PC ide ale obrazovka nereaguje

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
EnterFee
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: PC ide ale obrazovka nereaguje

Príspevok od používateľa EnterFee »

Pripojil som ho tam ale žiadna zmena... stále, zapne sa najprv zdroj, potom sa začne točiť fan na chladiči a už to tak ide po celú dobu ale žiadny obraz na monitore, ostáva taký istý ako keď je zapojený v elektrike ale nie ku pc...

Je jedno na ktorej strane je napojený ten žltý konektor ? Teraz som ho mal napojený na horných 4-pinoch a hlavný na ostatných...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Sprav fotku toho tvojho PC. Daj dole kryt PC a sprav fotku celého vnútra. Ja si myslím, že niečo tam len nemáš jednoducho zapojené.
EnterFee
Amateur
Amateur

Fotil som to zrkadlovkou a mala moc pixelov takže mi to napísalo že musí mať menej že sa nezmestí do prílohy tak som to musel dať takto...
//obrazky vkladaj do priloh
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zapojené je všetko viac menej správne, teraz treba skúšať komponenty štýlom pokus/omyl. Je to buď zdroj, ramka, CPU alebo calá doska. Ak máš kde otestovať ramku, tak ju otestuj, poprípade ak máš inú ramku čo funguje a bude pasovať skús ako prvú tú, ak nie tak procesor, zdroj a nakoniec ti ostáva vadná doka a vieš čo reklamovať.

Ešte mi napadla jedna vec, ak máš k doske nejaké podložky, tak ich skús hodiť medzi dosku a skrinku, pod šróby netreba, ale už som sa stretol, že doska nenaštartovala bez týchto podložiek, ale to bola viac menej chyba skrinky.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Keď tak na to pozerám, na doske máš tri výstupy grafickej karty. Monitor/TV si mal pripojený iba na jedom konektore? Vyskúšaj prepojiť monitor aj na DVI výstup. To je ten väčší konektor bielej farby. VGA konektor je ten menší čiernej farby. Poprípade vyskúšaj ten PC pripojiť cez HDMI kábel na TV. Môže byť vadný aj ten VGA konektor.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ee PC nenaštartuje,
ak by štartoval a má zapojený pc-speaker, mal by počuť krátke pípnutie

viď toto zo stránky ASROCK

Normal 1 short beep after POST With goodnight LED enabled, debug code will disappear after the beep.

Bad CPU No beep No debug code

Bad memory No beep 45

Without memory 3 long beeps 53

Without CPU No beep(No Power) No debug code

bez pípnutia je vadná ramka alebo vadný CPU, ale môže to byť aj doska alebo zdroj.

až na to, že som si teraz všimol, že te kok*t nemá zapojený PC speaker, čiže hovno platné jemu radiť...možno doska aj hlási nejaký kód ale bez toho aby bol reprák zapojený bude aj tak hovno počuť.
Noobsz DJ
Guru
Guru

EnterFee napísal:...všetko je tak ako by malo byť ale keď zapnem PC tak zdroj sa zapne, funguje vetrák ide aj počujem zvuk, tak isto aj procesor konkrétne je to Intel Pentium G3240 socket 1150 tiež ide vetrák tak ako má ísť, do toho počujem harddisk a ten počuť tiež takže počítač zapnem, funguje ale obrazovka jednoducho nereaguje, je zapojená svieti je v elektrike je pripojená k základnej doske ale signál žiadny, pripojujem to cez VGA slot, v manuále je napísané D-Sub port, čo by malo byť VGA nie ?

V čom je teda problém keď všetko je zapojené, procák ide zdroj ide HDD ide ale nesvieti obrazovka ?
Keďže sa mu rozbehnu ventilátory v zdroji a na chladiči CPU a počuje, že HDD sa spustil, tak ten PC určite naštartoval. Takže chybu by som hľadal buď v poškodenom konektore grafického výstupu, alebo v poškodenom kábli medzi výstupom grafickej karty a vstupom monitoru. Písal, že monitor skúšal na druhom PC a všetko bolo OK. No nenapísal, či ho skúšal pripojiť rovnakým káblom, na akom je to pripojené na tom PC, s ktorým má problém. Pokiaľ bude grafický výstup v poriadku, tak aspoň nejaký signál by mu mal do monitoru poslať. Ja keď som mal poškodený SATA kábel na system HDD, tak mi monotor normálne spustilo.
EnterFee
Amateur
Amateur

Hrban neboj sa ty nič, speaker som mal zapojeny len ked som to fotil som ho mal vybraty... A to s tym kablom skusim ked budem doma...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

s káblom nemusíš skúšať nič, ak nezapípal po zapnutí znamená to

Bad CPU No beep
Bad memory No beep
EnterFee
Amateur
Amateur

CPU nemoze byt zle to bolo cisto nove vybrate z krabice a hned dane do vnutra... tu ramku by som este chapal ale ta je tiez neposkodena... Bohuzial nemam ju kde vyskusat.. Inak by som vedel
Noobsz DJ
Guru
Guru

Vyskúšaj pripojiť monitor alebo TV na niektorý z tých druhých konektorov. Či už na DVI alebo HDMI, to je jedno. A ešte jedna otázka. Keď pustíš PC, rozsvieti sa ti priamo na doske nejaká LED kontrolka?
EnterFee
Amateur
Amateur

Skusim doma cez hdmi zapojit telku, na doske nevidim led kontrolku
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak si mal šťastie a kúpil dosku na ktorej je staršia verzia biosu,ktorá ešte nepodporuje ten procesor ,tak to môže byť problém.Aj na chybnom zdroji sa roztočí ventilátor...Vyskúšaj PC s iným zdrojom.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Tá ramka Kingston , nie je to náhodou tento shit KVR1333D3N9 ?? Klasická bez chladiča.
Lebo ak áno , tak je to na 100% nekompaktibilita medzi doskou a ramkou.
Ja som ju mal a bežala bez problémov v dvoch Gigabyte doskách (aj Memtest prebehol bez chyby) , ale ak som ju dal do ASUS alebo MSI dosky, tak sa iba roztočili ventilátory a obrazovka zostala čierna ...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

autor témy ignoruje moje posty takže je to zbytočné radiť, nechce si priznať, že je kus HW nanič, hore som písal, nech skúsi vybrať ram. doska by bez ramky mala zapípať 3x ah 3x zapípa vieme, že je to 100% ram ... ale jo prepájaj si obrazovku káblikami akými len chceš, ak PC nepípne raz po zapnutí, znamená to, že ani len nenaštartoval, tak budeš zbytočne čakať nejaký obraz...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cela tato tema je nezmysel. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
EnterFee
Amateur
Amateur

Ja neignorujem nikoho posty len som riesil internet lebo nesiel, co sa tyka tej ramky tak sa pozrem ale je to dost mozne je to klasika bez chladica a je este mala o polku mensia ako normalna klasicka ramka...

//autoeditácia príspevku (16 Apr 2015, 13:27)
Ramaya, som doma, pozrem ramku a ano je to presne KVR1333D3N9K2/2G. Takze to je 100% ramkou a ked ju vymenim za inu tak by to malo ist ? Diky za radu mimochodom :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús si požičať od niekoho nejakú inú ramku , ale myslím si , že je to kôli nej.
Je to neskutočný SHIT. Od Kingstonu by som také niečo nečakal ... A budeš ju mať problém aj predať , lebo vo väčšine dosiek nebude fungovať , aj keď je OK
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Dnes sa mi na praxi stalo presne to isté. Ventilátor sa točil aj HDD ale obraz nenabehol. Bola chybná RAMka.
EnterFee
Amateur
Amateur

Zaujímavé, že kingston vyrobí ramku, človek si ju kúpi a potom zistí, že vlastne nefunguje pre väčšinu dosiek... ale aspoň už viem čo mám vymeniť, už len dúfam že keď ju vymením tak všetko pofičí :smt059

Btw, máš skúsenosti ešte s nejakou inou ramkou ktorá by nefungovala pre Asrock dosku ? Alebo nejakú značku ktorej by som sa mal vyhnúť keď budem kupovať novú..
Napísať odpoveď