Oprava LCD displeja palubného počítača
Oprava LCD displeja palubného počítača
Ahojte. Zháňam nejakého majstra, ktorý dokáže opraviť káblový spoj medzi doskou a LCD displejom palubného počítača. Mám "vypadaných" už veľa zvislých riadkov na tom displeji a je ťažko čitateľný. Kvôli tomu displeju nechcem kupovať celý nový panel za £320. Použitý panel s bezproblémovým displejom môžem mať za cca 100€. Taktiež viem o jednom majstrovi v CZ, ktorý tieto displeje opravuje. No veľmi sa mi kvôli tomu nechce ísť do Mělníku (CZ okolie Prahy) i keď oprava by ma vyšla na pár stoviek CZK. Preto hľadám niekoho tu zo západného Slovenska. Ako už som zopár amatérov mal tú česť spoznať, no keď mi začali hovoriť o tom, ako to preletujú, tak som z takej možnosti opravy radšej rýchlo vycúval. Ten káblovy prepoj sa na displej a dosku nejako lepí. V prílohe je len ilustračný obrázok toho daného displeju. Ten môj je na tom oveľa horšie.
Re: Oprava LCD displeja palubného počítača
S Wellkou nieje ziadny problem to prepajkovat. Pod slovom pajkovanie si nemozes hned predstavit gucu cinu
Problem je skor mat taky kaliber.
Tomuto čo je v prílohe sa chcem vyhnúť, lebo pri takomto prepájkovaní je vysoká šanca, že ten prepojovací pásik zostane poškodený úplne. Taktiež nemusí byť chyba priamo v mieste toho spoju na doske alebo displeji. Chyba môže byť aj v samotnom pásiku. Preto by som rád našiel majstra, ktorý s týmto vie robiť. Ten druhý panel nechcem vziať, keďže by som tak či tak musel ísť do CZ k mechanikovi na diagnostiku. Nemuselo by mi druhý panel auto zobrať a bolo by treba to všetko napárovať.
Tak to je riadne sfusovane. Mat poriadne nastroje urcite by sa mi to podarilo lepsie a to som mikropajku drzal naposledy pred 6r. Skusim sa spytat fotra, pozna jedneho odbornika co vie vseobecne s elektronikou kuzlit.
Vďaka za ochotu sa ohľadom toho popýtať. Ako ja by som aj mohol mať v robote potrebné vybavenie, no mikropájkou do toho veľmi nechcem ísť. Chalani z klubu mi spomínali, že je na to nejaké zariadenie, ktoré pritlačí ten pásik na svoje miesto na tej doske a naraz to celé "prilepí", respektíve napájkuje. Jeden z klubu sa tým v rámci voľného času zaoberá a pýta za to smiešnych 500 korún. Len do okolia Prahy sa mi veru nechce ísť.
Tak o takomto niecom v domacich podmienkach pocujem prvy krat. Ono je to cele zle. Taketo flex kable sa zvyknu davat cez zaistovaci konektor na doske. Bezne sa to pouziva napr pri mob.telefonoch (LCD, keyboard, atd).
Toho pajkovania sa nemas preco bat. Lepi sa to len kvoli automatizacii vyroby, nieni na to nejaky specialnejsi dovod.
//autoeditácia príspevku (10 Apr 2015, 17:15)
Tak nepotesim ta. Pan uz ma svoje roky a s osmickami dioptriami uz moc s takymito drobnostami nepracuje.
Toho pajkovania sa nemas preco bat. Lepi sa to len kvoli automatizacii vyroby, nieni na to nejaky specialnejsi dovod.
//autoeditácia príspevku (10 Apr 2015, 17:15)
Tak nepotesim ta. Pan uz ma svoje roky a s osmickami dioptriami uz moc s takymito drobnostami nepracuje.
Nevadí, nič sa nestalo. Dnes som vytiahol celý panel a rozobral som ho. Pár tych kontaktov na tom pásiku je polámaných. Takže mi nezostáva nič iné, ako kúpiť buď komplet panel alebo displej spolu s pásikom.