Problemy s portom 80

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jimmiii
Novice
Novice

Problemy s portom 80

Príspevok od používateľa jimmiii »

Zdravim

Uz par dni mam problemy s vypadavanim internetu, ktore sa prejavuju, tak ze sa nenacitavaju www stranky. Internet ako taky funguje, bezproblemov idu internetove radia cez winamp, torrenty a podobne sluzby. Preto som si spociatku myslel ze providerovi blbne DNS tak som skusil pouzit alternativne servery, no problem zostal rovnaky. Po experimentovani som zistil ze vypadava port 80, ostatne porty vratane 8080 ci 465 idu bezchybne. Mnoho stranok zial nepodporuje port 8080 a nie je mozne ich nacitat.

Rovnako bez problemov funguje pripojenie na VPN, cez ktore sa nacitavaju aj problemov stranky na porte 80.

Zblbnuty port 80 sa objavuje sporadicky, obvykle kazde rano musim router resetovat aj zo 5x kym internet zacne plnohodnotne fungovat. Po tom funguje trebars aj cely den, alebo naopak len par minut a zasa ho treba restartovat.

Viac ako mesiac mam nainstalovany alternativny fw ddwrt no problemy sa zacali objavovat az teraz - asi tyzden do zadu. ISP je ma rtico.

Vyskusal som snad uz vsetko mozne od vypnutia firewallu az po aktualizaciu fw, no nic nepomohlo. Skusil som sa pripojit aj priamo na kablovy modem od ISP. Chyba sa vtedy neprejavila, lenze smerudajne to nie je, kedze pocas pripajania sa automaticky nacitaju vsetky udaje z DHCP. Sustavne pripojenie na priamo som este netestoval kvoli nedostatku casu.

Absolutne netusim ci je chyba u mna kedze internet isiel takmer mesiac bez vypadkov, alebo u ISP.
Budem vdacny za kazdu radu ci napad.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Problemy s portom 80

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nemyslim si ze chyba by bola u ISP. Oni s portom 80 nebudu nic robit, kym si to vyslovene nevyziadas. Na tvojom mieste by som skusil byt dlhsi cas zapnuty priamo do zariadenia ISP aby si si bol isty ze problem je nich alebo u teba.

Ked sa ti problem vyskytne, skus stranku co ti nejde navstivit cez cmd prikazom telnet www.strankaconejde.sk 80 ci sa pripojis... tak zistis na isto ci mas problem s http.
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Problemy s portom 80

Príspevok od používateľa melonSVK »

Aky browser pouzivas? Robi to vo vsetkych? Neinstaloval si v poslednom case nejaku aplikaciu, ktora moze pristupovat k HTTP portu?
Napísať odpoveď