Spotreba
Re: Spotreba
Tak dobra partia to je zaklad. No na druhej strane ja byvam nervozny z dlhych ciest o to viac ak je to nepohodlne... no s basou piva to ide lahsie
. Kamarat siel s passatom b5 1,9tdi (teraz nvm ci 74kw to bol alebo ten silnejsi), kombi 5ti v aute + plny kufor do Talianska na jablcka so spotrebou 6litrov.. tam uz je aj ten vykon vyssi, pohodlnejsia cesta, vacsia auto...
Keď som bol dva roky dozadu v Chorvátsku na dovolenke (ešte s bývalým autom - Rover 416Si 1.6 benzín 82kW), tak som zajazdil trasu z Privlaky do Malaciek (Chorvátsko diaľnica, Slovinsko a Maďarsko hlavné cesty) za 6,2l/100km. Boli sme 4 dospelé osoby v aute s plne naloženým kufrom a po celú cestu sme mali pustenú klimatizáciu. Spotrebu som si vypočítal natankovaním plnej nádrže s prejdenými km. Tento rok sa chystám pravdepodobne na rovnakú cestu, no už s naftovým autom, ktoré mám teraz. Nepočítam s tým, že budem mať spotrebu nižšiu, ale to ma zatiaľ vôbec netrápi.
Myslite, ze spotreba 8,3 LPG podla tankovania je na 1.6 16V 74kW vela?
Za takú spotrebu na LPG môžeš byť rád. By som povedal, že ešte aj tých 8l/100km benzínu by bolo ako tak v poriadku.
Ma netráp, na 20 ročnom peugeote čo je 1.8 81kW robím dlhodobo spotrebu okolo 7l plus mínus pol litra. A to jazdím, noo myslím si, že dosť rýchlo...Noobsz DJ napísal:8l/100km benzínu by bolo ako tak v poriadku.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
zalezi kus od kusu pri tom veku, ani nie od modelu.
8 litrov plynu je uplne v pohode.
8 litrov plynu je uplne v pohode.
Do 8 litrov benzínu je to normálna spotreba. Na plyn je to super.
Ešte v prvom zamestnaní sme mali nejaké Peugeoty. Jazdil som na jednom Peugeot 307 1.4 benzín, kde sa spotreba pohybovala bežne okolo 7,5l/100km. Potom bol ešte jeden Peugeot 307SW Oxygen 1,6 benzín, a ten mal spotrebu permanentne nad 8l/100km.bindo011 napísal: Ma netráp, na 20 ročnom peugeote čo je 1.8 81kW robím dlhodobo spotrebu okolo 7l plus mínus pol litra. A to jazdím, noo myslím si, že dosť rýchlo...
Bývale auto Rover 416Si, čo bola 1.6 benzín mala spotrebu stále mierne nad 7l/100km. Cez zimu to bolo aj cez 9l/100km
307 je jedna obrovská katastrofa Peugeotu a odvtedy sa to s ním tiahne dolu vodou... No samozrejme je pravda, tá benzínová 1.6 16V bol hrozný žrút, dokonca priemerka 10l nie je nič výnimočné pri tomto motore. Nehovoriac o tom, že má aj dosť vysokú spotrebu oleja a slabú dynamiku v nízkych otáčkach.
BMW e34 525i (m50b25tu, manual)
mesto: 12l.
mimo mesta :8l
mesto: 12l.
mimo mesta :8l
Maro - luxus spotreba na taky motor 
Spokojný som, a to sa dá ísť mimo mesta aj za menej pri 90km/h. 
Podľa tankovania
BMW E39 530D 142kW - 192 koní,manuál
Mesto:8
Mimo mesto 6.4
Kombinovaná 6.6 (mesto nejazdím)
Maximálne krátkodobo však 9,9 litra ale to som šiel fakt ako blb brzda,plyn,obiehanie,jazda bokom...
BMW E39 530D 142kW - 192 koní,manuál
Mesto:8
Mimo mesto 6.4
Kombinovaná 6.6 (mesto nejazdím)
Maximálne krátkodobo však 9,9 litra ale to som šiel fakt ako blb brzda,plyn,obiehanie,jazda bokom...
9 l- civic 1.8 vti 124kw, spokojnost 
Dakujem za reakcie. Otec robi na 1.6 66kW v Renaulte Scenic spotrebu 6 - 7 / 100 (benzin), cize spotreba LPG pri 1.6 74kW 8,3/100 bude asi dost v pohode. 
Rio 1.4 CVVT 80kw - 6.7l/100km. Vzhladom na styl jazdy spokojnost.
https://www.spritmonitor.de/en/detail/680642.html
https://www.spritmonitor.de/en/detail/680642.html
-
Scorpion90
King
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
https://www.youtube.com/watch?v=7uxPAENvItk
Mam rad, ked vyjde takato spotreba
Je to mesto-mesto, v ramci mesta asi 8km.
Mam rad, ked vyjde takato spotreba
Máme vo firme doblo s rovnakým motorom a tiež tam začala svietiť ta žltá kontrolkaMakovnik napísal:https://www.youtube.com/watch?v=7uxPAENvItk
Mam rad, ked vyjde takato spotrebaJe to mesto-mesto, v ramci mesta asi 8km.
len aby raz nezhasla už navždy tá "žltá kontrolka"