Ubuntu 14.04 VPS - graf systemovych prostriedkov

Všetko ohľadom Linuxu...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ubuntu 14.04 VPS - graf systemovych prostriedkov

Príspevok od používateľa sharky-no »

Mam VPS-ko na digitaloceane s Ubuntu 14.04 a pristupujem nan cez ssh.

Chcem testovat vytazenost servera - resp. ako zvlada hardware stresove situacie s roznymi PHP frameworkami.

Na simulaciu vysokeho poctu requestov pouzijem ApacheBench, a chcem pocas toho testu zaznamenavat hodnoty vytazenosti CPU, RAM, HDD a pripadne aj siet.
Chcem mat tieto data ulozene, aby som z nich mohol vytvorit graf. Pripadne tento graf rovno ziskat z nejakej aplikacie.

Ako sys admin by som sa isto neuzivil :), tak preto sa pytam skusenejsich. Ako by ste to riesili?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Re: Ubuntu 14.04 VPS - graf systemovych prostriedkov

Príspevok od používateľa masterdead »

Pre mna je jednoznacna odpoved zabbix. Ten je na grafy podla mna najlepsi. Co sa tyka interuptov, context switchov, siete, cpu, load, hdd, su tam templates pre apache/nginx a podobne sluzby, kde vies pozerat ako sa spravaju pod zatazou. Pri jednom serveri nainstalujes jeden balicek priamo z ich repozitara ktory obsahuje vsetko potrebne. Nastavovanie je troska komplikovanejsie mozno na zaciatok, ale ked pochopis princip, je to uz hracka.
sharky-no
King
King

Zatial sa mi podarilo nainstalovat Munin, bolo to prve co mi odporucili inde. Skusim asi aj to co odporucas ty.

Vies ich nejako porovnat, co mi munin neda (a mohlo by ma to zaujimat) oproti zabixx?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Co sa tyka narocnosti na systemove prostriedky, tak munin vedie. Nepotrebuje ziadny dalsi backend ako napr zabbix potrebuje na data mysql. Ale zase je munin uplne sprosty. Nevie to nic. Zabbix ma jemnejsie grafy, vies sa v nich pohybovat na dobu kedy chces, discovery rules, triggre. Je to uz komplexny nastroj.
sharky-no
King
King

tie jemne grafy sa mi zidu, lebo sak ten test co vlastne spravim nebude trvat viac nez 30sekund.. a zatial sa v tom munine k tym kratkodobym grafom neviem dostat a to ma dost stve :) tak dakujem. aj GIU zabbixa vypada ovela krajsie :lol:
Napísať odpoveď