Prehrievanie NTB (takmer vyriešne ale nie uplne)
Prehrievanie NTB (takmer vyriešne ale nie uplne)
Dobrý deň, mával som problémy s prehrievaním môjho notebooku. Je to Acer Aspire 5750G. V podstate som to po dlhej snahe vyriešil a to následovne: kupil som podložku Cooler Master, stiahol oficialny program od Aceru špecialne pre tento notebook, ktorý dokáže udržať otáčky ventilatora v ntb na maxime, dal som ho vyčistit profesionalom a vybral baterku. Teplota sa pohybuje okolo 58-65°C pri hraní. Potreboval alebo resp. chcel by som to stiahnuť ešte tak o 3-5°C. Viete mi poradiť ešte nejaký spôsob? Napadá ma ešte zmeniť režim napájania ale keď to mením nebadám v podstate žiadny rozdiel ani v teplote ani FPS v hre.. Ak poznáte ešte nejaké programy alebo niečo čo by som mohol zmeniť v počítači nejaké nastavenia tak mi prosím poradte. Dakujem.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Prehrievanie NTB (takmer vyriešne ale nie uplne)
Veď to je úplne normálna teplota, načo to ešte znižovať ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tá teplota nižšia nebude, btw nevieme aký procesor tam je takže ti ani nepoviem, čo je optimálna teplota, ale na mojom je pri záťaži 75°C a je to úplne normálne.
i5 2,50GHz dvoj jadro. Tá teplota je sice možno normálna ale to je pri hraní Doty 2.. A Ked zapnem lepšiu hru tak sa ta teplota samozrejme zvýši o trochu a tu trochu chcem zrazit dole. Nehladte na to že je to vpohode teplota ale na to že chcem nižšiu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
A čo z toho budeš mať, že bude nižšia ?
-
hrban
Addict
i7 hreje do 75°C a je to normálna prevádzková teplota.
ten tvoj u niektorých notebookov dosahuje teplotu až 90°C a podľa výrobcu je max teplota až 105°C.
ten tvoj u niektorých notebookov dosahuje teplotu až 90°C a podľa výrobcu je max teplota až 105°C.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
hrban ty nehľaď na to že to je ako má byť. On chce nižšiu ! 
-
Michaelo
Hardcore addict
Noo, ak chces nizsiu, co tak kupit prenosnu klimu, spravit nejaky konus tak, ze by si mohol book polozit nad klimu a fukala by studeny vzduch priamo nan? To by ti teplota sla dole aj o 10°C a viac. Myslim ze to je presne to, co chces.
Haha veru nie
Príliš vysoká investicia.