Problémy s čeľustným kĺbom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
romanku
Novice
Novice

Problémy s čeľustným kĺbom

Príspevok od používateľa romanku »

Ahojte. Nemáte tu niekto problémy s čeľustným kĺbom? Už som bol aj na neurológii a nevedeli mi to dať doporiadku, stále ma opichali a dlhodobejší efekt to žiaľ nemalo. Skúsil som aj nahrievať soluxom. Premýšľam žeby som zašiel aj za zubárom. Neviete mi poradiť ako by som to mal liečiť-riešiť? :?:
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problémy s čeľustným kĺbom

Príspevok od používateľa beardie »

no, pouvazuj o tom zubarovi...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no z toho čo si napísal ostáva iba odporučiť zubára, lebo nevieme čo za problémy máš, či sa objavili nedávno alebo nimi trpíš dlhodobo a podobne. Ale mňa tiež z ničoho nič začal tak boleť klb tam pri uchu, že som ani ústa poriadne nemohol otvoriť. Najväčšiu bolesť som pociťoval pri pohybe dolnej sánky do boku, a pri náhlych pohyboch (zívanie, kýchanie). A vtedy som to ja mal z krivo rastúceho spodného zuba múdrosti. On nie že bol krivo, on rástol úplne vodorovne a tlačil na susedný zub. Tým pádom nemohol vyrastať nad ďasno, ale sa tlačil stále hlbšie a hlbšie až sa to prejavilo bolesťami celej sánky a zápalom klbu. Natieral som si to alpou a volne dostupnými gélmi na bolesti klbov a o pár dňoch (do týždňa) to prestalo samo, a zub išiel chirurgicky von. Odvtedy žiadne problémy.
Ale keď som vtedy hladal na nete čo je vo veci, tak väčšinou sa spomínalo že bolesti sánky a sankoveho klbu má na starosti zubár, takže nech je tvoj problém akýkoľvek (možno vôbec nesúvisi so zubmi), išiel by som za tým zubárom. On ti vie spraviť aj rtg zubov či nemáš nejaký zapálený nerv alebo ťa poslať na rtg sánky a prípadne ťa nasmerovať aké vyšetrenia si spraviť
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja som mal dlhodobo problem s tymto, riesil so mto u svojej zubarky a ta mi odporucila jedneho stomatologa v KE. Myslim, ze to bolo na Masiarskej ulici. A bol to fakt Pan doktor. Specializuje sa na celustny klb, robi ohladom toho vyskum, kedze prednasa na lekarskej fakulte, takze v ambulancii travi take 4 hodinky denne, zvysok je na univerzite. Pred 3 rokmi ma to stalo asi 20 alebo 30 eur, no bolo to za vsetky prachy, venoval sa mi asi hodinu, trebalo sa objednavat dopredu, no nespomeniem si na meno, mozno niekto iny bude vediet...mal titul pred menom aj po mene. Vrelo odporucam.
Navrol mi potom taku dlahu, ktoru som nosil v noci na zuboch asi rok (bolo to celkom neprijemne), potom som prestal, lebo problem ustupil.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mohol to byt Kotráň ? moja mama s nim spolupracuje (alebo spolupracovala), on je odbornik na vsetko okolo zubov
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem ,jedine si pamatam tie tituly, na dverach mal meno v style (mimoriadny profesor) Titul, xxxmenoxxx, titul, titul. Nevedel som ako ho mam oslovit aby sa neurazil :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

to bude urcite on. doc. MUDr. Milan Kotran, mim. prof. http://www.dentalna-hygiena.net/profily ... -mim-prof-
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Jo, moze to byt on. Fakt vrelo odporucam ist za nim ked ma niekto problem s celustou.
palorom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa palorom »

Presne, aj ja som bol u Kotráňa, on je docent. Fakt ma dal doporiadku. Venuje sa kĺbom, isto ho choď navštíviť. Mal som zlý zhryz, nemal som zuby na jednej strane a preto som preťažoval druhú, hneď ako ma videl z dverí povedal čo to je... Dal mi spraviť nové zuby so skleneným pilierom zx27, bol som jeho "študijný" pacient, aj si fotil moju situáciu v ústach, lebo on robí vedecké práce a tak.
Napísať odpoveď