GTA V - vseobecna diskusia
Re: GTA V
tento? http://support.amd.com/en-us/kb-article ... 314ec5fc8b
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2015, 16:59)
moja cela zostava
Operačná pamäť Kingston 8GB DDR3
Procesor Intel Core i5-4690K
Grafická karta SAPPHIRE R9 290 TRI-X OC
Základná doska MSI B85-G43
ja si myslím že by to malo ísť nie ? ono ked zapnem hru všetko pekne ide ale cca po minute sedenia v aute začnu také lagy že sa to neda hrať
//autoeditácia príspevku (15 Apr 2015, 16:59)
moja cela zostava
Operačná pamäť Kingston 8GB DDR3
Procesor Intel Core i5-4690K
Grafická karta SAPPHIRE R9 290 TRI-X OC
Základná doska MSI B85-G43
ja si myslím že by to malo ísť nie ? ono ked zapnem hru všetko pekne ide ale cca po minute sedenia v aute začnu také lagy že sa to neda hrať
J, mas tento driver?
http://support.amd.com/en-us/kb-article ... 314ec5fc8b
http://support.amd.com/en-us/kb-article ... 314ec5fc8b
Mam i5-4460 + R9 290 4GB + 8GB ram a pri 1080p mi to na full detaily nejde
Resp. ide ale koli nizkemu FPS (nad 30, sem tam prepady FPS, hratelne ale..) mam nevyhodu v deadmatch napriklad... Ovladace mam tie nove co vysli s hrou.. Ubral som preto na Anisotropic filtru(4x), kvalite odleskov a tienov(High), MSAA(4x) a MSAA odrazov(off).. Taktiez som znizil populaciu o cca 10% lebo zavadzali
Rozdiel medzi Ultra a mojim nastavenim moc nie je, ale aj tak... :--(
(trocha to upresnim... hra pri najvyssom nastaveni ide na 60FPS.. vacsinou... ale niekedy FPS spadne na polovicu co je znatelne a komplikuje to hranie... Pri nizsom nastaveni su prepady FPS nebadatelne)
Rozdiel medzi Ultra a mojim nastavenim moc nie je, ale aj tak... :--(
(trocha to upresnim... hra pri najvyssom nastaveni ide na 60FPS.. vacsinou... ale niekedy FPS spadne na polovicu co je znatelne a komplikuje to hranie... Pri nizsom nastaveni su prepady FPS nebadatelne)
Tak som skusil "demo" a utvrdil som sa v tom, ze len co na Nuuvem naskladnia nove kluce, okamzite kupujem. Na i5 3350p, GTX660 a 8 GB RAM mam 50 - 60 FPS pri Full HD a High detailoch, hrat s nastaveniami sa budem ale az potom.
Optimalizacia je vyborna. Ja mam Xeon 1231v3, 12 GB RAM a R9 270X. Nastavenia su v prilohe, benchmark prebehol takmer kompletne na 60 fps pretoze mam zapnuty vsync. Najmenej to kleslo na 52 fps ale to len na chvilu pri najnarocnejsich scenach. Inak pri rychlom pohybe to bolo okolo 55 fps. Napriklad taky Far Cry 4 vyzeral na pohlad velmi podobne a isiel na 30-40 fps...samozrejme tam bude nejaky rozdiel v doplnujucich efektoch, ktore su narocnejsie, ale nie je ich na prvy pohlad vidiet, no v tom je to umenie, urobit peknu hru bez takychto hovadin 
//edit: v online mi to padalo na 30, vypol som vsync a drzi nad 50, vacsinou 70-75.
//edit: v online mi to padalo na 30, vypol som vsync a drzi nad 50, vacsinou 70-75.
takže ide to...áno, moje už.meno je s "ž a š"...stačí to spraviť podľa nášho slováčiska návodu (pravdepodobne pred každým zapnutím hry - ešte som hru nevypol
takže neviem potvrdiť ani vyvrátiť)
ak launcher neposlúcha a ťahá pomaly, tak len pause, počkať chvíľku a resume
čo sa týka nastavení, tak som si to pukol na max ale že komplet a ide to nad 40fps, nechce sa mi s tým teraz babrať, limitol som si cez rtss fps na 40 a zvykol som si, počkám na performance analysis na geforce.com a potom nastavím do dokonalosti
i keď tipujem, že už o pol hodinu tam budem pchať gemfx
ak launcher neposlúcha a ťahá pomaly, tak len pause, počkať chvíľku a resume
čo sa týka nastavení, tak som si to pukol na max ale že komplet a ide to nad 40fps, nechce sa mi s tým teraz babrať, limitol som si cez rtss fps na 40 a zvykol som si, počkám na performance analysis na geforce.com a potom nastavím do dokonalosti
i keď tipujem, že už o pol hodinu tam budem pchať gemfx
-
007miroslav007
Expert
pomohol update driveru na graficku007miroslav007 napísal: Nieco o tych lagoch v aute som kdesi cital aj na steam fore....
Myslite, ze to bude slusne hratelne na:
CPU: Intel i7-4510U
GPU: Nvidia GT840M 4GB
RAM: 8GB
mam tam len 120GB SSD, co mi zatial staci, ale koli GTA V by som si kupil vacsi, len potrebujem istotu, ze to pojde obstojne.
CPU: Intel i7-4510U
GPU: Nvidia GT840M 4GB
RAM: 8GB
mam tam len 120GB SSD, co mi zatial staci, ale koli GTA V by som si kupil vacsi, len potrebujem istotu, ze to pojde obstojne.
4 gigabajty ti na tej grafike veľmi nepomôže, nie je dostatočne rýchla aby to využila. Celkovo je mnoho recenzií o tom, že 4 gb verzia je len marketing. Ale inak áno, malo by to byť hrateľné, pár strán dozadu som sem dával video z dvojgigovej GT840M, a dokonca ešte na slabšom procesore. Vyhľadaj si v tejto téme 840M.