou. Notebok v záruke reku cez týždeň ho veziem do servisu.
Ako poslednú možnosť som ešte skúsil recovery teda dať notebook do výrobného nastavenia. Predstavte si že po obnovení systému mi už ten zvuk funguje a za toho boha neviem čo to mohlo spôsobiť.
No nič aspoň mám opäť poriadok na disku C :) :)
zvýraznil som ti kde bol problém xD

//autoeditácia príspevku (08 Apr 2015, 0:23)
BTW autorovi témy, na kerú máriu inštaluješ ten sound magic teda ? odinštaluj všetko čo máš k zvukovke, komplet, potom choď do správcu zariadení
stiahni ovládače odtiaľto http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMU ... _Download/

audio, kľudne môžeš aj tie beta čo majú 15,88MB

keď budeš v správcovi zariadení nájdo tam zvukovku (mala by mať otáznik, ak nie tak bude niekde tam, ak nevieš pošli screen) potom daj update driver, vyber si cestu k tomu čo si stiahol a nájdi tam súbor ADIHdAud, ten sa nachádza buďto v amd64 alebo i386 a pod zložkou vista (neboj tie ovládače fungujú aj na win7 aj na win8.) vyber ho a daj nainštalovať a voila zvuk musí ísť aj bez toho debilného programu
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Asi som to tam zle napísal. Nie upgrade na na 8,1 to nie, ten už mám vyše roka. To bola iba bežná aktualizácia. Plus ten driver na zvukovku by sa ale nemal takto chovať a ja som ho odinštaloval (ten nový driver na zvukovku) a nainštaloval starý čo tam bol a nič.
A okrem toho teraz po obnove Windowsu som ten driver nainštaloval a zvuk ide takže problém musel byť asi niekde inde.
kelsoo
Star
Star

Stale nevyriesene co myslite ak kupim Input kable do subaku a prepojim to cez to do pc vyriesi sa problem ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

určite nie.
pozri tie nastavenia čo som ti písal plus mrkni čo vyskočí keď klikneš na ten trojúholník v obrázku.
Napísať odpoveď