Vytlačenie trička, alebo predávanie.

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
xjojox2246
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Vytlačenie trička, alebo predávanie.

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

Zdravím,
chcel som sa spýtať ako to je že kebyže si chcem dať vyrobiť vlastné tričko ale niečo takéto.

Kód: Vybrať všetko

http://concretehumanity.com/eu/product-category/man/
- konkrétne napríklad BILZERIAN, IBRAHIMOVIĆ, MESSI ... a takéto podobné
že by som si skratka prerobil vector a dal vyrobiť.

Potom by som sa chcel spýtať či by som mohol vyrobiť "viac" kusov a predávať to. Môže sa to? Pochybujem že na to daná firma/stránka concretehumanity majú nejaký patent/ochrannú známku. Možno hej ale pochybujem. Dá sa to niekde zistiť?
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Vytlačenie trička, alebo predávanie.

Príspevok od používateľa heker »

Urcite na to maju ochrannu znamku. Pokial aj nie, je to stale autorske dielo.
xjojox2246
Star
Star

Ide mi v podstate aj o to že napríklad ako je na slovensku gotriko.sk
Pochybujem že oni majú na každý návrh. Ako je to riešené v tomto prípade?

//autoeditácia príspevku (15 Apr 2015, 11:51)
a ďalšia vec kebyže si chcem urobiť to tričko, tak nemám šancu sa trafiť do presného pomeru fontov a podobne. V akom rozsahu je ochranná známka v akom rozsahu platí autorské dielo, čo sa sním môže a nemôže robiť. Dik
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

podla mna tam nie je ziadna prevratna grafiak ci patent ci co , normalne by osm to zrobil a neriesil ako na meno a cislo si uz kto moe dat patent ? :D
xjojox2246
Star
Star

Runes napísal:podla mna tam nie je ziadna prevratna grafiak ci patent ci co , normalne by osm to zrobil a neriesil ako na meno a cislo si uz kto moe dat patent ? :D
tiež mám asi podobný názor. :) len sa radšej pýtam či niekto nemá stým viac skúsenosti a pod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

takych eshopov ktore ti spravia tricko podla vlastnych napadov je v zahranici milion a na Svk asi tak tisic /hyperbola/. Fakt si myslis ze sa tym da uzivit?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pre vlastnú potrebu si to môžeš dať spraviť, ale najprevratnejší podnikateľský nápad to teda nie je.

Kamoš si "vytvoril" vlastnú značku Johny Shrimp a pokiaľ viem, tak tie jeho tričká v podstate ponúka za cenu všetkých nákladov - http://www.blakkshop.com/panske/Johnny- ... order=DESC.

A to má ešte inzerované na pomerne dosť známej sajte na českej hip-hop scéne, keďže má dobré kontakty na ľudí z Blakkwood Records labelu a tiež je to v podstate len nejaký jeho splnený sen a nie niečo, čo by ho dokázalo uživiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

koncept tlacenia triciek s vlastnym nametom tu je asi tak minimalne 20rokov a nevsimol som si ze by zazival nejaky vyraznejsi obchodnicky boom. Kupia si ho akurat tak deti, pubertaci a ti tiez nie vela ked jedna mikina stoji cca 30-40€. Proste nie je na to trh ktory by to vedel dostatocne absorbovat, to skor skusat hrnceky s fotkami, albumy a pod. ale aj to uz robi pomali kazdy druhy eshop. Ked uz chces silou mocou podnikat tak si otvor langošareň na nejakom frekventovanom mieste- to bude mat urcite vecsi uspech..
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no tie langose su fajn ja mam jednu budu pod domom a celkom mu to fici ale mne te langose dako nesmakuju :-S kraje su chrumkave a stred nedopeceny
xjojox2246
Star
Star

Pilifo napísal:Pre vlastnú potrebu si to môžeš dať spraviť, ale najprevratnejší podnikateľský nápad to teda nie je.

Kamoš si "vytvoril" vlastnú značku Johny Shrimp a pokiaľ viem, tak tie jeho tričká v podstate ponúka za cenu všetkých nákladov - http://www.blakkshop.com/panske/Johnny- ... order=DESC.

A to má ešte inzerované na pomerne dosť známej sajte na českej hip-hop scéne, keďže má dobré kontakty na ľudí z Blakkwood Records labelu a tiež je to v podstate len nejaký jeho splnený sen a nie niečo, čo by ho dokázalo uživiť...
No tak tie tričká vyzerajú dosť ľahko, nekvalitné .. Výrobná cena pri odbere aspoň 100ks by bola 4-6eur max. a predáva to po 18eur.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vyrobna cena 4 az 6 eur? Take tricka sa vozia z Indonezie na vahu. Tona bavlny stoji okolo 1350 eur, kilo teda 1.35 eur. Velkost L tricka ma cca 150g, kvalitne az 200g. Z kila mas teda 5 az 7 triciek. Castokrat sa pridava elasten a ine umele latky kde cena klesa. Plat v Bangladezi pre sicku je 13 centov na hodinu. Nech ich za hodinu spravi len 10. Si na sume 25 centov za tricko. Marza par centov, dovoz, neprekrocis euro. Ak aj priratas clo, dph, si do 1.50 eur. Potlac sa da tiez riesit mimo Slovenska za smiesne peniaze, hovorime o centoch. Hovorit u sume 4 az 6 eur, to moze reklamna agentura uz aj so ziskom.

http://aktualne.atlas.sk/made-in-bangla ... icie/azia/
xjojox2246
Star
Star

heker napísal:Vyrobna cena 4 az 6 eur? Take tricka sa vozia z Indonezie na vahu. Tona bavlny stoji okolo 1350 eur, kilo teda 1.35 eur. Velkost L tricka ma cca 150g, kvalitne az 200g. Z kila mas teda 5 az 7 triciek. Castokrat sa pridava elasten a ine umele latky kde cena klesa. Plat v Bangladezi pre sicku je 13 centov na hodinu. Nech ich za hodinu spravi len 10. Si na sume 25 centov za tricko. Marza par centov, dovoz, neprekrocis euro. Ak aj priratas clo, dph, si do 1.50 eur. Potlac sa da tiez riesit mimo Slovenska za smiesne peniaze, hovorime o centoch. Hovorit u sume 4 az 6 eur, to moze reklamna agentura uz aj so ziskom.

http://aktualne.atlas.sk/made-in-bangla ... icie/azia/
To samozrejme že sa dá. Ja som len reagoval na
Kamoš si "vytvoril" vlastnú značku Johny Shrimp a pokiaľ viem, tak tie jeho tričká v podstate ponúka za cenu všetkých nákladov
a tričko predava za 18eur ...

4-6eur na slovensku, aj s potlačou
po 1,60 kupujem tričko 185g, myslím že top je kvalitne dosť .. :)
Napísať odpoveď