Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Bobr »

Lenže to nieje "vybyvane" ale na h0vno postavené... :smt006
nika555
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika555 »

Bobr napísal:Poznam stovky ludi, ale este nikomu v mojom okoli sa nestalo, ze by sa mu "vybyval" byt :smt063
asi sa nepohybuješ v tých "správnych" komunitách :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://kosice.korzar.sme.sk/c/7641760/s ... ml?ref=trz

Prezradil, že musia konať rýchlo aj kvôli ochrane majetku mesta, lebo keď sa na sídlisku rozkríklo, že saleziáni od projektu odstupujú, miestni neoprávnene vnikli do štyroch prázdnych bytov a rozbili ich.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://www.cas.sk/clanok/309940/pavla-3 ... sieho.html

Prave vcera som hovoril s kolegom ktory ma susedu a tej sa minuly tyzden vlupali do domu "opálení" a okrem toho ze pobrali par veci skoro veci CELY dom doslova zdemolovali ako zvierata,rozbity nabytok,rozbite svietidla..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://bardejov.korzar.sme.sk/c/7730291 ... ml?ref=trz

"Štát má mechanizmy, aby dokázal pomôcť takýmto ľuďom, či už formou príspevku z humanitárneho fondu na ministerstve práce, aj okresný úrad má na to programy a náš úrad tiež dokáže pomôcť aktivitami, uviedol Pollák."

Uvažujem, kde bol štát, keď našu celú ulicu trikrát vyplavili povodne preto, lebo milovaný štátny podnik Správa povodia Hornádu a Bodvy akosi nechcela vyčistiť koryto riečky, ktorá pred naším domom tečie. Trikrát sa tak stalo. Trikrát sme žiadali o pomoc od štátu, dostali sme hovno. Obaja moji rodičia ťažko pracovali celý život, môj otec ide do dôchodku, za 40 rokov práce mu vypočítali dôchodok 395 eur - myslím, že pomoc sme si zaslúžili.

Lenže, dvojitý meter samozrejme, cigáni ako chránená skupina musí mať stále nejaké výhody. Pozdravujem všetky tie zberne príživníkov na čele s ĽPR, AI a podobne...
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

seth82 napísal:http://bardejov.korzar.sme.sk/c/7730291 ... ml?ref=trz

"Štát má mechanizmy, aby dokázal pomôcť takýmto ľuďom, či už formou príspevku z humanitárneho fondu na ministerstve práce, aj okresný úrad má na to programy a náš úrad tiež dokáže pomôcť aktivitami, uviedol Pollák."

Uvažujem, kde bol štát, keď našu celú ulicu trikrát vyplavili povodne preto, lebo milovaný štátny podnik Správa povodia Hornádu a Bodvy akosi nechcela vyčistiť koryto riečky, ktorá pred naším domom tečie. Trikrát sa tak stalo. Trikrát sme žiadali o pomoc od štátu, dostali sme hovno. Obaja moji rodičia ťažko pracovali celý život, môj otec ide do dôchodku, za 40 rokov práce mu vypočítali dôchodok 395 eur - myslím, že pomoc sme si zaslúžili.

Lenže, dvojitý meter samozrejme, cigáni ako chránená skupina musí mať stále nejaké výhody. Pozdravujem všetky tie zberne príživníkov na čele s ĽPR, AI a podobne...
Ale nechápem z tohto príspevku v korzári, že prečo vyčíslili 80 000€ škodu, keď pomaly nič z toho tam ani nestálo 1Cent, veď čo by už vyčíslili v rómskej osade, keď všetko tam majú zničené a zdevastované, či osraté.
A okrem toho, že na východe Slovenska je tých osád viac, tak chvála bohu, že sa aspoň takouto rozumnou cestou začalo niečo robiť, keďže sa tie osady rýchlejšie rozmnožujú, aspoň že sa nájde v okolí aj takýto rozumný človek, že aspoň nejako pomôže Slovensku, len prečo ešte štát im ide aj nejakými príspevkami pomáhať, tak to už fakt nechápem
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Akí sú všetci fajnovo vypapaní. Brucho a satelit musí byť. Každý z nich mal skončiť v base za útok na verejného činiteľa. Cigáňom to vždy prejde.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Bobr napísal:Lenže to nieje "vybyvane" ale na h0vno postavené... :smt006
Luník IX potvrdzuje tvoju teóriu :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

A takúto vyje*** čvargu tu máme trpieť?
Prílohy
IMG-20150412-WA0003.jpg
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Kdyby se člověk opíral jen o to, o čem se hlasitě mluví, mohl by si myslet, že nejnebezpečnějšími „parazity“ jsou adresáti sociálních dávek, zejména pak Romové, kteří podle převažujícího názoru majority neúnosně zatěžují celý systém. Jenže jak známo fakt, že se o něčem mluví, neznamená, že se to v hojné míře skutečně děje. Už několik let je silným tématem pro širokou veřejnost i řadu médií zneužívání sociálních dávek, a dokonce i jejich samotné čerpání, které se mnohdy v debatách zcela nesmyslně zaměňuje za zneužívání.
Jak to tedy skutečně je se zneužíváním dávek a parazitováním na sociálním systému? Na vybraných devíti kapitolách si ukážeme, zda jsou obavy o to, aby někdo tímto způsobem nevysával státní kasu, skutečně oprávněné.
http://www.datovazurnalistika.cz/kdo-vysava-stat/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Typický pseudoargument "ochrancov práv" - poukazovať na ešte väčšie zlodejiny. Štatistiky sú ale niekedy sviňa a idú proti pseudolilberálnym hlupákom:

- Podľa zisťovania UNDP 2010 však v priebehu života vykonávalo platenú prácu v trvaní najmenej 6 mesiacov iba 48 % rómskej populácie).

- Miera zamestnanosti Rómov je asi 10%

A tých 90 percent zjavne žije zo vzduchu, nie zo sociálnych dávok a štátnej podpory, že?

Čo je ale do rehotu, je toto: "Rómske deti nie sú mentálne zaostalé; zlé sú testy." (dokument z iz.sk, strana 4), pričom dokument inej mimovládky ukazuje: "Medzi Rómami s ukončeným vzdelaním dominovali (UNDP 2010) osoby s ukončenou základnou školou v počte 48 %. Príslušníkov rómskej populácie s neukončeným základným vzdelaním je 17 %. Spolu ide o takmer 65 % osôb, ktoré nepokračovali v štúdiu na strednej škole a svoje vzdelanie skončili na základnom stupni, pričom väčšina z nich úspešne. V ďalšom štúdiu po základnej škole pokračovalo 24 % osôb." (dokument nadaciaspin, strana 4)

Takže samozrejme, my môžeme aj za to, že cigáni sa nechcú vzdelávať? A testy sú zlé? Prečo tie testy ostatné deti zvládajú? V konečnom dôsledku - cigáni sa nechcú vzdelávať = nemajú šancu uplatniť sa na trhu práce = nemajú pracovné návyky = nemajú prácu = poberajú dávky a štátnu podporu = vyciciavajú rozpočet presne tak, ako to robia iní, akurát že vo väčšom počte. Poukazovanie na to, že sa kradne aj inde a snaha o odvádzanie pozornosti od cigánskeho problému je typickou stratégiou týchto ochrancov ľudských práv. A to, že autorka je ekonomická diletantka, ani komentovať nejdem, pretože sa mi už nechce.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://i.sme.sk/cdata/5/69/6947495/romovia-web--2-.jpg

Do takych 20rokov sa stred a vychod Svk postupne zmeni na romske uzemie. Napomaha tomu aj exodus pracujucich na zapad a do BA. Treba ratat s tym ze ceny nehnutelnosti v oblastiach s pocetnym romskym etnikom pojdu iba dolu-odporucam zbavit sa co najskor, lepsie uz v tomto smere nebude. Uz teraz su tam byty a domy za nizke ceny-napriek tomu inzeraty visia stale aj cele roky.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://kosice.korzar.sme.sk/c/7757488/h ... hlavy.html Kde je teraz ĽPR, AI a iné vtipné organizácie? Veď ide jasne o rasistický útok cigána, pretože ak by bol požiarnik cigánom, nezaútočili by. Kde ste, samozvaní bojovníci proti rasizmu? Budú o tom články na weboch ĽPR, antifa a podobne?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

seth neveriiiiim, ze mas nieco proti 3to-sektorakom :) normalne taka davka schyzi co z teba vyzaruje, na jednej strane si silno "prozapadny" no na druhej strane kritizujes to ako sa v sucasnosti riesi cigansky problem, hlavne ked tento spominany sektor podporuje/financuje americka ambasada :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Milý butthead - v téme cigáni na Slovensku svoje negatívne postoje voči ĽPR, AI a iným smiešnym organizáciám vyjadrujem už ROKY. Doslova a do písmena. Buď to svoje "nové zistenie" hráš, alebo si tieto témy nečítal poriadne a preto by si si mal svoje hlúpe poznámky ponechať.

Čo sa týka "schyzi" - po prvé - ja som "silno prozápadný"? A to si prosím vydedukoval z čoho, z rannej kávy alebo zo svojej stolice? Nože, vysvetli a samozrejme definuj aj samotný výraz. Veľmi rád by som poznal detaily. A z tej "schyzi" si dostal žiarenie cez webkameru alebo si snáď v nepozorovanom momente sedel vedľa mňa? To tu máme na fóre už aj odborníkov na psychológiu - koľko rokov si ju študoval?

Cigánsky problém a jeho riešenie kritizujem už ROKY. Nechce sa mi opakovať to isté z prvého odseku. To, že ho kritizujem, má pre zmilovanie satanove čo spoločné s nejakou Amerikou alebo "západom" alebo s nejakou americkou ambasádou? A dôkazy o tom, že americká ambasáda podporuje/financuje ĽPR máš? Alebo mi tu pošleš nejaký odkaz z webov pre mentálnych invalidov typu beo.sk alebo niečo podobné?

To som teda veľmi zvedavý na odpovede.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

v roku 1989 sa politika „biča“ voči nim zmenila na politiku „cukru“ (bol im priznaný štatút národnosti a stali sa chránenejšími ako kamzíky v Tatrách). Dnes ale môžeme povedať, že aj tento prístup bol strašným omylom! V časoch komunistickej totality bol cigánsky plevel rozsiaty po celom Slovensku, v časoch dnešnej „slobodnej“ totality sa rýchlym tempom rozrástol dobre živený štátnymi neadresnými príspevkami.

Štát tvrdí: problém neexistuje! (ak hovoríš inak, si zlý rasista, xenofób a patríš do väzenia)

Napriek tomu my otvorene hovoríme:

– cigánske etnikum je z veľkej časti veľmi slabo vzdelané, vďaka systému od roku 1989 nezvyknuté na prácu a tým pádom chudobné a ľahko manipulovateľné (spomeňme napr. na rabovačky po celom Slovensku v 2004 roku). Ľahko sa orientuje na drobné či väčšie krádeže, robenie škôd (ako je zber druhotných surovín vrátane plotov, odkvapov, kanalizačných príklopov…) a prepadá alkoholizmu, mladšia generácia požívaniu ľahších drog pod vplyvom ktorých sa dopúšťajú ďalšej násilnej kriminality (skúste sa večer prejsť po obciach ako Rimavská Seč, Lieker, Jelšava, Dobšiná v dňoch po obdržaní sociálnych dávok – ale len na vlastné riziko. Štatistika o ich kriminalite samozrejme neexistuje, pýtame sa prečo?). Samostatnou kapitolou je cigánska mafia, ktorú živí úžera, ľahké drogy a prostitúcia.

– cigánske etnikum žije z našej práce – ak z odhadovaného počtu cigáňov na Slovensku uvažujeme o 40000 problematických (t.j. sociálne od štátu závislých ) rodinách, pri priemernej dávke 500 € na mesiac (15063 Sk) vychádzajú ročne cigáni štát na 240 mil € (7,23 mld Sk), čo je cca rozpočet ministerstva zdravotníctva (hovoríme len o priamych dávkach, nie o následných výdavkoch na zdravotnícku opateru, príspevok pri narodení dieťaťa, pobyt vo väzbe…a myslíme si, že je to ešte mierny odhad. Presné údaje nejestvujú a opäž sa pýtame prečo?), pričom perspektíva, že sa štátu niekedy z tejto sumy niečo vráti (t.j. že vychová slušných a dane platiacich obyvateľov) je veľmi malá. A práve tu je dôvod, prečo sú cigáni problémom – sú totálne bezperspektívni. Proste vysvetlené – bude už len horšie, ak sa s tým nezačne niečo robiť.

Predošlé je nám, bežným obyvateľom Novohradu, Malohontu a Gemera dávno jasné. Čo však robia naši volení zástupcovia? Z pestrej ponuky ich pracovnej náplne vyberáme:

– dohadovanie sa, kto je otcom národa slovenského,
– či sa v maďarských učebniciach bude písať slovenský názov pred maďarským, alebo za ním,
– či je situácia v Afganistane uspokojivá, alebo na jej riešenie je potrebné vyhodiť von oknom ďalšie milióny,
– či riaditeľ školy XY vo svojom voľnom čase pije, alebo nie,
– či polročné odmeny pre župana či primátora majú predstavovať 30 alebo 60 % súčtu mesačných odmien…

Stačí? Poviete si – no možno len na cigánsky problém pozabudli a pokúsite sa ich nato upozorniť. Budete odkázaní na to, že vláda má na jeho riešenie vytvorené „osobitné štruktúry“, na ktoré dáva peniaze, a že takisto tlačí peniaze do „mimovládnych organizácii, ktoré sa problémom zaoberajú“. Ak vám to napriek tomu bude naďalej vŕtať v hlave a opýtate sa, či by sa teda výsledky ich činnosti od roku 1989 (áno, za 20 dlhých rokov) nemali nejako kladne prejaviť, budú na vašu adresu nasledovať vyhrážky trestom väzenia pod zámienkou toho, že sa snažíte „podnecovať k rasovej neznášanlivosti“. Potom už budete asi držať hubu… a cigánsky problém bude zo dňa na deň väčší a väčší.

Ako teda ďalej?
My vravíme – dosť bolo mlčania. Hovorme otvorene, že riešenie problému nespočíva v pchatí hlavy do piesku! Nespočíva v sťahovaní sa preč z Gemera či Novohradu do Bratislavy, kde problém zatiaľ nie je vidieť, pretože ten tam príde sám, i keď neskôr – a kam sa odsťahujeme potom?! Nedovoľme cigánskym kriminálnikom žiť z našej práce, cigánskym deťom žiť z našich daní, bielym „antirasistickým“ teoretikom z Bratislavy, aby nám zakazovali hovoriť o cigánskom probléme, to isté idiotom z Bruselu, Paríža či New Yorku, pretože cigánsky problém

– jestvuje tu u nás,
– nerieši sa
– a trápi nás!

My, nahnevaní občania z juhu Slovenska nemáme moc riešiť cigánsky problém, a ani ju nechceme, pretože na riešenie problémov tu predsa máme štátnu správu a samosprávu platenú z našich daní! Cieľom našej kampane je povzbudiť Vás, obyvateľov Gemera, Malohontu a Novohradu, aby ste sa nebáli hovoriť otvorene a silou – mocou naň upriamovali pozornosť Vami volených zástupcov!
Zaujímajte sa o to, kam idú vaše dane. Protestujte proti tomu, aby šli do cigánskych vreciek, alebo do kás tretieho sektora (všelijakým cigánskym aktivistom, „ľuďom“ proti rasizmu a ďalším skrachovancom živiacim sa prázdnym rečnením).
Vyzývajte starostov obcí, aby sa miestna polícia zaujímala o činnosť cigánskej mafie upozorňujte políciu na kriminalitu, keď sa s ňou stretnete, aj anonymným udaním, aj svedčením. Nedajte sa zastrašiť cigánskymi vydieračmi. Chcite poznať štatistiky, bojujte proti takzvanej politickej korektnosti, ktorá si dáva za cieľ zatajovať údaje pred verejnosťou, aby sa nemohla dozvedieť, koľko cigáňov v skutočnosti na Slovensku žije, koľkí z nich pracujú, ako veľmi zaťažujú rozpočet štátu a koľko oni sami doň prispievajú, aká je ich vzdelanostná úroveň, ako sa v čase vyvíja ich počet a výdavky na nich…

Súčasný stav totiž nie je chybou nás obyvateľov, ale POLITIKOV A ÚRADNÍKOV, ktorí túto zem s našim dovolením spravujú, preto naň naša spoločnosť NESMIE DOPLÁCAŤ. Berme na zodpovednosť všetkých politikov od roku 1989, ktorí mali na starosti cigánsku problematiku a postavme ich pre súd za ekonomickú devastáciu štátu, zvyšovanie kriminality v spoločnosti a klamanie o rozsahu problému!

Nebojte sa, pýtajte sa a bojujte – nebuďte ovce vedené k priepasti.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

seth82 napísal:Milý butthead - v téme cigáni na Slovensku svoje negatívne postoje voči ĽPR, AI a iným smiešnym organizáciám vyjadrujem už ROKY. Doslova a do písmena. Buď to svoje "nové zistenie" hráš, alebo si tieto témy nečítal poriadne a preto by si si mal svoje hlúpe poznámky ponechať.

Čo sa týka "schyzi" - po prvé - ja som "silno prozápadný"? A to si prosím vydedukoval z čoho, z rannej kávy alebo zo svojej stolice? Nože, vysvetli a samozrejme definuj aj samotný výraz. Veľmi rád by som poznal detaily. A z tej "schyzi" si dostal žiarenie cez webkameru alebo si snáď v nepozorovanom momente sedel vedľa mňa? To tu máme na fóre už aj odborníkov na psychológiu - koľko rokov si ju študoval?

Cigánsky problém a jeho riešenie kritizujem už ROKY. Nechce sa mi opakovať to isté z prvého odseku. To, že ho kritizujem, má pre zmilovanie satanove čo spoločné s nejakou Amerikou alebo "západom" alebo s nejakou americkou ambasádou? A dôkazy o tom, že americká ambasáda podporuje/financuje ĽPR máš? Alebo mi tu pošleš nejaký odkaz z webov pre mentálnych invalidov typu beo.sk alebo niečo podobné?

To som teda veľmi zvedavý na odpovede.
:D no uz ked si to zobral tak vazne a venoval si tomuto kilometrovemu prispevku nejaky ten cas, tak dobre, uvediem to do spravnej miery
- ano vsimol som si davno, len si z toho robim srandu
- nie darmo som prozapadny dal do uvozoviek
- mozes ho ako jedinec kritizovat aj milion rokov, samotny problem je globalne v ludoch, ja osobne proti ciganom nic nemam, jednoducho ti chudaci za to nemozu a nemaju ani tusenia

ako problem riesit ? no zacat od seba ;) len to treba povedat tym 5 milionom ludom na slovensku, co vacsina ma svoje problemy - rodina, praca, oddych

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2015, 13:13)
fuu karmickar silno si zadrel, ja len dufam, ze ti aspon v srdiecku pozitivne zahrialo. nuz ale asi to nedokazes pochopit, ze vacsina ciganov nema tusenie ake problemy v spolocnosti sposobuju (tym padom aj sebe) a v tom vidim dost kamen urazu, vzdelavame ich k tomu, aby si kupovali kadejake satelity, parazitovat na state co v konecnom dosledku parazituju na nasej produkcii, atd.. zaoberanie sa cisto dosledkami je podobne ako bolest utlmit liekmi proti bolesti.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Myslím, že kilometrový príspevok je ten nad tebou (aj keď je to iba copypasta z trápneho beo.sk), okrem toho, dĺžka je irelevantná.

Netuším vôbec, prečo si mi ten pôvodný príspevok venoval, keď môj názor na spomínané organizácie poznáš, načo to bolo dobré?

Na ostatné veci sa ani nebudem pýtať znovu, pretože je to aj tak zbytočné a aj celá táto naša smiešna výmena...

A k tej karme - ty ideš mne vysvetľovať niečo o predstavách o svete? Odkiaľ máš ty tie svoje predstavy o svete? Z internetových odkazov a konšpiračných webov? Koľko krát si bol v tej zlej-zlej Amerike, koľko krát si vystrčil päty z rodnej krajiny, koľko rokov si prežil v iných krajinách, stretal si sa so systémom, s myslením iných ľudí, úplne iných kultúr? Môj názor na svet je vybudovaný na osobných životných skúsenostiach. A čo sa týka dôkazu - fascinujúce je, že poniektorí veria "dôkazom" publikovaných na bludweboch (lebo odkiaľ inak by si sa dozvedel, že vraj slovenské médiá ovládajú židia?), ale ak by napísalo niečo úplne opačné SME alebo hociktoré iné inkriminované médium, ktoré vraj majú v rukách židia (lebo to tak napísali bludweby), tak tomu neuveria ani zaboha. Selektivita ako hrom. Ja ti to uvediem presne - ja neviem, kto tie média má v rukách a nebojím sa to priznať. Ale preto nepotrebujem hneď nekriticky veriť sprostostiam zo zdrojov, ktorých dôveryhodnosť je 1000x nižšia ako nejaké trápne SME. Preto ja svet nevidím čierno-bielo, ale ty a tí, ktorí slepo veria, že médiá majú v rukách židia a nepotrebujú na to ani žiadne rukolapné dôkazy, iba tvrdenia bludwebov. Ja neverím ani jednému a ani druhému a v tom je rozdiel.
Napísať odpoveď