dokonaly USB kluc [podla vasich predstav]

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

Co podla Vas musi mat USB kluc?

indikacna dioda musi byt viditelna zo vsetkych stran
3
3%
musi byt uzky tak aby nebranil zasunutiu ineho usb vedla seba
23
22%
hardwareove tlacitko na prepnutie do rezimu "read only"
4
4%
nemal by byt dlhsi ako 6-7cm [aj s konektorom]
11
11%
ziadne posuvne ani otocne krytky
14
14%
kapacita pod 32GB
6
6%
kapacita viec nez 32GB
16
16%
rychlost citania/zapisu staci pod 20MB/s
1
1%
rychlost citania/zapisu musi byt viac ako 20MB/s
25
24%

Celkom hlasov: 103

decepticon
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

dokonaly USB kluc [podla vasich predstav]

Príspevok od používateľa decepticon »

Ako asi kazdy z Vas, mam zbierku niekolkych USB klucov a kazdy ma nieco pre a nieco proti - a tak ma napadlo zistit aky by bol dokonaly USB kluc, podla predstav ostatnych.

Za seba teda davam tieto vlastnosti:
  • - indikacna dioda musi byt viditelna zo vsetkych stran > pretoze casto sa stava, ze USB musi byt otoceny zrovna tak, ze ju nevidite

- musi byt uzky tak akurat aby nebranil zasunutiu ineho usb vedla seba

- hardwareove tlacitko na prepnutie do rezimu "read only" [podobne ako maju niektore PQI kluce] > pretoze nikdy neviete kam ho strkate a co si odnesiete :D

- nemal by byt dlhsi ako 6-7cm [aj s konektorom] > pretoze na dlzke zalezi a ked je moc velky zavadzia v nohaviciach...

- ziadne posuvne ani otocne krytky > pretoze sa lahko kazia a tak v konecnom dosledku neplnia svoju funkciu
To by bolo zatial vsetko co ma momentalne napadlo, neskor mozno pridam dalsie.

Edit:
Ledka z mojho pohladu je uzitocna preto, aby som videl ci sa s USB pracuje aj ked mam napr monitor v rezime standby. Chapem ale, ze toto dava zmysel skor ludom, ktory pracuju na viac PC sucasne. A zase napriklad pre cloveka, ktory si chce vecer pustit na telke film z USB - bude mu blikajuca dioda akurat tak liezt pekne na nervy.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: dokonaly USB kluc [podla vasich predstav]

Príspevok od používateľa audiotrack »

to fakt len takéto banality? Prvé a posledné veci čo riešim sú kapacita a rýchlosť. To si ty napríklad vôbec nepokladal za dôležité spomenúť. Či mi tam niečo bliká alebo či ho budem nosiť bez krytky lebo som ju stratil mi je šuma fuk. Rovnako tak či je kovový alebo plastový. Nie je to médium na archiváciu, ale na prenos. Ak sa pokazí, kúpim nový

A usb klúč som za posledný rok ani nepoužil inak ako prenos filmu do telky/domáceho kina. To fakt ešte v dnešnej dobe cloudových služieb a terabajtových externých diskov používa usb klúče?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja už som sakra stratil toľko USB kľúčov že riešiť takéto veci mi ani na um nepríde.
Ako bolo hore písané, rýchlosť a kapacita. Nič viac nič menej.
decepticon
Amateur
Amateur

No chlapi to je pekne, ze uz Vas nic take "banalne" netrapi, ale stale su ludia, ktory potrebuju napr. nainstalovat system - a tam zatial cloud nepomoze a ked nemate DVD mechaniku ani pripojenie na net tak je tu stare dobre USB...

Co sa tyka rychlosti a kapacity, to tu neriesim pretoze idealna rychlost a kapacita je pre kazdeho ina.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no aj keby som pracovne existenčne odkázaný na usb klúč, tak by ma isto nezaujímalo viac, ako kapacita a rýchlosť. Tie veci čo si vymenoval sú podla mňa rovnaký extrém, ako keď niekto rieši pri kúpe topánok vzor podrážky

sorry že sme ti nepomohli doplniť rebríček "top useless 10 features of flash disks"
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

flashky stále ťahám so sebou - výkresy na tlač, materiály do školy, prezentácie, pár portable aplikácii, ktoré sa občas hodia. a permanentne mám na menšom klúči jednoduchý soft na správu PC, ked sa niečo pokazí (obnovenie diskov, bootloadera, nejaké diskové operácie, zálohovanie a neviem čo ešte :D ). Takže za mňa - USB kľúče majú stále zmysel
inak riešim kapacitu, rýchlosť, odolnosť. paradoxne som ešte nestratil kritky :lol:
decepticon
Amateur
Amateur

audiotrack napísal:no aj keby som pracovne existenčne odkázaný na usb klúč, tak by ma isto nezaujímalo viac, ako kapacita a rýchlosť. Tie veci čo si vymenoval sú podla mňa rovnaký extrém, ako keď niekto rieši pri kúpe topánok vzor podrážky

sorry že sme ti nepomohli doplniť rebríček "top useless 10 features of flash disks"
Chlape ukludni sa, ked ti to pripada zbytocne tak sa k tomu teda nevyjadruj. Nikto ta nenuti honit si pocet prispevkov...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozes sem pridat hlasovanie, aby si mal data aj bez toho, aby sem musel niekto pisat :)

priklanam sa k vlastnostiam:
- kapacita
- rychlost
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

1. kapacita
2. žiadna krytka
3. dizajn
4. rýchlosť
5. žiadna ledka

Teraz mám tento a som s ním veľmi spokojný: https://www.alza.sk/kingston-datatravel ... 360591.htm
Ak by som si kupoval znova, tak pravdepodobne tento: https://www.alza.sk/silicon-power-jewel ... 500729.htm
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tiez ma zaujima primarne rychlost. potom rozmery.
vacsinou robim kompromisy medzi tymito tvoma vlastnostami (rychle kluce su vacsinou aj velke).
este na aktualnom kluci ocenujem OTG, ale kedze android bez rootu nezvlada ntfs tak to aj tak nevyuzivam.

ledka mi je uplne ukradnuta, nejak nerozumiem preco by som sa mal pozerat na svetielko na kluci, ved ci sa mi data kopiruju alebo nie, vidim priamo v pc.
"read only" prepinac som vyuzival v byvalej robote ked som casto behal s klucom po zakaznikoch a chcel som mat istotu ze si od nich ziadne svinstvo neodnesiem. teraz ma to uz netrapi.

kapacita mi uplne staci 16gb, aj 8 by bolo mozno dost, ale to uz su take drobne ze radsej zoberiem 16gb pre istotu. aj tak tam mam iba nejake portable programy ked idem niekam za cudzi pocitac. popripade obcas nejaky vacsi subor ked chcem preniest a nemam cas ho uploadovat niekde (tam prave tu rychlost ocenim).

no a k spracovaniu a robustnosti, popravde usb kluc je taka kravinka za par eur, ktorej kupa mi proste robi radost. preto ma strata alebo pokazenie kluca skor potesi nez naserie :)

aktualne mam Corsail Voyager GO, sice je pomalsi ale malicky (nosim ho na klucoch a uplne sa tam straca) a ma OTG.

keby ze idem teraz kupovat kluc, tak vyberam medzi SanDisk Ultra Fit a SanDisk Extreme. zase jeden je kompaktny ale pomalsi, druhy je zase fajn rychly ale vacsi a aj raz tak drahsi.
decepticon
Amateur
Amateur

Grim napísal: 5. žiadna ledka

Teraz mám tento a som s ním veľmi spokojný: https://www.alza.sk/kingston-datatravel ... 360591.htm
Zaujimalo by ma preco preferujes bez ledky? Rusi ta ked ti to blika pred ocami?

A ten tvoj sucasny sa mi celkom pozdava az na tu [pre mna] chybajucu ledku :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ledka je absolutna zbytocnost ktora len otravuje. Naco ti je? Ked z neho citas / nan kopirujes a vidis aj rychlosti a stav, tak naco ti je sakra ledka? :D

Pre mna len rychlod a kapacita na 16GB. Osobne mam https://www.alza.sk/a-data-32gb-n005-pro-d272808.htm a som spokojny. Jo ma krytku, ale este som ju nestratil a tiez mam https://www.alza.sk/seagate-backup-plus ... 485951.htm kde natrepem tolko dat kolko len chcem, nema ziadne krytky a dioda je tak jemna ze nevyrusuje ani v noci :)
To mas ako s ledkou na skrinke v HTPC, kde ti samotna ledka osvieti izbu tak ako samotny projektor, naco mi take nieco je?
decepticon
Amateur
Amateur

aacid napísal:tiez ma zaujima primarne rychlost. potom rozmery.
ledka mi je uplne ukradnuta, nejak nerozumiem preco by som sa mal pozerat na svetielko na kluci, ved ci sa mi data kopiruju alebo nie, vidim priamo v pc.

aktualne mam Corsail Voyager GO, sice je pomalsi ale malicky (nosim ho na klucoch a uplne sa tam straca) a ma OTG.
Ledka z mojho pohladu je uzitocna prave preto aby som videl ci sa s USB pracuje aj ked mam napr monitor v rezime standby. Chapem ale, ze toto dava zmysel skor ludom, ktory pracuju na viac PC sucasne. A zase napriklad pre cloveka, ktory si chce vecer pustit na telke film z USB - bude mu blikajuca dioda akurat tak liezt pekne na nervy.

Ad. Corsair Voyager Go - pekna hracka, keby som potreboval prenasat veci na Android tak urcite zvazujem. Ak niekoho zaujima co je to zac tu je kratka prezentacia http://goo.gl/1QDp0A
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Monitor sa mi nikdy nevypína, takže vždy vidím, či sa ešte kopíruje. LED je len otravná zbytočnosť, ktorá kazí dizajn. A navyše aj tak ten kľúč väčšinou pichám niekde do skrinky dolu k nohám, a tam sa nikdy nebolo pohodlné pozerať.
decepticon
Amateur
Amateur

Grim napísal:Monitor sa mi nikdy nevypína, takže vždy vidím, či sa ešte kopíruje. LED je len otravná zbytočnosť, ktorá kazí dizajn. A navyše aj tak ten kľúč väčšinou pichám niekde do skrinky dolu k nohám, a tam sa nikdy nebolo pohodlné pozerať.
Ok, to beriem. Mozes mi este napisat ci pouzivas USB skor na pracovne veci [dokumenty atd] / na zabavu, cize mas na nom skor filmy a podobne, alebo proste na "vsetko"? A podla toho co pises asi viac pracujes s desktopom nez notebookom a pravdepodobne skor MacOS ako Win, je to tak?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Miešam na ňom všetko dokopy, pracujem väčšinou s Win7 desktopmi. Načo ti budú tieto bezpredmetné informácie?
decepticon
Amateur
Amateur

Grim napísal:Miešam na ňom všetko dokopy, pracujem väčšinou s Win7 desktopmi. Načo ti budú tieto bezpredmetné informácie?
Len aby som vedel priblizne s cim a v akom prostredi USB musi pracovat nic viac.
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

nejak neriešim ako vyzera to USB podstatné je určite rýchlost a kapacita, čo sa týka dizajnu len nech nie je strasne velký.
USBčka používam každodenne mám ich niekolko rôznych kapacít, každé je iné neriešil som nejako výber zložito.
ani nemám oblubenu značku.

Zaujímaš sa výrobou USB klúčov alebo prečo si založil túto tému lebo tak mi to nejak pripadá :)
decepticon
Amateur
Amateur

EmTeK napísal:
Zaujímaš sa výrobou USB klúčov alebo prečo si založil túto tému lebo tak mi to nejak pripadá :)
Pripada ti to spravne ale je to len na teoretickej urovni, zatial nemam armadu cinskych otrokov aby som zacal skutocnu vyrobu :)
EmTeK
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa EmTeK »

tak drzim palce teda :) ale podla tejto asi aj sám zistuješ že nie je velmo čo polemizovať štýl hrá asi minimálne percentá pri rozhodovaní, hlavne ide o rýchlost/velkost/cena
Napísať odpoveď