Plagiátorstvo v bakalárskej práci
Re: Plagiátorstvo v bakalárskej práci
http://www.odevzdej.cz - tam môžeš hodiť text svojej BP a do niekoľkých hodín ti príde percentuálna zhoda s nejakými inými prácami. Akurát je problém, že technických prác tam asi veľmi veľa nemajú, a tak je dosť možné, že ti to vyhodí 0%-nú zhodu (všetko pod 5%).
Pokial tam mas uvedene citacie a literaturu z ktorej si cepral, nie je to plagiat.
-
katarina.s
Novice
Nemáte tip na nejakú slovenskú stránku, ktorá by skontrolovala originalitu prác?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
a neviete ci sa porovnavaju aj prilohy?
-
audiotrack
VIP
veď to tu písal Pilifo 2 príspevky nad teboukatarina.s napísal:Nemáte tip na nejakú slovenskú stránku, ktorá by skontrolovala originalitu prác?
A co mas za prilohy? V prilohach by mali byt iba tabulky, grafy, obrazky a pripadne nejake vypocty, nie texty. Ked k nim uvedies zdroje, tak nie je problem. A celkovo neviem o co tu ide, ved ked pracu pisem sam a dolezite veci odcitujem, tak ma nemusi zaujimat nejake porovnavanie.guess.whoo napísal:a neviete ci sa porovnavaju aj prilohy?
Opisovanie na skuskach este pochopim, lebo tam skusajuci casto chcu presne definicie, ale do bakalarky/diplomky si mozete napisat co chcete. Navyse sa pri nej naucit omnoho viac praktickych veci ako na skuskach.
-
theBliZZard
Star
Tak do priloh sa dava napr. CNC program, ak mas taku pracu, popripade predlohy plosnych spojov, schemy zapojenia, etc... takze neviem, aka by ti tam mala prist zhoda, aj ked je pravda, ze kamaratovi vyhodilo zhodu vsetkych CNC prikazov co mal priamo v BP napisane... 
-
guess.whoo
Redeemer
v prilohe budem mat provizorny zoznam internetoveho slangu, ktory pochopitelne nemozem vsetok zakomponovat do teoretickej ci praktickej casti..
Tak tam by nemal byt problem, ak ho mas stiahnuty, tak uved zdroj. Ak nie, tak ti vlastne zhodu moze aj tak vyhodit, pretoze ked tie slova zoradis podla abecedy, nejaku zhodu to urcite najde, ale pri posudzovani by to mal zodpovedny clovek pochopit a nebrat ako negativum prace.
-
guess.whoo
Redeemer
dik za odpoved, to chapem, len ma to vzdy zaujimalo, ci system cekuje aj prilohy alebo iba samotny text
Posielat niekam pracu pred odovzdanim na kontrolu, tak to ozaj by som nerobil...
Ahojte, nechcem zakladat novu temu, tak to supnem sem:
Vie mi niekto poradit ohladom parafrazovania/citovania? Lebo asi som sa malo vyspal, alebo som uz dement, ale neviem jednu vec.
Citam si nejake ine bakalarky a poznamok pod ciarou ludia nejak nemaju moc. Idu si klasicky text a niekde hodia citaciu a teda tuto citaciu odpoznamkuju pod ciaru. Oukej. Chapem.
Ale tento klasicky text nemaju z hlavy predpokladam, takze ho museli odniekial čítať (parafrazovat) , preco teda neodpoznamkuju pod ciarku aj tento text? Na druhej strane, ja by som mal tych poznamok pod ciarou asi milion, keby nejaku temu a jej rozdelenie parafrazujem z knih, takze sa to musi nejak inak robit. Citim sa jak idiot, ale nejak mi to nemysli...
Na ukazku prikladam aj nejake screeny (p1,p2,p3)
V p1 mozete vidiet ze je v poznamke pod ciarou len jedna jedina citacia - comu samozrejmm rozumiem
V p2 a p3 rovnako odpoznamkovane pod ciarou su len citacie
Bol som v tom, ze za kazdou charakteristikou niecoho / pouckou / rozdelenim /definiciou bude ciselko odkazujuce na poznamku pod ciarou - kde zaroven by vsak tych poznamok bolo ako som spominal asi milion.. Takze co s tym vsetkym textom okolo, preco nie je robeny tak, ako som si myslel, ze by mal byt? Vdaka
Vie mi niekto poradit ohladom parafrazovania/citovania? Lebo asi som sa malo vyspal, alebo som uz dement, ale neviem jednu vec.
Citam si nejake ine bakalarky a poznamok pod ciarou ludia nejak nemaju moc. Idu si klasicky text a niekde hodia citaciu a teda tuto citaciu odpoznamkuju pod ciaru. Oukej. Chapem.
Ale tento klasicky text nemaju z hlavy predpokladam, takze ho museli odniekial čítať (parafrazovat) , preco teda neodpoznamkuju pod ciarku aj tento text? Na druhej strane, ja by som mal tych poznamok pod ciarou asi milion, keby nejaku temu a jej rozdelenie parafrazujem z knih, takze sa to musi nejak inak robit. Citim sa jak idiot, ale nejak mi to nemysli...
Na ukazku prikladam aj nejake screeny (p1,p2,p3)
V p1 mozete vidiet ze je v poznamke pod ciarou len jedna jedina citacia - comu samozrejmm rozumiem
V p2 a p3 rovnako odpoznamkovane pod ciarou su len citacie
Bol som v tom, ze za kazdou charakteristikou niecoho / pouckou / rozdelenim /definiciou bude ciselko odkazujuce na poznamku pod ciarou - kde zaroven by vsak tych poznamok bolo ako som spominal asi milion.. Takze co s tym vsetkym textom okolo, preco nie je robeny tak, ako som si myslel, ze by mal byt? Vdaka
-
guess.whoo
Redeemer
malo by to tak byt, avsak ak si bol autor prace isty, ze to nikto pred nim nepouzil v bakalarke/diplomovke/dizertacke atd nepouzil tak to neoznacil a nechal to tak. Avsak tento system je uz dost dlho zavedeny takze taketo neoznacenie klasickeho textu, ktory vyzera ako odpisany z knihy, by som urcite neriskoval. Ak to chces pouzit neostava ti nic ine, len najst povodneho autora clanku alebo oznacit ako autora tu pracu, ktoru mas k dispozicii.
Hej hej tento system je skratka paradny, este tak dva tri roky a vsetko bude oznacene ako kompilat pretoze knihy nestihaju tak rychlo vychadzat ako je umerne dnesnemu poctu konciacich vysokoskolakov. 
-
guess.whoo
Redeemer
skor si myslim, ze sa vysokoskolaci zacnu orientovat na prekladanie cudzojazycnych knih
Ak som v bakalárke citovala text, ale nemám to v úvodzovkách, mám iba na konci odseku zdroj, tak mi vyhodí zhodu?
myslim, ze ano. To co si spravila ty, je parafrazovanie a nie citovanie.
-
guess.whoo
Redeemer
urcite ano, pokial ma ta databaza danu citaciu
Ja som na tie uvodzovky uplne zabudla. Ani skolitel mi to nepovedal, že to mam zle. Tak teraz mám riadne stresy.
-
guess.whoo
Redeemer
klidek, kvoli jednej citacii sa tvoja praca neoznaci za plagiat 
skolitel to urcite preskumal podctivo od slova do slova...
skolitel to urcite preskumal podctivo od slova do slova...