Zdar,
Nedávno mi písala známa že potrebuje súrne požičať peniaze, samozrejme som jej požičal. No stále mi vŕta hlavou prečo si ich pýtala odo mňa. Ide o to že ich potrebovala na ruku, no bývame od seba približne 50 km a vidíme sa pár krát za rok, tiež viem že v meste kde býva má plno kamošov, známych a myslím že má aj priateľa.
Napadli mi dve možnosti, buď mi tak dôveruje alebo si len nechcela pýtať od skutočných priateľov.
Čo myslíte?
Aj podľa mňa tí jej priatelia už jej nechcú požičiavať peniaze, bo ich s tým možno neustále otravuje, resp. má u nich nejaké sekery. Určite by jej bolo jednoduchšie riešiť pôžičku od niekoho z jej mesta, nemusela by riešiť 100km cestu (50km tam a 50km nazad).
Podla toho o aku sumu sa jedna. Ak je to 10 eur, tak by som nemal problem, aj keby mi ich nevratila z biedy ma to nevytrhne. Keby je to 100, tak uz do toho nejdem, tolko by som pozical len cloveku, ktoreho bud poznam x rokov alebo som s nim denne v kontakte.
vsak pise ze mu ich vratila a zaujima ho preco prave od neho, ked byva v inom meste a ma v nom plno kamosov, nie ci mu ich vrati a preco jej ich trebalo
To,ze mu ich vratila, tam ale dopisal az dodatocne.
Ako dovod mohol byt kludne aj to ze si uz napoziciavala od inych (a kludne to uz aj mohla vratit). Ved co si pomyslis o niekom kto si od teba permanentne poziciava? Takto si pozicia postupne od znamych...zakazdym od niekoho od koho si bud nikdy alebo uz dlho nepozicala.
Keby som si ja mal od niekoho požičať, tak riešim blízkeho známeho a nie "známeho" z 50km. Ale môže tiež byť, že si potrebovala požičať na automaty, piko a podobne.. a možno sa bála, že by tým vzbudila pozornosť medzi svojimi blízkymi známymi.
Dalsia teoria moze byt ta, ze si pozicala od teba nizsiu sumu a vratila ti ju aby v tebe vyvolala pocit ze je spolahliva a nemusis sa bat ze ti peniaze nevrati. Na buduce to moze spravit znova a napriklad na treti krat si pozicia najvyssiu sumu, ktoru ti uz nevrati.
Cize sa ta asi snazi psychologicky zmanipulovat.
Ale netreba hladat vzdy za tym nieco zle. Este stale ziju poctivy ludia. Mozno ma nejaky zlozitejsi problem, ktory by ta ani nenapadol.
heker napísal:Mozno jej bolo blbe pozicat si od kamaratov, ktorych pravidelne vidi a s ktorymi sa stretava.
O aku sumu islo?
200€
poznáme sa vyše 5 rokov a či si požičiava od známych pravidelne to neviem, povedala že toto bolo prvý krát, preto ma zaujíma prečo práve odo mňa
pýtať sa jej to nechcem, jedine ak by mi to sama povedala
co o tom mozeme vediet my, kedze:
- nepozname ju
- nepozname jej znamych
- nepozname jej socialnu situaciu
- nepozname teba
- nepozname tvoju socialnu situaciu
Co je zle na tom, ze ho trapi tento problem??? Niekoho trapi to, ze ako ma oslovit zenu v autobuse, niekho zase nieco ine. Nevidim na tom nic zle, od toho je to forum, ked je to v ramci pravidiel fora.
hojko napísal:Co je zle na tom, ze ho trapi tento problem??? Niekoho trapi to, ze ako ma oslovit zenu v autobuse, niekho zase nieco ine. Nevidim na tom nic zle, od toho je to forum, ked je to v ramci pravidiel fora.
ak niekoho trapi nejaky problem, mal by dodat relevantne data, na zaklade ktorych je mozne problem vyriesit, on nedodal nic a od nas chce, aby sme to za neho vyriesili