Vhodný OCR program

Informácie o software, ankety...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Vhodný OCR program

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, mám okolo 200 strán rukou (čitatelne, úhľadne, tlačeným) napísaných strán ktoré by som veľmi rád previedol do digitálnej podoby vo formáte .docx/pdf. Už som vyskúšal dva údajne profesionálne programy (OmniPage, Abbyy finereader) ale ani jeden nebol schopný rozoznať jediné slovko. Neviem či som to pokašlal ja alebo majú problém so slovenčinou. Stránky sú fotené cez zrkadlovku a vo vysokej kvalite.. poprosím o radu čo som spravil zle prípadne aký program by to mohol zvládnuť,
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Vhodný OCR program

Príspevok od používateľa hojko »

OCR to citat dokaze, ale potrebuje mat nastaveny font pisma. Kedze je to nejake rucne tlacene pismo, pripadne mozno pisane, tak to treba najst pismo, ktore sa tomu podoba. Najlepsie riesenie je spravit si vlastnu databazu pismen, teda pismeno po pismene pridat, aby sa naucil ich rozpoznavat. Prva hodina ci dve s tym bude robota, kym spravis kazde pismeno, interpunkciu a cislo. Ale potom by to mohlo ist automaticky. Toto je postup, ak to chces previest do textu do Wordu, aby si to mohol upravovat.

Za predpokladu, ze to chces spravit len ako skenovany ebook, tak ti postaci aj Word, pripadne skor nieco lepsie. Tam treba nastavit kompresiu na obrazky, aby si to zmestil do par MB velkeho suboru.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Ok, takže chyba bola vo mne. Skúsim vytvoriť tú databázu a uvidíme čo to spraví, ďakujem za pomoc.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Uz mas vysledok, ze co a ako???
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Posunul som sa o kus ďalej ale nefunguje to aj tak dostatočne dobre, rozozná to viac z textu ale nie dosť nato aby som to efektívne využíval. Zatiaľ som to odložil a pri dlhšej chvíli sa k tomu vrátim lebo mi to neponáhľa, prípadne niekto keby odporúči návod pre používanie OmniPage 18 tak by to potešilo pretože som nič poriadne nevygooglil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bude to komplikovane, ak to chces previest na normalny text napr. do Wordu. Nebolo by lepsie to nechat tak ako to je, len komprimovat tie obrazky a dat to do PDF, nech je to ako normalny ebook, avsak tym pismom co je oskenovane???
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Už som nad tým rozmýšlal ale neviem či by to splnilo 100%tne účel pretože som to chcel mať pripravené na tlačenie. Nechápem ale prečo to má taký hrozný problém pretože je to naozaj úhľadne napísané, tlačeným a stále rovnako.. čakal som trochu viac :) musím prestať pozeraz sci-fi filmy.
Napísať odpoveď