Plagiátorstvo v bakalárskej práci
Re: Plagiátorstvo v bakalárskej práci
Ale ja som nedavala uvodzovky nikde, to je problem.
to si davala len ctrl+c, ctrl+v v celej praci?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nuz to je ina pesnicka
Nie, ja mám všetko citované z kníh, mám tam aj zdroj, iba to nemám v úvodzovkách.
odpisala si to odlova-doslova?
-
audiotrack
VIP
ak to nemáš v úvodzovkach, nie je to citácia. A ak to je od slova do slova a nie parafrazované, tak to je plagiát.
Na citáciu sú voľne dostupné normy, na ktoré vás určite upozorňovali. To že si nedávala úvodzovky nie je ospravedlnenie, ale tvoja chyba
Na citáciu sú voľne dostupné normy, na ktoré vás určite upozorňovali. To že si nedávala úvodzovky nie je ospravedlnenie, ale tvoja chyba
Nikto ma na to neupozornil, ani skolitel mi nepovedal, že to mam zle.
-
guess.whoo
Redeemer
skolitel ta nemusi upozornovat na formalnu upravu tvojej prace. Zodpoveda (ciastocne) len za obsahovu stranku. To ako si to ty upravis je na tebe a je to len a len tvoja chyba
nemali ste prednasku o tom ako pisat prace? a nenapadlo ta, ze ked od odpises tak je to plagiat?
-
audiotrack
VIP
Citovanie sa učí na strednej škole. To akože keď školiteľ nepovie ako to napísať, tak môžem diplomku napísať červeným písmom, kurzívou a nedajbože rukou? Toto patrí k všeobecným pravidlám ako písať odborné práce, a univerzity si to potom korigujú smernicami (veľkosť písma, riadkovania, odrážky...). Ale citované časti sa vždy píšu v úvodzovkach. Nie len v diplomkach, ale v každej jednej odbornej knihe ktorú si môžeš kúpiť alebo požičať v knižnici. Ak ťa školiteľ neupozornil, tak zrejme tvoju prácu poriadne ani nepozeral. To je síce smutné, ale je to tvoja chyba. Ty ju budeš obhajovať, nie on.t1234 napísal:Nikto ma na to neupozornil, ani skolitel mi nepovedal, že to mam zle.
Veď práve, že sme mali o tom prednášku a tam sme to mali tiež bez úvodzoviek, aj som videla také práce, v ktorých tiež neboli používané úvodzovky pri citovaní.
-
guess.whoo
Redeemer
tak to bolo parafrazovanie...citovanie bez uvodzoviek sa nikde na svete nepouziva
t1234 a to koncis bakalarsky stupen na VS? 
-
audiotrack
VIP
no práveže asi nekončí keď odovzdal plagiát 
-
guess.whoo
Redeemer
teraz ma ale dalsi problem a to ten, ze aj ked tu pracu prerobi a odovzda ju znova tak bude oznacena ako plagiat lebo uz tam bude nahrata. (opravte ma ak sa mylim)
-
audiotrack
VIP
zhodu sleduje len v prácach ktoré boli na obhajobe (či už úspešnej alebo neúspešnej), a nie v prácach ktoré boli nahraté do systému ale ešte je čas nahrávať novšie verzie. A taktiež kontroluje len iných práce, nie jeho vlastné. Ak postaví niekto svoju diplomku na svojej bakalárke, môže používať svoje vlastné texty a myšlienky bez toho aby sa sám citoval
-
guess.whoo
Redeemer
len potom sa meni rozsah alebo nieco. viem, ze niektore spoluziacky sa pytali ci to mozu tak urobit, ale potom to muselo byt rozsiahlejsie alebo nieco
na tuke v ke sa musi citovat aj svoja vlastna bakalarka
U nas takisto musis citovat aj z vlastnej bakalarky a naviac nam neodporucali diplomovku robit na podobnu temu z bakalarky